Klussen in huis

Eén van onderwerpen waar ik graag over schrijf is huis en interieur. Hier heb ik al heel wat artikelen over geschreven. Vandaag zet ik hiervan enkele op een rij. Dit zijn met name de artikelen die gaan over het klussen in huis want dit hebben we de afgelopen tijd veel gedaan! Kijk mee naar het overzicht van verschillende klusmomenten!

Behangen

In dit artikel heb ik ons halletje behangen. Een ruimte die vaak vergeten wordt en waar weinig aandacht aan wordt besteedt terwijl dit juist de eerste indruk van een woning is. Ik vind het belangrijk dat ook deze ruimte er leuk uit ziet dus vandaar dat ik deze wat aandacht heb gegeven.

Slaapkamer make-over

Ik heb een reeks van vier artikelen geschreven over onze slaapkamer want deze hebben we volledig verandert. Toen we in deze woning trokken hadden de vorige bewoners een televisie op de slaapkamer en alle muren behangen met een wit vilten motief. Wij vonden het heel saai en oudbollig en ook zijn we geen voorstanders van televisie kijken op de slaapkamer. Dus een redelijk grote make-over zat er aan te komen! Lees hier artikel 1artikel 2, artikel 3 en artikel 4 om  de veranderingen te zien!

Woonkamer make-over

Naast de slaapkamer hebben we ook de woonkamer onder handen genomen. Ook hier hadden de vorige bewoners gekozen voor het witte behang met het vilten motief. Het behang zat er niet mooi op wat ons ergerde en er zaten schrootjes achter de verwarming die vergeeld waren.. geen gezicht :) . We hebben in het najaar al het behang eraf gehaald wat een behoorlijke klus was. We hebben beneden gekozen voor glasvliesbehang van een meter breed wat er strak en modern maar toch eenvoudig uitziet en wat je ook nog eventueel zou kunnen sauzen. Benieuwd naar mijn artikelen over onze woonkamer make-over lees hier dan de 6-delige artikelenreeks: artikel 1, artikel 2, artikel 3, artikel 4, artikel 5 en artikel 6.

Verbouwen

Het is dat we een huurwoning hebben maar anders hadden we ook het één en ander willen verbouwen aan ons huis. Bijvoorbeeld een dakkapel plaatsen op zolder, maar dit kost veel geld en is eigenlijk de investering niet waard omdat het niets oplevert als je het huis uitgaat. Nu hebben we een groot schuin dakraam wat niet heel praktisch is. Toch zou ik wel graag op termijn een slaapkamer willen realiseren op zolder. Gelukkig zijn er veel handige oplossingen om extra licht in een donkere kamer te creëren. Hierover schreef ik dit artikel. Misschien is dit een wat goedkopere oplossing dan een complete dakkapel maar heb je toch voldoende licht. Maar het is natuurlijk ook belangrijk dat de kamer goed donker is voor als je wilt slapen. In onze woonkamer hebben we erg leuke gordijnen gekocht maar voor een dakraam is dat natuurlijk lastiger. Gelukkig blijken er toch veel mogelijkheden om de kamer te verduisteren door middel van een dakraam gordijn (klik).

Voorlopig is dit plan nog niet heel concreet, maar kopen zit er op dit moment nog niet in voor ons dus wie weet gaan we gewoon lekker door met klussen en misschien toch wel kleinschalig verbouwen in huis. Ik vind het in elk geval erg leuk om hier mee bezig te zijn!

Houd jij ook zo van klussen en je huisje/kamer naar je smaak te maken?

11 reacties

 1. Klussen op zich is wel leuk, maar het moet niet te lang duren. Zo wacht ik al jaren op een werkplekje voor mij en mijn vriend en ook op een tuin die af is en een bijkeuken waar nog steeds wat kleine dingen moeten gebeuren. Helaas heb ik daarbij echt de hulp (en tijd) van mijn vriend nodig. En dat heeft hij gewoon niet zo heel veel. ;)
  Wendy heeft onlangs geplaatst…Silly Search terms #2

  1. Dat vind ik ook, als klussen te lang duurt dan is de lol er wel snel van af. Dus daarom klussen we in kleine stapjes en trekken niet in één keer het hele huis overhoop :). Succes met jullie bijkeuken!

  1. Haha, herkenbaar! Ik ben ook blij met het eindresultaat maar we moesten wel even door de zooi die het veroorzaakte heen kijken :P .

  1. Het was bij ons inderdaad veel werk, maar ik heb dan een eindresultaat voor ogen en kan er dubbel van genieten als het klussen achter de rug is. Ik heb het er wel voor over :) .

 2. Ik dacht echt dat jullie een koophuis hadden, aangezien jullie zoveel veranderd hebben aan het huis. Zonde inderdaad om echt te investeren in iets wat niet van jezelf is.
  Cindy heeft onlangs geplaatst…TAG: You ask… I tell

  1. We hebben zeker het één en ander veranderd in dit huurhuis, maar dat maakt wel dat het meer eigen voelt. In ons vorige huurhuis hadden we niets veranderd en ik heb me daar nooit écht thuis gevoeld. Het voelt dan alsof je leeft in het huis van een ander.