8 x inspiratie voor salontafels

Al een poosje zijn mijn man en ik op zoek naar een nieuwe salontafel. De huidige salontafel heeft een glasplaat en daar stoor ik me nogal aan, omdat je heel gauw vuil, strepen, kattenpootjes, of een kring van bijvoorbeeld een kopje thee op de glasplaat ziet. Afgelopen zaterdagavond hadden wij visite voor de verjaardag van mijn man en toen stootte iemand per ongeluk een glas om en toen kwam het drinken tussen de glasplaat en de tafel terecht. Het is een dagelijkse klus om die glasplaat schoon te maken en ook nog best lastig om dit streep- en stofloos te krijgen. Ook staat de salontafel in het midden van de kamer waardoor niet iedereen er even gemakkelijk bij kan komen. Het is niet handig om steeds op te moeten op staan om je kopje of iets lekkers van tafel te pakken. Een oplossing zou zijn om meerdere kleinere tafeltjes aan te schaffen die je her en der in de kamer verspreid neer kan zetten wat handig is als je veel visite hebt. Ben je gewoon een avondje met z’n tweeën dan kan je ervoor kiezen alle tafeltjes gezellig bij elkaar neer te zetten voor een knusser effect.

We hebben al meerdere winkels afgelopen om leuke en originele salon- of bijzettafeltjes te spotten, maar deze konden we niet vinden tót we op deze site (klik) een kijkje namen.

Ik vind het effect van bovenstaande tafeltjes erg leuk door de verschillende materialen, vormen en hoogtes die bij elkaar zijn gezet. Het geeft een speels effect maar anderzijds kan het misschien wel heel druk ogen. Door de tafeltjes in dezelfde kleuren bij elkaar te zetten is er toch eenheid.

Persoonlijk vind ik de salontafeltjes van Gutmann Factory heel erg leuk en origineel door het gelakte metal en de studs-look!  Ik houd wel van die stoere en industriële stijl, maar vind het niet helemaal passen in ons huis. De 3-delige salontafelset vind ik ook erg leuk en zal ook wel goed passen in ons huis. Het is meer een scandinavische / IKEA stijl alleen vind ik het leuker als de tafeltjes wat meer van elkaar zouden verschillen om het speelse effect te krijgen. Ik twijfel nog een beetje maar denk dat ik binnenkort de knop wel ga doorhakken :) .

Wat voor een salontafel heb jij in huis en waarom heb je voor die gekozen?

12 reacties

 1. Die ronde bijzettafeltjes, met drie houten pootjes en een wit blad. Die zijn superleuk! Wij hebben nu een grote salontafel van Ikea, eigenlijk past het perfect bij ons Ikea huis, maar hij is toch wat aan de grote kant. Aan de andere kant hebben we volop de ruimte in ons huis, dus laten we het even zo.
  Cindy heeft onlangs geplaatst…Sunshine Snapshots – november #2

  1. Dat is ook mijn favoriet! En tja als het geen noodzaak is en je de ruimte hebt.. hetzelfde is bij ons het geval. Maar kijken blijft leuk!

 2. Leuke inspiratie! Wij hebben ook een tafel met glasplaat, en we hebben hem gepersonaliseerd door foto’s tussen de glasplaat en de tafel te doen. Ondanks het schoonmaakwerk vind ik hem nog steeds geweldig!
  Jenn heeft onlangs geplaatst…It’s a sock thing

 3. Ik had eerst een salontafel van de Ikea (liatorp). Maar ik vond hem na 1,5 jaar toch wat te groot in mijn woonkamer. De perfecte salontafel kon ik niet vinden. Dus toen heeft mijn vader mijn salontafel gemaakt. :D
  Simone heeft onlangs geplaatst…Review: Thee uit Sri Lanka

  1. Ohw iehw..met beestjes erin 8O , hopelijk zijn ze er gauw uit zodra het hout opgedroogd is. De boomstammetjes vind ik ook leuk, geeft een mooi natuurlijk effect!

 4. Deze post kwam geroepen, wij hebben min of meer hetzelfde probleem (minus de glasplaat) en zaten ook te kijken naar andere oplossing dmv meerdere kleine tafeltjes. Ga deze post even aan mijn vriend laten zien denk ik! Erg leuk!
  Tamarah heeft onlangs geplaatst…Travel: Fuertventura #6