10x inspiratie OTTO lampen

Een nieuw huis vraagt om een nieuwe indeling van de meubels maar ook de verlichting krijgt een nieuw plekje doordat de indeling van de woonkamer is verandert. In het oude huis hebben we overal de lampen verwijderd en kroonsteentjes geplaatst. Maar in het nieuwe huis hingen overal nog lampen aan de plafonds. Ook hadden we enkele staande lampen overgenomen van de vorige bewoner. Nu het wat sneller donker begint te worden is het van belang om de verlichting goed af te stellen in huis. Het moet sfeervol zijn en er ook leuk uit zien. Omdat niet alle lampen meer goed tot hun recht komen in ons huis deed ik even wat inspiratie op voor leuke lampen in de webshop van OTTO.

Persoonlijk houd ik ervan om de kleuren van lampen vrij rustig te houden omdat ze anders zo in het oog springen en afleiden van de rest. Ze mogen wel uitblinken in het design.

1. De eerste lamp vind ik vooral erg stoer en past goed in een woning die voor de rest vrij rustig is van kleur. Grijs of wittinten bijvoorbeeld. Wij hebben zelf twee zwart eetlampen gehad maar de rest van ons interieur was vrij druk met mint en donkerpaars en daardoor vond ik het persoonlijk te rommelig. 2. Een bijzondere lamp die goed past in een beetje retroachtige / vintage inrichting. Een lamp die zo uit de film Pirates of the Caribbean komt. 3. Een lamp die opvalt door zijn bijzondere vorm, deze heeft wel iets weg van een atonium of een voorwerp uit het heelal :) . 4. Een mooie strakke lamp, eenvoudig maar stijlvol! Makkelijk te combineren in bijna elke woning. 5. Als je net verhuisd bent hangt er meestal alleen een peertje aan het plafond die verlichting biedt, maar deze lamp is juist alleen een peertje. Leuk bedacht en ook eenvoudig. 6. Lampen van natuurlijke materialen vind ik ook erg mooi zoals deze rotan lamp.

6 reacties

    1. Ja wij vonden het ook lastig om de juiste lamp te vinden. En nu in dit nieuwe huis is het weer opnieuw zoeken en sparen :D.