Rust, Reinheid en Regelmaat

Tjonge zeg, de maand februari is voor mijn gevoel in één klap omgevlogen. Ik heb slechts 9 artikelen geschreven in de hele maand! Komende maand ga ik mijn best doen om meer artikelen te publiceren. De maand februari zat echt bomvol met afspraken! Ik had in december en januari maar weinig vrienden gezien en dit werd in februari dubbel en dwars gecompenseerd! Aan de ene kant vind ik dat super gezellig en leuk en ik krijg er ook positieve energie van, maar anderzijds gaat het ook ten koste van mijn ritme en regelmaat. Mijn huishouden is één grote bende: er moet nog een berg was gewassen en gestreken worden, de ramen kunnen wel een lap-beurtje gebruiken, de administratie moet bijgewerkt worden, de tuin is één grote wildernis en de douche moet ook een grondige reiniging ondergaan.

Bron

Daarnaast spookt er continue een super lange to-do-lijst door het hoofd met allerlei regel-dingetjes waar ik nog achteraan moet en spullen die ik moet opruimen (ik heb alle troep in één kamer gestopt en die ga ik binnenkort eens goed uitmesten). Verder heb ik nauwelijks tijd gehad om lekker te sporten of om een fijne wandeling te maken. Zoals je leest is de structuur ver te zoeken en doe ik dingen zonder dat het mijn volledige aandacht heeft! Dit uitte zich in het maken van dubbele afspraken en het bijna vergeten van bepaalde afspraken. Dit is voor mij een signaal om het rustiger aan te doen. Ik moet rustmomenten inplannen. Bovendien zit ik middenin de 40-dagentijd voor Pasen en dan is juist rust en meditatie belangrijk zodat je niet helemaal opgaat in de waan van de dag.

Maand van rust

Daarom wordt maart ook de maand van rust en regelmaat. Een maand waarin ik weer extra aandacht ga besteden aan gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en nachtrust. In plan nu maximaal 3 afspraken in de week zodat er voldoende momenten zijn om een wandeling te maken en het huishouden op orde te krijgen of gewoon om relaxt een boek te lezen of een muziekje te luisteren. Dit betekent dat ik keuzes moet maken en sommige afspraken moet afzeggen of ga verzetten. Ondanks dat dit misschien niet zo leuk is, weet ik wel dat dit het beste voor me is. Want als ik op dezelfde voet door blijf hobbelen dan is er uiteindelijk niemand bij gebaat.

Daarnaast ga ik in maart weer beginnen met het vervolg van de cursus die ik in oktober en november ook heb gevolgd. Dit zijn nieuwe modules en ik heb er weer helemaal zin in! Ik vind het super leuk om weer de lessen te volgen en nieuwe dingen te leren. Maar daar wil ik wel tijd voor vrij maken om het uiteindelijk met een goed resultaat af te ronden.

Om de maand maart te laten slagen zal ik een planning voor de komende maand maken. De punten die op de to-do-lijst staan, kan ik dan ook in de planning opnemen zodat ik weer lekker dingen kan afvinken! Check, check, dubbelcheck :) .

Artikelen in maart

De komende dagen zullen er weer wat artikelen verschijnen:

 • mijn beleefde gebeurtenissen in februari door middel van de picture diary,
 • geef ik weer een vooruitblik wat er in de maand maart gepland staat,
 • zal ik weer een update geven over mijn moestuin die al in volle gang is,
 • schrijf ik een vervolg op het boer zoekt vrouw artikel,
 • geef ik een recensie van de films die ik de afgelopen tijd heb bekeken
 • komt er een beauty artikel online
 • en nog veeel meer!

Kortom er staat weer van alles op de planning!

Heb jij door de drukte ook wel eens het gevoel dat je achter de feiten aanloopt?

10 reacties

 1. Haha, ik herken me hier wel in, maar het verschil is dat ik die drukte eigenlijk te leuk vind om volledig te mijden. Het scheelt dan ook nog wel dat ik minder verantwoordelijkheden heb, in mijn leven is het waarschijnlijk toch wat minder erg als ik iets niet perfect op orde heb ofzo omdat ik in die zin niet ‘super belangrijke dingen’ hoef te doen als jongere. Anyway: veel succes met het inrichten van maart, en geniet van de lentemomenten :)
  Hester heeft onlangs geplaatst…De inburgeringsweek

 2. Ik zeg ook regelmatig “nee”. Dat klinkt niet aardig en al helemaal niet flexibel (iets waar anderen een groter probleem mee hebben dan ik zelf), maar ook ik moet pas op de plaats houden. Ik merk dat door de verhuizing ik veel stress heb en doordat alles in huis nog overhoop ligt, kost het me allemaal veel energie. Wel ga ik afspreken met vriendinnen, dat vind ik leuk om te doen. En ik ga vaker hardlopen, dat heb ik ook echt versloft de laatste weken, door die verhuizing. Succes en een fijne maand gewenst!
  Cindy heeft onlangs geplaatst…Outfit: Bikes and stripes

  1. Knap hoor dat je tussen de bedrijven door wel met vriendinnen afspreekt en nog weet hard te lopen ook! Veel succes met klussen!

  1. Dat vind ik inderdaad ook, maar ik zie het ook als goed voor mezelf zorgen en dat maakt het dan weer wat makkelijker.

 3. Ik heb in februari ook eindelijk weer wat vriendinnen gezien en in maart staan ook alweer een aantal afspraken gepland. Daarnaast ben ik veel aan het werk voor het museum (vrijwilligerswerk maar wel heel erg leuk; in april gaan we open dus nu nog van alles en nog wat regelen en afmaken) en regel ik samen met iemand anders de bruiloft van mijn zwager en schoonzusje (die trouwen 1 mei, over twee maandjes dus al!). Best wel druk, en dat terwijl ik – naast twee keer per week post bezorgen – geen baan heb. Ik merk dat ik dan ook minder lees en veel minder blog de laatste tijd, en dat vind ik wel jammer. Hier kan wat meer rust en regelmaat dus ook geen kwaad! Ik wens je veel succes en plezier de komende maand!
  Linda heeft onlangs geplaatst…Day Zero Project | update februari.

  1. Klinkt ook best druk, maar wel met allemaal leuke dingen als ik het zo hoor! Veel plezier met het organiseren van een bruiloft, daar komt vaak heel wat bij kijken. En ik hoop voor je dat je ook wat rustmomentjes kan pakken :) .