5x inspiratie voor dressoirs

Sinds de kerstboom en alle kerstversiering naar de zolder is vertrokken voelt de kamer toch een beetje kaal aan. Vaak zie je na de kerstdagen reclamefoldertjes met kamerplanten om zo de kamer weer leuk aan te kleden met een mooie groene plant! Maar eigenlijk zit ik er al een poosje over na te denken om een dressoir aan te schaffen. Zo creëer je meer opbergruimte en heb je weer een plekje om je leuke accessoires op te zetten. Mijn man en ik hebben in het vorige huis een dressoir gehad en die was erg lang! Ondanks dat we het een prachtig dressoir vonden hebben we hem moeten verkopen omdat er geen plek voor is in ons huidige huis. En eigenlijk tot op de dag van vandaag mis ik zo’n kast :) . Het leek me daarom leuk om weer even wat inspiratie op te doen! Enjoy.

 

Dit vind ik een heel erg mooi dressoir van Italiaanse design. De combinatie van eikenhout met hoogglans-wit vind ik erg mooi en een leuk detail aan deze kast vind ik de afgeronde hoeken wat hem minder ‘hard’ maakt. Het dressoir is gemaakt van hout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen en is ook Forest Stewardship Council® gecertificeerd dat vind ik minstens zo belangrijk!

De sideboard met 4 lades en één deur vind ik erg hip en een eyecatcher in de woonkamer. Deze stevige kast is gemaakt van MDF en gelakt in een frisse kleur. De ronde afwerkingen, verchroomde poten en de mooie beugelgrepen geven de kast een moderne uitstraling. De kast is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, maten en kleuren.

De kast van de serie Andria is een lekker praktische kast met 8 lades! Ik vind hem mooi omdat hij er strak en eenvoudig uitziet. De knoppen op deze lades zijn bijna niet zichtbaar, maar ze zitten er wel degelijk op. De kast heeft een antiek-eiken look en is gemaakt van houtmateriaal en melamine.

Melamine = een kunststof toplaag geperst op spaandekplaten afgewerkt met een Abs kunststof stootrand. Melamine is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en decoraties. De structuur van melamine is glad of met een groef.

Dit vind ik ook een leuke en originele kast! Het alfabet staat erop afgebeeld en iedere letter is een lade, lekker veel opbergruimte dus! De kast is gemaakt van gebeitst en gelakt massief mangohout. De kast heeft 10 grote lades met houten geleiders en 16 kleine laden. Toch vraag ik me bij deze kast af hoe je gemakkelijk de lades kan openen :) .

Een stoere kast die in eerste instantie van metaal lijkt, maar hij is gemaakt van MDF en is met aluminium ommanteld. Het kastje heeft verchroomde metalen grepen en heeft 3 laden en 3 deurtjes. Ziet er erg leuk uit, maar is wel behoorlijk aan de prijs! Er is ook een kleinere variant deze kost € 299,99.

Houd jij ook van meubels die net iets anders zijn?

2 reacties