Woonkamer Make-Over #3

Mijn vriend en ik zijn weer begonnen met het project woonkamer. In dit artikel (klik) zaten we wat te stoeien met de indeling van de meubelen en de verlichting. En in dit artikel (klik) schreef ik dat we naar de woonboulevard zijn geweest en een nieuwe bank hebben uitgezocht. We zitten nog steeds zonder bank (de levertijd van de bank was 12 weken!) en dat is behoorlijk vervelend want nu pas merk je hoe belangrijk en bijna onmisbaar een bank in de woonkamer is. De kat is zijn ligplekje kwijt. Mijn vriend en ik kunnen niet meer lekker aan het einde van de dag tegen elkaar aankruipen. En ik vind het heerlijk om met een fleecekleedje en kopje thee op de bank in kleermakerszit te zitten en dat mis ik nu. Onze kat kwam ook vaak tussen mij en mijn vriend in liggen op de bank en dat hele knusse is er nu van af. Maar in de eerste week van februari wordt onze donkerpaarse bank geleverd dus nog even geduld hebben!

Inmiddels zijn er weer wat veranderingen in onze woonkamer gaande! We zijn bezig met het verwijderen van het behang. Het was namelijk een spierwit behang met zo’n schuim motiefje erop. We hebben er over nagedacht om gewoon over het behang heen te sausen maar we vonden de structuur niet mooi en het behang was ook niet overal even netjes aangebracht. Dus besloten we toch het behang er maar helemaal af te halen en er een glasvliesbehang voor in de plaats te plakken. Dit glasvliesbehang kan je vervolgens naar eigen wens sausen maar hier zijn we nog niet helemaal overuit. Misschien kunnen we beter even wachten als de donkerpaarse bank en de nieuwe gordijnen binnen zijn.

De nieuwe gordijnen hebben we gekocht bij de HEMA. Ik had nog enkele VVV-bonnen te besteden en ik kreeg nog 10% korting op de gordijnen dus al met al scheelde dit toch zo’n € 75 op de totaal prijs dus dat was mooi meegenomen. We hadden eerst wit/zilverkleurige gordijnen gezien maar helaas waren deze niet meer leverbaar. We moesten ter plekke voor een andere kleur kiezen en we hebben gekozen voor een zandkleur. Vrij neutraal dus maar toch zit er een klein glittertje in verwerkt. We wilden liever geen witte gordijnen omdat we een kat hebben en daar zie je al die haren goed op en met kinderen die hier over de vloer komen vonden we wit toch niet zo praktisch. Donkere gordijnen waren ook geen optie omdat dit zorgt dat de ruimte heel donker en klein lijkt. Dus kwamen we op een zandkleur uit. Ik ben erg benieuwd of dit goed combineert met de donkerpaarse bank :D. We zullen het zien! We wachten daarom bewust met het sausen van de muren omdat het al met al wel een mooie combinatie moet worden. De gordijnen die je op de foto hieronder ziet zijn halfhoog maar de gordijnen die we besteld hebben zijn tot net boven de grond.

Zoals je ziet zit de onderlaag van het behang nog op de muren, dit moeten we met zo’n stoommachine van de muur verwijderen. Ik probeerde met een vloerwisser gedompeld in heet water het behang week te krijgen zodat je het daarna met een plamuurmes makkelijk kon verwijderen maar dat is echt een monnikenwerk. Dus zaterdag ga ik toch maar even naar de Gamma om zo’n stoommachine te halen en dan hoop ik alles in een dag er af te krijgen! En dan moet het echte behangwerk beginnen. Ik heb gelukkig al wat behangervaring opgedaan in onze slaapkamer (klik), dus ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt. 

Nou als de muren af zijn, de nieuwe gordijnen er hangen en de bank er staat komt het leukste werk en dat is decoreren en kleur aanbrengen! Ik verheug me er nu al en blader al driftig in de 101-woonmagazines!

Verander jij ook wel eens de woonkamer?

6 reacties

  1. Iedereen die zelf gaat behangen krijgt van mij heel veel respect!!! Ik heb net nieuwe meubeltjes dus mijn woonkamer ziet er totaal anders uit dan eerst! :)
    Marloes heeft onlangs geplaatst…Esprit Sportswear

  2. Wow, grote klus! Maar wel heel leuk om je woonkamer te veranderen! Wij hebben 2 jaar geleden alles geverfd, toen we er net in kwamen wonen, ik pas wel accessoires aan, maar echt zo'n groot project als wat jullie doen, dat doen we niet meer. Veel succes!

    1. Hihi dankjewel. Het is inderdaad een groot project maar des te blijer als het achter de rug is en wij lekker kunnen genieten van de nieuwe woonkamer. Je zit er dagelijks in dus is het wel zo fijn als het helemaal naar onze zin is.