New Home #5 – Woonkamer

Jaah! Ein-de-lijk vandaag een paar foto’s van onze woon/eetkamer! Eerder al liet ik de slaapkamer zien, maar vandaag zijn dus deze ruimtes aan de beurt. De woonkamer is nog trouwens nog niet aangepakt, maar ik vond het leuk om alvast wat foto’s te laten zien van de huidige situatie! We willen er nog heel veel dingen aan veranderen. Zo willen we de muren graag stuken en de open haard veranderen. Verder zit er momenteel een houten vloer in die hoognodig een schuurbeurt nodig heeft en op ten duur vervangen zal moeten worden omdat we de open haard gaan aanpakken en je anders dus een stuk vloer zou missen :). Ook de gordijnen zou ik graag willen veranderen. Deze vind ik nu te zwaar en dik terwijl ik juist houd van subtiele in-betweens in een taupe kleur. Over de indeling van de woonkamer ben ik verder wel tevreden maar de eetkamer vind ik nog wat druk/rommelig. Ik ben nog een beetje zoekend hoe ik deze rustig kan inrichten.

De salontafeltjes zijn nog van de vorige bewoner, deze hebben we overgenomen. Ik vind ze voor nu wel prima, maar het liefst wil ik een witte, lage en iets grotere salontafel hebben. Of 3 kleine tafeltjes bij elkaar in verschillende hoogtes. Ik schreef er al eerder een artikel over, maar ik vraag me af of dit niet iets te druk wordt aangezien de kamer niet heel groot is.

Ik ben dol op fleecekleedjes, kussens, kaarsjes en planten. Deze zie je veel terug in mijn interieur. In de woonkamer staat een paarse bank en een wannabe Eames Lounge Chair. Wij hebben deze gekregen van mijn zus en zwager. Echt een super gulle en lieve gift. Het is dus een replica van de Eames Lounge Chair (de originele kost ca. € 7.000,-).

Ik vind het er allemaal wel gezellig uit zien in de kamer maar het is nog niet helemaal onze smaak. Ik hoop over niet al te lange tijd een mooie update te geven over de nieuwe woonkamer!

8 reacties

    1. Schijn bedriegt helaas. Het vloerkleed heeft meer een decoratieve functie dan dat deze er ligt vanwege zijn zachtheid. Hij is namelijk vrij stug. Leo scherpt zijn nagels er meestal aan…Gelukkig kunnen we wel weer sloffen aan wat wel lekker zacht is aan de voeten.