De ‘ik-hou-van-meuk’ TAG

Een hele poos geleden bedacht Ooh La Lau deze vragenlijst en ik vond hem goed bij mezelf passen want ik ben dol op kringlopen, marktplaats en rommelmarkten! En vandaag laat ik je een mijn top 15 zien van de tweedehands vondsten die ik heb bemachtigd :D + natuurlijk de vragen en antwoorden van de tag :) .

Check dit schattige koekblik dat ik voor slechts € 0,90 kocht bij de kringloop. Ik houd heel erg veel van afbeeldingen van de natuur. Het koekblik is trouwens van het merk Verkade.

1. Een bloemenvaas omdat glazen vazen ook maar zo saai zijn :) . 2. Nog een bloemenvaas maar deze is van het merk Flora Holland. 3. Dit bijzettafeltje is één van mijn laatste vondsten en wil ik graag nog een keer schuren en lakken. 4. & 5. Dit zijn nog twee pronkstukken van Flora Holland. 6. Een mooi groot bord waar ik bijvoorbeeld koeken of taart op leg als er visite is. 7. Nog een ienieminie-vaasje dat ik zo mooi beschilderd vind!

Hoe vaak ga je naar de kringloop?

Ik denk dat ik ongeveer twee keer per maand naar de kringloop ga. Ik heb namelijk veel spullen die ik weg wil doen zoals kleding en speelgoed van vroeger, maar ik kom er ook zeker om rond te snuffelen tussen al die leuke spulletjes! Maar ik ben wel een stuk kritischer geworden voordat ik weer wat nieuws aanschaf. Want ik probeer wel een beetje te minderen :) .

Wat is je favoriete kringloop?

Ik heb meerdere kringlopen waar ik regelmatig kom. Bijvoorbeeld: Stilema in Vaassen, Het goed in Deventer, Stichting de rode Beer in Heerde, Foenix in Apeldoorn en de Kringloop Kampen in IJsselmuiden. Daarnaast heb ik ook weleens dingen gekocht bij verzorgingstehuizen. Hoe cru het ook is, maar daar verkopen ze vaak ook spulletjes van opaatjes of omaatjes (die vermoedelijk overleden zijn). Daar kan je juist de mooiste vintage/retro-achtige spulletjes vinden.

Wat is je grootste tweedehands aankoop?

Mijn grootste tweedehands aankoop hmmm… Ik denk het buikkastje (nummer 12). Of nee ik heb ook zes tweedehands eetkamerstoelen (vergeten te fotograferen, waarschijnlijk over het hoofd gezien ;-) ).

8. Triumph Adler Tippa typmachine! Mijn trots! 9. Een briefopener! Deze is te koop bij de WereldWinkel maar ik vond hem bij de kringloop. 10. Schattige poppetjes voor in de kerstboom. Ik vond ze erg nostalgisch! 11. Een kapstok die we via Marktplaats hebben gekocht. Dit was een opknappertje. We hebben hem zelf geschuurd en geschilderd. 12. Hetzelfde geldt voor dit buikkastje. Ik vind het zo zonde dat veel mensen het kastje schilderen. Hij hoort gewoon bruin te zijn wat mij betreft.

Op welke tweedehands aankoop ben je het meest trots?

De typemachine zocht ik al een hele poos en was zo blij dat ik hem gevonden heb! En de twee nachtkastjes (nummer 14) die eigenlijk geen echte meuk zijn maar gewoon een goede deal! (Twee nachtkastjes voor € 25).

Show hier je ‘trots’:

Zie voor de typemachine hier boven bij nummer 8, of lees anders dit artikel! En voor de nachtkastjes zie hieronder bij nummer 14.

Dit vind ik ook zo’n mooi geborduurd schilderijtje. Een prachtig winters landschap met een schattig huisje waar de rook uit de schoorsteen komt. Het geeft gewoon meteen een feel-good-moment.

Wat was het beste koopje ooit?

Ik denk de kerstboompoppetjes (nummer 10), deze waren samen voor maar € 1! En ik vind ze zo leuk vooral omdat ze waarschijnlijk heel oud zijn en een paar poppetjes wat onderdelen missen. De imperfectie vind ik juist wel wat hebben.

Wat was je slechtste koop ooit?

Ik denk een aantal boeken die nog ongelezen in mijn kast staan!

Deze twee nachtkastjes zijn misschien niet retro of vintage maar wel heel handig en ook tweedehands gescoord :) .

Ik dacht dat ik het meeste al wel gefotografeerd had, maar ik heb de eetkamerstoelen, een prachtige waxcinelichthouder, een botervloot, heel veel boeken en nog wat kleding die ik tweedehands heb gekocht, vergeten te fotograferen. Blijkbaar heb ik toch meer tweedehands in huis dan gedacht :) .

Krijg je geen genoeg van deze meuk?? Lees dan ook dit artikel. Ook o.a. Iris, de groene meisjes en Olga vulden deze tag in.

Houd jij van meuk?

7 reacties

 1. Erg leuk artikel! Ik ben momenteel ook spullen aan het verzamelen om weg te brengen, maar kan het niet laten om af en toe ook weer wat leuke spulletjes mee te nemen. Ik heb er bijvoorbeeld een paar mooie boeken met kunst vandaan.
  Inge heeft onlangs geplaatst…Inspiratie: Get the Oversized Look!

 2. Ik ben ook dol op de kringloop (en op rommelmarktjes en op eBay), maar ik koop er eigenlijk weinig voor in huis. Mijn laatste aankopen bij de kringloop waren ballen voor in de kerstboom.
  Ilse heeft onlangs geplaatst…Ja, ik ben een atheïst

 3. Dat buikkastje is leuk zeg! Wist trouwens niet dat het zo heette haha :) Die moet inderdaad bruin zijn, veel mooier! Het oogt meteen ook veel ‘echter’. En die poppetjes voor in de kerstboom, fantastisch! Wij hadden vroeger thuis ook allemaal houten figuurtjes, die wil ik ooit nog eens overnemen van mijn ouders, zo geweldig! Die mochten mijn broer en ik dan altijd in de boom hangen want die waren niet breekbaar haha!

  Oh en trouwens, wat een tof dekbed!
  Linda heeft onlangs geplaatst…Deze dingetjes maakten mijn dag leuk.

  1. Grappig, ik weet trouwens niet waar die naam precies vandaan komt. De houten poppetjes zijn er ook voor paastakken… hopelijk tref ik die ook nog! En het dekbed vind ik ook heerlijk (flanellen stof) deze is van de Zeeman.