Nieuwe slaapkamer!

Vorige week zaterdagavond was het dan zover! We konden voor het eerst sinds maanden weer slapen in onze nieuwe slaapkamer! Na ruim 8 maanden te hebben geklust was het moment ineens daar. Vrij onverwachts voor mij want toen ik zaterdagochtend niets vermoedend van huis reed om vervolgens de hele dag met vriendinnen lekker op pad te gaan, was mijn man heel druk bezig geweest om de boel af te krijgen. VERRASSING!!

’s Ochtends stond er alleen nog maar een kledingkast in de kamer en lag er overal rommel en gereedschap. Mijn man heeft (in zijn eentje!) alle plinten netjes afgewerkt met kit, een gordijnrails aan het plafond bevestigd (hóe dan?!), de gordijnen opgehangen, het mega zware boxspringbed + nachtkastjes en alle accessoires van de ene naar de andere slaapkamer verplaatst! Daarnaast heeft hij 2x stofgezogen om de kamer spik en span op te leveren!

Toen ik op de terugweg, na een gezellige dag in Giethoorn, mijn man belde om te vragen of hij iets had gekookt en zijn antwoord nee was besloot ik om door de McDrive te rijden en wat lekkers voor ons mee te nemen. Aan tafel namen we zoals altijd even de dag met elkaar door en ik vroeg Koen wat hij die dag gedaan had, uit interesse natuurlijk en niet ter controle ;-). Hij zei dat hij wat plinten had gekit…. Ik weet niet of het aan mijn gezicht af te lezen viel maar ik was wel een beetje teleurgesteld. Ik dacht:”Dan kan je de héle zaterdag klussen en dan heb je alléén maar wat plintjes gekit. Daarnaast heb je én niet gekookt én ook nog geen boodschappen gedaan.. zucht.” Ik zei dit natuurlijk niet want wie ben ik om kritiek op hem te hebben terwijl ikzelf de hele dag met mijn kont op een fluisterbootje zit en hij alleen thuis klust? Dat is natuurlijk niet fair. Bovendien gunde ik hem ook weekendrust en ontspanning want hij had immers ook de hele week gewerkt! Ik weet niet precies wat mijn reactie was waarschijnlijk iets in de trant van:”Ohw ja? Goed bezig schat!” Terwijl ik van binnen zuchtte.. Na het avondeten zei hij dat hij moe was en even op bed ging liggen. Ik dacht:”Waar ben je moe van dan?” Maar ook dat zei ik natuurlijk niet ;). Bovendien had ik zelf ook wel behoefte om op bed te liggen na een enerverende dag. Ik stond op liep naar boven en mijn man liep achter mij aan. Ik deed de slaapkamer deur open en de kamer was tot mijn grote verbazing LEEG! Het drong tot me door dat mijn man mij niet de volledige waarheid heeft verteld :D! Ik liep naar de andere slaapkamer en mijn mond viel letterlijk open en keek verbaasd rond en kon steeds alleen maar vragen:”Hóe dan!!?!??” Heb jij dit vandaag in je eentje gedaan? Ik was echt zo blij, verrast en super enthousiast. Ik biechtte mijn evil gedachtes aan hem op en hij kon er gelukkig alleen maar om lachen en ik zelf ook :). Na even op bed te hebben gelegen zijn we samen even boodschappen wezen doen, dus was dat ook weer gedaan. Iedereen tevreden!

Goed. Genoeg daarover. Tijd voor wat voor- en na foto’s!!! Het is hele verandering!!

Wat hier gelijk opvalt is de inbouwkasten die verwijderd zijn. De slaapkamer oogt nu een stuk ruimer! Ook het mooie gladde stukwerk geeft een mooi fris en schoon resultaat. We hebben besloten om het plafond ook gelijk mee te stuken want we vonden de naden die gipsplaten geven niet zo mooi. Bovendien is het plafond zo makkelijker te sausen.

Ik twijfel of we nog de twee schilderijen boven ons bed gaan hangen. Want met de schilderijen ziet het er weer wat drukker uit. Daarnaast twijfel ik of wij de muur achter het hoofdbord een kleurtje zullen geven of niet. In het begin was ik helemaal overtuigd dat ik de muur mintgroen zou sausen, maar nu weet ik niet of dit wel mooi staat. Eigenlijk zou ik wel iemand van VT-wonen willen laten langskomen om de klus verder af te maken en mooi in te richten :). De nachtkastjes daar ben ik ook niet helemaal meer van overtuigd. Ik denk dat deze binnenkort vervangen gaan worden door wat kleinere retro-achtige kastjes. De lichtgrijze gordijnen hadden we laten maken voor ons vorige huis. De lengte is perfect maar in de breedte missen we een stukje. Deze is gelukkig nog verkrijgbaar bij de Leen Bakker dus die ga ik bij bestellen.

Als je de slaapkamer binnenkomt loop je nu niet meer tegen een grote inbouwkast aan. De doorgang is een stuk breder en ruimtelijker geworden. Ook de laminaatvloer die eerst een kersenkleur had is vervangen door een mooie lichte laminaatvloer. Over de laminaatvloer krijgen we veel complimenten. Ik ben er ook erg tevreden mee want het zijn extra lange en extra brede planken van dikke kwaliteit. Het is de Vitality Lungo 038 Jefferson Oak en hebben deze gekocht bij de Carpet Right. Ik vind het veel rustiger en groter ogen en het combineert stukken beter met onze spulletjes.

De groenige lamp komt er nog te hangen maar er moet eerst wat geregeld worden op het gebied van elektra. Verder heeft mijn man led-spotjes in het plafond geplaatst. Het fijne daarvan is dat ze dimbaar zijn, super handig. De spotjes zorgen ervoor dat je goed zicht hebt in je kledingkast. Nu ziet het er allemaal erg klinisch wit uit, dus ook hier twijfelen we of er een behangetje of sausje gaat komen of niet. Bovendien gaat de zwarte kast uit de kamer want daar wil ik een bureautje maken waar ik lekker kan make-upen, knutselen of bloggen o.i.d. 

De vorige kledingkast heeft de verbouwing helaas niet overleefd. Jammer want hij was nog best mooi. En kledingkasten zijn ook best prijzig. Wij kochten een hele grote Pax kledingkast van de IKEA, deze is 2,36 meter hoog en zoals je kan zien past het precies. Mijn man vond de houtkleurig panelen mooi en ik de witte dus hebben we een compromis gemaakt. Toch vind ik het mooier staan als de witte panelen onder en boven zitten en de houtkleur in het midden, want ik vind het kleurverschil tussen de houtenpanelen en vloer niet zo mooi. Anderzijds is de kast nu wel lekker speels wat ik dan ook wel weer leuk vind! Zoals je verder kan zien is de spiegel naast de kast verdwenen. Die hangt nu in de gang. Misschien dat ik zo’n plakspiegel koop om tegen de zijkant van de kast aan te plakken.

Ik hoop dat je het leuk vond om onze slaapkamer te zien. Zoals je kon lezen moet er alleen nog een finishing touch plaatsvinden. Ik vind het belangrijk dat een slaapkamer rust uitstraalt dus ik ga op Pinterest wat inspiratie opdoen om te zien hoe ik die sfeer in onze slaapkamer kan aanbrengen. Tenslotte moet er naast de overgordijnen nog rolgordijnen of jaloezieen of iets dergelijks aangeschaft worden omdat als wij de overgordijnen open doen wij niet willen dat iedereen ons in vol ornaat zien staan ;).

6 reacties