New in: Gordijnen! + Woonkamer Make-over #4

We kregen een week eerder dan gepland een telefoontje van de HEMA dat onze nieuwe gordijnen klaar waren! Ik was helemaal enthousiast en heel erg benieuwd naar het eindresultaat. Ik vind het in de winkel best lastig om van een lapje stof te bepalen of de gordijnen wel aan je verwachtingen gaan voldoen. Snel gingen we onze gordijnen ophalen! Benieuwd wat ik van het eindresultaat vind? Lees dan gauw verder!

De gordijnen:
Het zijn twee effen gordijnen in een taupe kleur. De stof is licht glanzend en voelt glad aan en is vrij stug is van structuur (een beetje parachute stof)!

Afmetingen:
Toen we de gordijnen ophingen waren we heel blij met de afmetingen! We hebben alles een paar keer nagemeten om te controleren of de afmetingen klopte. De gordijnen hangen ongeveer 2 cm boven de grond en heeft een enkele plooi. We zaten nog te twijfelen over de lengte van de gordijnen, tot aan de vensterbank of tot aan de vloer. Maar we vonden de kamer meer “af” met gordijnen tot aan de vloer. Een voordeel is dat je de leidingen van de centrale verwarming niet meer kunt zien en de muren langer lijken, maar een nadeel is dat de gordijnen nu voor de kachel hangen en dit ’s avonds wel wat warmte tegenhoud. Aangezien we ook vaak kaarsjes aan hebben, sloffen dragen en een fleecekleedje op de bank hebben ben ik niet bang dat ik het ’s avonds snel koud zou krijgen.

De kleur:
Ik ben erg blij met de taupe kleur, niet te donker maar ook niet te licht. De gordijnen mochten niet te donker zijn want ze hangen namelijk voor de ramen aan de Noordkant van het huis wat sowieso al minder lichtinval heeft. Maar anderzijds zijn hele witte/lichte gordijnen ook niet heel handig aangezien we een kat hebben en er regelmatig kleine kinderen over de vloer komen en ze dus snel vies kunnen worden. Een taupe kleur was dus echt een goede middenweg! De kleur laat zich ook makkelijk combineren en komt ook terug in ons huidige vloerkleed. Verder vind ik het leuk dat de gordijnen een beetje een glans hebben zodat het een luxe uitstraling heeft en een echte eyecatcher is in de woonkamer.

Structuur:
De structuur vind ik op het moment nog erg wennen (op het moment dat ik dit artikel schrijf hangen ze ook nog maar een paar uurtjes, maar toch :)). De gordijnen zijn heel licht qua gewicht, zijn een beetje stug en vallen niet heel mooi in de plooi. Mijn moeder zei dat ik de gordijnen misschien even in de plooi moest strijken maar dat vind ik zelf spannend om te doen, ik wil mijn gordijnen niet gelijk verpesten natuurlijk :). Dus binnenkort komt ze even langs om er samen even na te kijken.

Woonkamer make-over update:
Met het klussen gaat het goed. De muren zijn zo goed als behang-vrij dankzij een stoommachine en veel werk! Er zijn nog een paar plekjes waar iets behang zit en de gaten in de muren waar eerst pluggen in zaten moeten we nog dichten. Als de muur helemaal schoon is kunnen we beginnen met het behangen. Dit staat voor volgende week zaterdag gepland! Ik ben echt zo benieuwd naar het eindresultaat! 

Waar let jij op met het kopen van gordijnen?

10 reacties

  1. Ziet er mooi uit. Wij hebben ook gordijnen, maar dan meer voor de sier, want we hebben ook rolgordijntjes.

  2. Mooi kleurtje, mooi ook met een enkele plooi, hebben wij ook in onze (sier-)gordijnen. Wij hebben drie banen gordijnen van Leen Bakker, beige met bruin streepje. Heel grappig, wij hadden die net gekocht en toen kwamen we er later achter dat mijn schoonouders dezelfde gordijnen ook hadden, zonder dat we dat van te voren wisten (zij hadden net nieuwe gordijnen)

  3. Ah ze zijn heel erg mooi! Ik heb zelf ook gordijnen van de HEMA haha, crèmekleurig en van zo'n zacht stofje. Vind ze erg mooi alleen er zitten wel wat vlekjes op hier en daar.
    Hester heeft onlangs geplaatst…Uitkomsten enquête