Mijn tweede kamer (2/3)

Na bijna 2 jaar in mijn eerste kamertje te hebben gewoond, ging een huisgenootje weg! Echt heel jammer vond ik dat, want ik kon super goed met haar opschieten. Ze was klaar met haar studie en ging weer bij haar ouders wonen. Het had gelukkig wel 1 voordeel er kwam een kamertje vrij! Mijn andere huisgenoten hadden geen interesse om haar kamertje over te nemen dus mocht ik doorschuiven naar een grotere kamer! Ik was echt dolgelukkig :D Ik ging van 16m2 naar een kamer van 33m2! Ik zat nog steeds op de tweede verdieping van het huis en schoof 1 kamer op, nu zat ik in het torentje van het pand. (dus eerst zat ik in het kamertje waarvan het rechter schuine dakraampje open stond en nu zit ik in het torentje!)

Plattegrond:
Je komt binnen door de deur rechtsboven in. Ik heb niet alle meubels weergegeven op de plattegrond maar de meest herkenbare plekken. Eerst had ik alle meubels van mijn vorige kamertje mee genomen naar de grotere kamer maar ik wilde een iets volwassener stijl. Dus heb ik nieuwe meubeltjes bij de IKEA gekocht. Maar hieronder dus eerst de oude stijl :).

Zitgedeelte oude stijl:
De deur die je ziet was mijn inbouwkast, hier zaten alle rommeltjes weer in verborgen en mijn kleding. Dan zie je het oude ladekastje met daarop de televisie (in mijn vorige kamer stond hier de caviakooi op). Het andere ladekastje werd gebruikt voor kopjes en borden etc. Het oude salontafeltje en de roze gordijnen worden ook in de nieuwe stijl verandert. Je ziet links onderin de foto nog net een klein stukje van de bank.

Slaapgedeelte oude stijl:
Toen ik op kamers woonde bleef er zo nu en dan iemand logeren dus waren 2 bedden wel handiger. Vooral mijn vriend logeerde vaak bij mij. Ik had eerst maar een bed, maar besloot er later maar een extra bed bij te zetten. In de kamer zitten veel houten balken die doorlopen tot in de ‘grond’. Dit maakte het soms lastig om de kamer logisch in te delen. Je ziet links op de foto nog net een stoel staan van de eettafel.

Bureau oude stijl:
Mijn bureau met een plank en memobord en een overvolle boekenkast! Je ziet op deze foto dus de deur waar je binnenkomt.

Zitgedeelte nieuwe stijl:
Zoals je ziet een nieuwe salontafel en een nieuwe ladekast van de IKEA. De kleur is zwartbruin. Op de salontafel staan ook minder prulletjes dan voorheen. En er liggen geen spullen meer op de grond maar op de plank van de salontafel. De roze gordijnen zijn vervangen door witte gordijnen maar die staan niet meer op de foto.

Slaapgedeelte nieuwe stijl:
Ook dit bed is gekocht bij de IKEA en is zwartbruin van kleur. De twee eenpersoonsbedden namen meer ruimte in beslag dan een tweepersoonsbed.

Bureau nieuwe stijl:
Ik vond de witte muur wat saai dus die heb ik steengrijs gesausd. Daarnaast de boekenkast wat netter ingedeeld.

Eettafel gedeelte:
Het eettafel gedeelte is niet veranderd in de tijd dat ik er zat. Ook zat er nog een wastafel in de kamer, maar die heb ik niet op een foto staan jammer genoeg. Maar deze wastafel stond naast de eettafel aan de linkerkant.