Woonkamer Make-Over #2 + leuke Home-accessoires!

Normaal gesproken zitten of liggen we lekker op de bank voor de tv maar nu zitten we allebei in een luie stoel. Ook lekker hoor, maar toch iets minder relaxt dan lekker lui op de bank. We hebben onze bank namelijk verkocht! We waren niet helemaal tevreden met de huidige indeling van de woonkamer en besloten deze helemaal anders in te richten. Eigenlijk hadden wij dit idee al wat langer en ik had er dit voorjaar al een artikel over geschreven (klik). Nu is het eindelijk zover en hebben de knoop doorgehakt, de bank is verkocht. Wel een beetje jammer omdat we de bank eigenlijk nog niet eens zo lang hadden, maar de hoekbank was gewoon niet praktisch genoeg en op maar weinig manieren in te richten. Bovendien hebben we die bank vrij impulsief gekocht en vond mijn vriend hem achteraf gezien eigenlijk toch niet zo mooi. We willen de woonkamer in fases aanpakken. Allereerst dus een nieuwe bank.

Nieuwe situatie (maar met nog wel de oude bank):

We hebben de oude bank tegen de andere muur geplaatst waardoor deze niet meer voor de kachel staat en de warmte daardoor beter de kamer instroomt. Nu de bank tegen de muur staat merk ik ook dat de kamer veel lichter is geworden en wat groter oogt, omdat deze nu niet meer voor het raam staat.

Vorige week vrijdag hebben we een woonboulevard bezocht en zijn op bankenjacht gegaan! We hebben een klein budget en best wel een wensenlijstje dus is het wel een beetje een uitdaging om de ideale bank te vinden. We hebben inmiddels een bank op het oog:

Hij is in meer dan 100 kleuren verkrijgbaar en persoonlijk vind ik donkerpaars of petrol wel een mooie kleur.

Ondanks dat we ons nu met name willen richten op een nieuwe bank kon ik het toch niet laten lekker rond te neuzen bij de decoratie! Wat kan ik toch genieten van de vazen, potjes, kussentjes, schilderijtjes, waxinelichtjes etc. etc. En wat dacht je van die leuke borden met mooie quotes erop geweldig! Ik kon me maar moeilijk inhouden (hihi)!

Vooral in het najaar wanneer je veel binnenhuis bent, vind ik het extra belangrijk dat het huisje gezellig is ingericht en het echt als thuis voelt! Een fijne plek waar je helemaal ontspannen bent en tot rust kan komen! Ik heb daarom de rustieke kaarsen, fleece kleedjes en de geurbrander weer voor de dag gehaald en weer een leuk plekje in huis gegeven. Met dat ik de bak met decoratieve spulletjes voor de dag toverde zag ik dat ik veel vaasjes, waxinelichtjes, fotolijstjes e.d. heb en dat het echt een bij elkaar geraapt “zooitje” is. Wat kan een mens door de jaren heen veel spulletjes verzamelen zeg! Ik heb eens kritisch alle prullaria uitgezocht en weggedaan. Zo dat schoont op, het viel me op dat ik veel grijze en metaalkleurige accessoires had. Er mocht wel wat meer kleur in komen. Omdat ik zoveel spulletjes heb weggedaan vond ik dat ik er wel iets voor terug mocht kopen en heb deze leuke waxinelichthouders gekocht bij de HEMA. Vrolijke kleurtjes en past beter bij ons interieur! 

Binnenkort kan je een update zien van onze nieuwe bank als er tenminste geen al te lange levertijd op zit! Tot die tijd van de luie stoel bloggen :).

Richt jij je kamer ook wel eens anders in?

15 reacties

  1. Wauw, de kamer ziet er op die tweede foto inderdaad veel groter uit! Ohh, al die bordjes met teksten, ik zou met een hele stapel naar huis gaan ;)

  2. Haha ja Riverdale heeft veel leuke spulletjes! Ik moest me ook inhouden gelukkig was dat niet zo moeilijk want het is indd behoorlijk prijzig!

  3. Wat heb je het leuk ingericht nu! Ik doe het zelf ook heel vaak (te vaak) haha, maar dat geeft toch altijd wel een lekker gevoel. Die spulletjes op de laatste foto's zijn echt super!!

  4. Wat hebben jullie het leuk ingericht zo, ben benieuwd hoe het er met de nieuwe bank uit gaat zien! Ik zie trouwens veel leuke dingen van riverdale! Het liefste heb ik alles wat ze nu in de collectie hebben, maar helaas, zoveel geld heb ik niet haha

  5. Die bordjes met die quotes vind ik altijd zo leuk. Jammer alleen dat ik ze vaak niet in ons interieur vind passen. Dit los ik dan weer op door leuke printable quotes te zoeken en die af te drukken op groot formaat.

  6. Die bordjes in die winkel, vind ik echt heel erg leuk! En volgens mij is dat wel een hele fijne bank, die jullie hebben uitgezocht! Leuke waxinelichtjes!

  7. Zo leuk om je woonkamer opnieuw in te richten! Het ziet er een stuk ruimer uit dan hoe het stond, erg mooi! :)

  8. Dat kan soms zo fijn zijn, de woonkamer anders inrichten. Wij hebben het afgelopen zomer gedaan, omdat we toen een piano kochten en er dus plek moest komen