Wijsheden van: 365 dagen Flow 2014 #(1/4)

Ik ben dol op het tijdschrift Flow en heb er een tijdje een proefabonnement op gehad! Bij de Flow van december 2013 zat een hele leuke 365 dagen kalendertje bijgevoegd. Ik vind dat er veel leuke wijsheden in deze kalender zitten en wil van het eerste kwartaal deze wijsheden met jullie delen!

Januari

 • We kunnen verdergaan op de uitgezette route en uit alle macht proberen het leven naar onze hand te zetten, of we kunnen ons aanpassen aan wat er op onze weg komt en daar gewoon in meegaan. (4 januari, simplify your life)
 • Veronderstellingen beperken het observatievermogen. Observeren heeft tot doel te zien wat er echt is, niet wat je verwacht dat er zal zijn. ( 7 januari, life mindfully)
 • Rommel opruimen is niet hetzelfde als dingen loslaten die betekenis voor je hebben. Het gaat om dingen loslaten die niets meer bijdragen aan je leven, zodat je tijd, energie en ruimte krijgt voor dingen die dat wel doen. (8 januari, simplify your life)
 • In een goede relatie laat je elkaar groeien. (12 januari, feel connected)
 • Zelfkritiek is ook maar een mening. (23 januari, simplify your life)

Februari

 • Denk je eens in… alles wat je wegdoet, hoef je nooit meer te zoeken, op te bergen, schoon te maken, te repareren of te vervangen. Wat een verademing. (9 februari, simplify your life)
 • Als je gevoelens probeert te vermijden, heeft dat hetzelfde effect als een skippybal onder wat drukken. Het kost je bergen met energie en als je even iets minder hard drukt, springt de skippybal op uit het water. (12 februari, live mindfully)
 • Vaak denken partners dat ze elkaar door en door kennen. Gooi deze aanname vandaag eens overboord, en vraag in een gesprek door, ook op punten waarvan je denkt het antwoord al te weten. Doorvragen tot de kern kan tot verrassende en intieme gesprekken leiden. (14 februari, feel connected)
 • Hoewel vrouwen altijd worden gezien als socialer, blijken juist mannen minder hard te oordelen over anderen. Wil je als vrouw meer bevredigende vriendschappen en collegiale verhoudingen, dan is het devies simpel. Vraag je bij ergernissen af: wat zou ik doen als ik een man was? (17 februari, simplify your life)
 • Wie goed naar zichzelf luistert weet meestal precies wat hij wil doen. Een dilemma ontstaat vaak doordat we niet goed aan anderen kunnen verantwoorden of verklaren waarom iet ons de beste keuze lijkt. (18 februari, feel connected)

Maart

 • Stel jezelf bloot aan je diepste angst: daarna heeft angst geen macht meer, en de angst voor vrijheid slinkt en verdwijnt. Je bent vrij. (1 maart, simplify your life)
 • Ben je gestrest of neerslachtig, denk dan aan een kop thee: onze associatie van thee met warmte, ontspanning en troost is zo sterk, dat alleen al de gedachte eraan die gevoelens oproept. (5 maart, live mindfully)
 • Lezen is voor de geest wat gymnastiek is voor het lichaam. (8 maart, spoil yourself)
 • Als je in de put zit, heeft het geen zin om verder te graven. (11 maart, live mindfully)
 • Voel je je alleen of afgewezen? Nestel je dan voor de buis en zet je favoriete tv-serie op. Wetenschappelijk is aangetoond dat televisieseries ons verlangen naar sociaal contact vervullen. (26 maart, feel connected)

In juli volgen de wijsheden van de maanden april t/m juni, in oktober de wijsheden van juli t/m september en tenslotte in december van oktober t/m december van dit jaar!

Welke wijsheid spreekt jou het meest aan?

2 reacties

 1. Mooie wijsheden! Ik heb sinds mijn verjaardag in april ook een abonnement op Flow en ik vind het echt een leuk blad :) Ik ben het niet eens met alles ofzo, sommige dingen ben ik geloof ik te nuchter voor haha, maar ik vind het wel leuk om te lezen allemaal, wel interessant.
  Vooral deze twee wijsheden spreken mij erg aan:

  – Zelfkritiek is ook maar een mening
  – Stel jezelf bloot aan je diepste angst: daarna heeft angst geen macht meer, en de angst voor vrijheid slinkt en verdwijnt. Je bent vrij! (ik hou van het aangaan van uitdagingen en de confrontatie met mezelf; hoewel ik dat heel eng vind – hallo angst – maakt het je uiteindelijk veel gelukkiger)
  Linda heeft onlangs geplaatst…Persoonlijk | Rommelmarkt Hierden & Opwekking.