Relax a little more.. :)

Ondanks dat onze vakantie alweer zo’n 7 weken achter de rug ligt, heb ik nog best heel lang dat ontspannen vakantiegevoel vastgehouden. Dit kwam mede door het mooie weer van de afgelopen tijd waardoor we heel veel hebben genoten in onze mooie tuin, (hierover binnenkort een artikel met het resultaat tot nu toe)! We hebben regelmatig buiten gegeten, gebarbecued en veel waterpret gehad. En omdat het zo lang licht was, was ik tot laat in de avond nog met van alles bezig. Maar nu we al in eind augustus zitten en het merkbaar eerder donker wordt zijn de avonden wat korter en gaan we eerder naar binnen toe om op te bank te ploffen met een mooi boek of een goede serie.

Maar soms na een lange werkdag of een intensieve dag met ons bijna-2-jarige zoontje ;-) , zit mijn hoofd vol en kan ik me niet meer goed concentreren en heeft het lezen van een boek of het kijken van een serie geen zin want dan dringt het niet meer tot me door. Ik moet dan een andere manier vinden om mijn hoofd leeg te krijgen. Ik houd van bodypumpen en doe dat nu wekelijks. Maar onlangs was ik bij mijn (orthomoleculair) huidspecialist en zij gaf aan dat je huid en lichaam je niet alleen dankbaar zijn voor: goede voeding, de juiste gezichtsproducten en (kracht)sport, maar dat ook ontspanning heel erg belangrijk is. En ik moet toegeven dat ik dit wel eens vergeet.

En ontspannen dat kan natuurlijk op heel veel manieren. Gewoon een lekkere warme douche nemen en daarna op bed even in mijn dagboek van alles van me afschrijven, of door het bewust genieten van een lekkere kop warme munt/gemberthee met een beetje honing. Maar ik vind het ook fijn om een stille plek in huis te zoeken om te bidden of juist alleen maar stil te zijn en te mediteren. Mediteren gaat hand in hand met rust. Of je nu zit, ligt of beweegt, tijdens het mediteren bevindt je lichaam zich in een ontspannen houding en je ademhaling is gecontroleerd en rustig. Dit kan zijn zittend op een meditatiekussen, of liggend met bijvoorbeeld een lekker oogkussentje op je ogen. Tijdens het mediteren richt je je volledig op je innerlijke rust en geef je geen sturing aan je gedachten, maar je laat ze vanzelf langskomen en geeft ze een plekje. Door deze vorm van rust in zowel je lichaam als binnen in je hoofd ontstaat er ruimte en dat ik waar ik soms naar op zoek ben. Ik vind dit dan ook heerlijk om te doen, vooral in onze tuin met de vogelgeluiden op de achtergrond.

Volgende week ga ik ook beginnen met BodyBalance om naast een heel actieve work-out zoals BodyPump ook heel bewust een ontspannings-/rustmoment te pakken in de week. Na het sporten heb ik soms wat spierpijn en dan is het zo lekker om dan even een douche te nemen en na die tijd een nekkussentje te gebruiken. Ik heb ook een oogkussentje die ik ook gebruik voor mijn onderbuik of onderrug in de wat minder leuke periode van de maand. Onlangs was mijn pittenkussentje kapot gegaan, maar via de webshop van Superyoga.nl mocht ik een nieuwe uitzoeken. Ik ben er heel erg blij mee, de geur van lavendel in het nekkussen en oogkussentje vind ik zó heerlijk, alsof je je even in het zonnige Frankrijk of in een Spa/Welness resort bent. Ik vind het heerlijk en ga proberen vaker deze momenten van ontspanning voor mezelf te nemen want wat kan je hier lekker van opknappen zeg!

Wat is jouw manier om lekker te ontspannen?