Paarse accessoires @ my home!

Heb jij ook een kleur waar je elke keer naar toe neigt? Ik heb dit met de kleur paars! Als het nou gaat om kleding, woonaccessoires of plantjes voor in de tuin op één of andere manier kom ik gauw bij paars uit. De paarse items zijn door het hele huis te vinden, het komt terug in mijn interieur maar ook in kleding en verzorgingsproducten. Eigenlijk is het meer toeval dat ik steeds paarse items aanschaf, het is niet eens heel bewust van hej dat is paars laat ik dat maar eens aanschaffen. Maar het viel me laatst gewoon op dat ik best wel wat paarse items had en die wilde ik graag aan jullie laten zien!

Woonkamer:
In de woonkamer staan met name: paarse vaasjes, bloempotten, gieter, kandelaar, onderzetters en 2 zelfgemaakte kaartenhouders.

De paarse kunstof bloempot (ik heb er trouwens 2 van) is van het merk Elho en heb ik in de aanbieding gekocht bij de Praxis (€ 1,50 per stuk). De 2 lichtpaarse vaasjes heb ik gekocht bij H&M Home (€ 3,95 en € 4,95) en de kandelaar en vaas in dezelfde stijl heb ik gekocht bij Repop (klik!) en daar heb ik volgens mij in totaal € 20,- voor betaald.

Op de linkerfoto zie je 2 memoboarden hangen, deze heb ik met behulp van mijn schoonmoeder gemaakt! Zij ging spelden en ik zat achter de naaimachine, erg leuk om te doen! De bloem die je ziet zit in een glazenbol. Ik heb deze al heel erg lang. Ik denk dat ik deze ooit in een kringloopwinkel heb gekocht of op een rommelmarkt. De paarse onderzetters zijn van Ikea (€ 1,49 per 6 stuks).

Op de linkerfoto zie je de salontafel met daarop de kandelaar en vaas staan en een glazen vaas met trosanjers! Ik ben gek op trosanjes omdat ze in veel verschillende kleuren te verkrijgen zijn en omdat ze erg lang mooi blijven! Het paarse bloembakje met schattige kleine plantjes erin heb ik van mijn moeder gekregen en de gieter is ook van Elho (€ 6,49).

Dan nog een bloempotje (Intratuin) met daarin een nepplantje van Ikea omdat deze op de slaapkamer staat. De paarse koffie/espresso kopjes zijn van de HEMA. Het paarse kommetje heb ik gekocht bij de Action (die maltesers zijn uiteraard al op ;-)). De mand met daarin prachtige paarse viooltjes zijn ook van de Intratuin!

Accessoires:
Naast het interieur heb ik ook andere paarse accessoires. Bijvoorbeeld de armbandjes van de Zeeman de oorbelletjes van de Kruidvat (dacht ik) en de paarse oorbellen heb ik gekregen van mijn zusje.

Ook het bordje met de quote: Enjoy today because nothing is worth more than this day heb ik van mijn zusje gekregen. De sjaaltjes zijn van de H&M en de parfums zijn van Calvin Kleijn – Euphoria Blossom en Cacharel – Amor Amor Tentation.

Dit schattige toilettasje is ook van de H&M.

Het klokje hadden we vroeger al in de douche hangen en heb ik onlangs weer van mijn moeder gekregen. Deze hangt nu weer bij ons in de douche, lekker nostalgisch! De paarse strijkplank heb ik van een vriendin gekregen en het stoomstrijkijzer heb ik vorig jaar voor mijn verjaardag gevraagd. De hemdjes zijn allemaal van de H&M. Eigenlijk koop ik voornamelijk lavendel doucheproducten omdat ik dat heerlijk ontspannend vind na een werkdag.. Even genieten van een douchemomentje en dat met je pyjama in een fris bedje stappen! Zo fijn! Maar deze Palmolive Naturals met Zwarte Orchidee en Hydraterende Melk is zeker weten een aanrader! Ik heb deze bij de Action gekocht en vind hem super lekker!

Ik vind het altijd leuk om de betekenis van kleuren op te zoeken en paars wordt vaak geassocieerd met de mystiek. Paars in een ruimte lijkt artistiek, mysterieus en het straalt luxe uit. Paars is kalm en staat voor kracht, elegant, overtuiging, zelfvertrouwen, waardigheid, vastbeslotenheid, onder controle hebben, genezing, ambitie, wijsheid, rijkdom en dromen. De kleur paars doet mezelf het meeste denken aan lavendel, warmte, rust, ontspanning, een tikkeltje mysterieus en bloemig.

Heb jij ook een kleur waar je voorkeur bewust of onbewust naar uit gaat?

7 reacties

  1. Haha, wat leuk! En paars is zo'n lekker warm, vrolijk kleurtje :-)

    Ik grijp al wel eens gemakkelijk naar iets dat een crème-kleur heeft