New Home #6 – Tuin (zomer)

Misschien een beetje raar dat er in de titel New Home staat terwijl ik foto’s laat zien van de tuin. Maar ja, de tuin hoort nou eenmaal bij ons nieuwe huis en aangezien ik alles in het kader van ons nieuwe huis onder de kop New Home plaats, zit deze in een misschien niet zo voor de hand liggende categorie. Anyway, vandaag dus een paar foto’s van enkele planten in onze tuin die in de zomer bloeiden. Op het moment staan er niet zoveel planten meer in de tuin omdat ik vrij rigoureus bezig ben geweest met het verwijderen van planten omdat het één grote wildernis was en bomvol stond met allerlei planten. Veel hebben het veld moeten ruimen, maar de mooiste heb ik bewaard. Misschien dat er binnenkort nog wel een overzichtje komt van de tuin in de huidige staat. Voor nu in ieder geval back to the summer!

In juni bloeide de pioenroos volop in de tuin! Ik heb de pioenrozen afgeknipt en in een vaas gezet en heb er lang plezier van gehad! Een pioenroos kent veel verschillende soorten, dit is de ‘Sarah Bernhardt’.

Ook de klokjesbloem ook wel Campanula genoemd stond prachtig in bloei! Deze plant had ik voorheen altijd in een plantenbak maar op de één of andere manier overleefde hij dat niet zo goed. In de volle grond bloeit deze Campanula wel heel goed! | In een grote bloempot heb ik een paar Petunia plantjes gepoot. Petunia’s zijn plantjes die ik iedereen kan aanraden. Ze zijn namelijk vrij makkelijke omdat ze maar weinig onderhoud vragen, daarnaast heb je er maandenlang plezier van. Het enige wat ze nodig hebben is een beetje water. Als de bloemetjes uitgebloeid zijn dan verwijder je die en vervolgens bloeit hij weer opnieuw.

Een saai groen plantje, wat ik eigenlijk bijna weg wilde halen omdat ik dacht dat het onkruid was, bleek een prachtige lelie te zijn! Ik kende wel de waterlelie maar was nog niet bekend met de ‘gewone’ lelie. Wat een prachtige bloemen komen hieraan. Dit plantje is wel ziektegevoelig maar gelukkig deed hij het prima. | De Roze Hemelsleutel is een mooie vetplant die er in hartje zomer nog niet heel bijzonder uit ziet, maar juist in de nazomer prachtig roze kleurt. Hij wordt in de volksmond ook wel ijsplant of Roze vetkruid genoemd. Het mooie plantje trekt veel bijen, hommels en vlinders aan in de tuin omdat de plant een belangrijke nectarleverancier is.

Bij een distel denk je misschien aan een lelijke prikkende plant maar de kogeldistel (Echinops bannaticus) vind ik prachtig met zijn blauw paarse bloemen. Die bij ons in de tuin heeft veel stengels met heel veel knoppen eraan. | Op onze bruiloft kregen mijn man en ik een kersenboompje. Dit jaar zaten er voor het eerst kersen aan. Ik heb ze helaas niet kunnen proeven want ze waren er al af gegeten door een vogel denk ik. Helaas pindakaas… Volgend jaar beter. | Als je de betekenis opzoekt van de gele roos zul je zien dat deze voor vriendschap staat. Ik heb er relatief lang van kunnen genieten en vind het altijd wel een mooie plant voor in de tuin!

Hier zie je de gele roos bijna uitgebloeid. | Ik heb ook twee winterharde Fuchsia’s in de tuin staan. De meeste mensen kennen deze plant onder de naam Fuchsia maar hij wordt soms ook bellenplant genoemd. Hier heeft de plant nog maar een paar rode bloemen maar in juli kwam de plant helemaal tot bloei en zat hij vol met bloemen. Deze plant hing alleen wat slapjes en leek wel topzwaar dat is wel een minpuntje. Verder een prachtige plant om naar te kijken!

In de zomer bloede ook de Ribes Rubrum beter bekend als de aalbes. De bloemen zijn onopvallend geelgroen en de eetbare bessen zijn vaak felrood, soms wit of roze. Een geplante struik kan 3 à 4 kilo bessen opbrengen, rond het midden of eind van de zomer. Er zijn twee kleuren aalbessen wit en rood. Aalbessen staan vooral bekend voor hun medische werking tegen koorts, zweet en kan als een laxeermiddel gebruikt worden, heeft een bloedstelpend werking verlichtende de symptomen van jicht en reuma. Een fijn plantje dus :) .

Welke planten/bloemen heb jij in de tuin staan?

4 reacties

  1. Wat een hoop mooie planten! Ik ben weg van de pioenroos, de campanula en de lelie! De pioenroos is evht mijn lievelingsplant, maar deze moet ik in mijn eigen tuin nog planten.
    Ester heeft onlangs geplaatst…Nieuw visionboard

    1. Dankjewel! Deze zaten allemaal al in de tuin toen we deze kochten. Maar ben er wel heel blij mee! De pioenroos vind ik ook prachtig maar door z’n gewicht wordt hij wel topzwaar. Daarom knip ik de bloemen af en zet ze in een vaas :).

    1. Zonde dat je lelies het niet meer doen. Misschien hebben ze even een jaartje nodig om te rusten om vervolgens weer mooi te gaan bloeien?