New in: Paarse bank! + Woonkamer Make-over #5

Vorige week zaterdag zijn mijn vriend en ik weer druk aan het klussen geweest. We hebben 2 muren van onze woonkamer behangen. We hebben al eerder ruimtes in ons huis behangen (klik en klik) dus we hebben al de nodige ervaring en zij al aardig op elkaar ingespeeld. In het begin ging het hooguit een uurtje goed voordat de eerste discussies begonnen maar we weten nu heel goed waar we aan toe zijn en wie welke taken uitvoert :D.

Ik meet en knip de behangrol op maat, terwijl mijn vriend de muur met het behanglijm insmeert. Vervolgens plakken we samen het behang op de muur waarbij ik op de details let en zorg dat de banen netjes op elkaar aansluiten en waarbij hij zorgt dat de bubbels verdwijnen. Vervolgens snijd mijn vriend de randen netjes op maat en ruim ik de afgesneden behangresten op. Een goede taakverdeling waarin we elkaar niet in de weg lopen of staan ;-).

Deze twee muren zijn dus behangen en ik ben erg blij met het resultaat. Er moeten nog nieuwe plinten worden bevestigd en het glasvezelbehang moet nog een sausje krijgen maar dit willen we in het voorjaar oppakken. Volgende week zaterdag gaan we de andere 2 muren behangen en dan zit de woonklus er voorlopig op en kan het leuke decoratie werk beginnen! Ik ben al wel een beetje inspiratie aan het opdoen via Pinterest en het magazine 101 woonideeën, maar ik ben er nog niet uit hoe ik de muren leuk kan aankleden. Ik wil het niet te druk hebben maar ik wil het ook niet te kaal/ongezellig hebben. Iemand nog tips of ideeën waar ik inspiratie op kan doen?

Bank:

Net zoals de gordijnen van de HEMA, konden we ook de bank 1 week eerder dan gepland ophalen! We hebben een donkerpaarse 3-zitsbank besteld bij Trendhopper. De bank is van fijne katoenen stof en het is een effen kleur. We hebben erg getwijfeld of we een leren bank wilde hebben of niet. Want aan een leren bank gaat onze Leo (kater) niet krabben en het is makkelijk schoon te houden, maar ik vind leer niet zo fijn omdat het eerst koud aanvoelt en vervolgens weer te warm wordt als je er lang op zit en in de zomer krijg je van die plakbenen. Nee het is niet zo mijn ding, vandaar dat we toch voor een stoffen bank zijn gegaan. Nu maar hopen dat de kat van onze bank kan afblijven! Iemand nog tips?

We hebben er ruim 2,5 maand op moeten wachten, maar dat was het zeker waard want ik ben super blij met onze nieuwe bank! Heerlijk om de armleuningen van een bank te kunnen gebruiken voor je laptop of een kopje thee. Lekker met je benen languit op de bank zitten of in kleermakerszit met een goed boek! En ik kan weer lekker tegen mijn vriend aankruipen op de bank.. ja ik heb het enorm gemist allemaal en ga het even goed inhalen nu!

Door de paarse bank, de gordijnen en het gedeeltelijke behang ziet onze woonkamer er al weer een stuk gezelliger uit dan een paar weken geleden….

Waar moet jouw ideale bank aan voldoen? 

5 reacties

  1. Hallo,

    wat een mooie baarse bank, ik ben zelf ook op zoek naar een paarse bank.
    waar hebben jullie deze bank gekocht?
    Alvast bedankt