Flowmomentjes uit 366 dagen Flow (1/4)

Elke dag een klein beetje flow! Inzichten, spreuken, tips, weetjes en mooie zinnen dat zit allemaal in het leuke 366 dagen kalendertje van Flow. Dit kalendertje zat in het laatste Flow magazine van 2015 en moet je zelf in elkaar zetten. Het is nu het derde jaar dat ik dit kalendertje in elkaar heb gezet en het begint een beetje een traditie te worden in de december maand. Sowieso ben ik fan van dit blad en heb er een abonnement op! Prachtige artikelen die je rust geven in deze gehaaste wereld. Anyway, ik vind de flow momentjes in deze kalender zo leuk dat ik er elk kwartaal een paar met je wil delen. Er zaten weer vele mooie uitspraken en overdenkingen tussen.

Januari:

 • 4 januari – Feel connected – De Vlaamse filosoof Marc Van den Bossche in de Volkskrant
  Een betekenisvolle ontmoeting is een ontmoeting waar je veranderd uitkomt. Zoals een boek of kunstwerk goed is als het iets, hoe miniem ook, verandert aan de manier waarop je dingen begrijpt. Dat geldt ook voor mensen. Sommige mensen raken je, doen je iets.
 • 16 januari – Live mindfully – Uit het liedje Right or wrong van Gregory Page
  It’s never too late to be the person you were meant to be.
 • 6 januari – Spoil yourself – Will Self (alias van William Woodard), Britse journalist
  Neem altijd een notitieboekje mee, en ik bedoel echt áltijd. Je korte termijngeheugen houdt dingen maar 3 minuten lang vast. Een idee kun je dus voorgoed kwijt zijn, tenzij je het hebt vastgelegd op papier.
 • 23 januari – Live mindfully – Theodore Roosevelt (1858-1919)
  Comparison is the thief of joy.
 • 31 januari – Feel connected 
  We snakken naar verbondenheid, zegt de Amerikaanse psycholoog en onderzoeker Brené Brown. Maar wat ons tegenhoudt, is de angst voor afwijzing. Daarom proberen we greep op alles te houden, proberen we perfect te zijn, en stoppen we onze kwetsbaarheid diep weg. In haar onderzoek ontdekte Brown dat juist mensen die hun kwetsbaarheid en imperfectie durven omarmen, het meest verbonden zijn met anderen en het gelukkigst zijn.

Februari:

 • 10 februari – Spoil yourself – Jocelyn de Kwant projectredacteur Flow
  Mijn tip: lees nooit de achterkant van een boek. Er wordt altijd te veel gezegd, waardoor je onbewust toch gaat zitten wachten op wat er al weggegeven is. Of waardoor je al weet dat er een wending gaat komen. En soms slaat de achterflap uberhaupt de plank mis. Ik ben er mee gestopt en lezen is weer veel leuker geworden.
 • 19 februari – Simplify your life – Milton Berle (1908-2002) Amerikaanse acteur, zanger en schrijver
  If opportunity doesn’t knock, build a door.
 • 23 februari – Simplify your life – Eugénie Bersée, finance & traffic manager Flow
  Goede wedervraag voor kleine kinderen: ‘Wat denk jezelf?” Worden ze lekker zelfstandig van :)
 • 26 februari – Live mindfully – Illustrator Maartje van den Noort over haar herbarium, in Flow
  Ik denk dat iedereen tegenwoordig weleens op zo’n punt komt dat het allemaal te veel is. Misschien hebben we daarom zo veel behoefte aan de natuur; het is ook bewezen dat je daar rustig van wordt. Dat je even bezig kunt zijn met iets heel kleins als de schoonheid van een gedroogd bloemetje.
 • 29 februari – Live mindfully – De Vlaamse schrijfster Griet op de Beeck in de Volkskrant
  Het is door eindelijk eens zwak te zijn, dat je echt sterk kunt worden.

Maart:

 • 4 maart – Feel connected – Zangeres Shirma Rouse in de Volkskrant
  Je leert van jezelf te houden door in jezelf te investeren. Tijd nemen om jezelf te leren kennen, niet doorrennen en alleen maar denken aan anderen.
 • 11 maart – Simplify your life – Jocelyn de Kwant, projectredacteur Flow
  Als het binnen niet lukt, ga dan naar buiten.’ Dat zinnetje hoorde ik ooit en het werkt altijd bij mij. Zit ik vast in een stuk, tussen ruziënde kinderen of ben ik gewoon somber om niets: buiten komt er -letterlijk- weer ruimte in mijn hoofd.
 • 26 maart – Live mindfully – Dr. William James (1842-1910), Amerikaanse filosoof en psycholoog
  Het grootste wapen tegen stress is onze mogelijkheid de ene gedachte boven de andere te verkiezen.
 • 27 maart – Simplify your life – Uit Een opgeruimde geest van Daniel Levitin
  De makkelijkste manier om je beter te voelen: meer slapen. Slaap is een van de bepalendste factoren voor topprestaties, geheugen, productiviteit, immuunsysteem en stemming. Toen professionele basketballers tien uur per nacht gingen slapen, verbeterde hun spel enorm.
 • 29 maart – Live mindfully – Eugéne Bersée, finance & traffic manager Flow
  Hoe mooi dat elk voorjaar de blaadjes gewoon weer frisgroen aan de bomen komen. No matter what er gebeurt in de wereld. Ik vind dat een enorm rustgevende gedachte.

Dit kalendertje hangt bij ons in het kleinste kamertje :). Elke ochtend lees ik dan even de ‘flow’ van de dag! Soms zet het me aan het denken of helpt het met iets waar ik mee zit en soms zijn het gewoon leuke wetenswaardigheden.

Welk flowmomentje spreekt jou aan?

1 reactie