Verbouwing benedenverdieping

Instagram lijkt het gewonnen te hebben van mijn blog typischtam.nl en ergens is dat niet zo verwonderlijk want op Instagram is een post of een story zo geplaatst en is er snellere interactie wat het naar mij inziens ook zo leuk maakt. Daarnaast merk ik dat mijn liefde voor wonen en interieur helemaal weer is aangewakkerd en op Instagram zijn er MEGA veel interieuraccounts te vinden waar je laagdrempelig contact hebt met overige interieurlovers! Maar toch, met bloggen kan ik veel meer kwijt dan dat het limiet van 2200 tekens van Instagram toe laat. En voor een wat uitgebreidere tekst en uitleg vind ik bloggen nog steeds een heerlijk medium en wil het ook weer meer gaan oppakken! Zeker ook omdat er nu zoveel speelt en ik het altijd leuk vind om die belevenissen en gedachten op te schrijven. Het werkt ook zo lekker ordenend en laat dat nou juist iets zijn waar ik enorm van kan genieten vooral in de ietwat chaotische tijden waar we nu in zitten.

Wat me vooral de laatste tijd veel bezighoudt is onze verbouwing. Want zoals zoveel mensen in deze coronatijd, zijn ook wij begonnen met het verbouwen van ons huis. In 2019 waren er al rigoureuze plannen met een uitbouw, een nieuwe keuken en kozijnen, vervolgens hebben we dat afgeblazen omdat het te duur werd. Toen hebben we een ongeveer een half jaar rondgekeken naar nieuwbouwhuizen en kavels, maar ook hier schrokken we wat je tegenwoordig moet betalen voor een vrijstaand, twee-onder-een-kap of een hoekwoning. Af en toe keken we naar reeds bestaande huizen, opknappers, alles passeerde de revue maar uiteindelijk is de conclusie dat we hier voorlopig blijven wonen omdat we niet in deze huidige woningmarkt een huis willen kopen. De huizen zijn al duur en dan wordt er ook nog als een gek overboden en bovendien heb je eigenlijk geen bedenktijd. Dat voelt allemaal erg impulsief en met zulke bedragen en ingrijpende beslissingen willen we geen overhaaste beslissingen maken. Bovendien gaan de maandlasten dan ook sterk omhoog en met opgroeiende kinderen is dat niet ideaal.

En met dit besluit hebben we helemaal vrede (al staat de deur nog altijd stiekem op een kier). Voor nu betekent het in elk geval dat we de benedenverdieping gaan verbouwen zodat er meer ruimte is voor ons mooie gezinnetje wat we in de afgelopen jaren zijn geworden. We hebben besloten vooral het hoognodige nu aan het huis te doen. De open haard gaat er uit en er worden drie ramen en een voordeur vervangen, deze zijn net als het kozijn in de bijkeuken en de dakgoten verrot en/of lek. Daarnaast wordt het toilet (met nog een hooghangend reservoir) verbouwd en komt er vloerverwarming over de gehele benedenverdieping. De vloerverwarming vervangt de zes oude radiatoren en het is ook wat energiezuiniger. Het plafond, de granolmuren en de steenstrips worden vervangen door nieuw stucwerk en de kapotte tegelvloeren en versleten houtenvloer wordt vervangen door pvc.

Het sloopwerk gaan we zelf doen om de simpele reden dat het goedkoper is en het slopen over het algemeen vrij eenvoudig is. Al moet ik zeggen dat de hoeveelheid stof en troep die het geeft me toch nog heeft weten te verrassen terwijl ik toch beter zou moeten weten na de verbouwing van de badkamer ruim twee jaar geleden wat ook een lichtelijk drama was. Toen dacht ik dat het vooral mijn hormonen waren die een rol speelden en nu kan ik oprecht zeggen dat het gewoon vreselijk is om in de zooi te zitten terwijl je er nog woont met je gezin. Toch overheerst het enthousiasme nog wel omdat vijf weken eigenlijk ook zo voorbij zijn en het opbouwen dan weer gaat beginnen. Een fijn vooruitzicht, je moet er wat voor over hebben maar het is te overzien en we realiseren ons ook dat we dankbaar mogen zijn dat we dit überhaupt kunnen doen en we een mooi huisje hebben terwijl er op dit moment zoveel woningzoekenden zijn.

Hieronder een paar foto’s van de verbouwing.

 

1 reactie