Wijsheden van: 365 dagen Flow 2015 #(2/4)

Bij de Flow van december 2014 zat een heel leuk 365 dagen kalendertje bijgevoegd. Ik vind dat er mooie wijsheden in deze kalender zitten en daarom heb ik van elke maand er vier uitgekozen die ik graag met jullie wil delen. Vandaag zijn de maanden april, mei en juni aan de beurt. Neem ook nog eens een kijkje bij de leukste wijsheden van het kalendertje van vorig jaar. Hier het eerstetweedederde en vierde kwartaal.

April:

 • Wie zijn dag bewust structuur geeft, spaart tijd uit, want hij werkt met grote concentratie. En hij wint energie, omdat hij niet dagelijks opnieuw hoeft te beslissen hoe hij de dag vorm gaat geven. Pater Anselm Grün. (5 april, simplify your life)
 • Hoe ‘perfect’ zou je leven zijn als je niet zo perfectionistisch was? (7 april, live mindfully)
 • Je moet problemen uitstellen dan gaan ze meestal vanzelf over. Simon Carmiggelt. (8 april, simplify your life)
 • Nooit heb ik het drukker dan wanneer ik vrije tijd heb. Marcus Tullius Cicero (106-43 v. Chr.) Romeinse staatsman en schrijver. (12 april, live mindfully)

Mei:

 • In the spring at the end of the day, you should smell like dirt. Margaret Atwood. (10 mei, live mindfully)
 • Hoe je over jezelf denkt is veel belangrijker dan hoe anderen over je denken. Seneca (Romeins filosoof ± 4 v. Chr. – 65 n. Chr.). (21 mei, live mindfully)
 • Je af en toe niet zo fijn voelen, behoort net zo goed tot een goed leven als optimisme, zekerheid en redelijkheid. Alain de Botton, Britse (van oorsprong Zwitserse) schrijver en filosoof. (25 mei, live mindfully)
 • Als je waagt, groeit je moed. Als je aarzelt, groeit je vrees. Mahatma Gandhi (1869-1948). (28 mei, spoil yourself)

Juni:

 • Tweeminutenklusje: sorteer je post. Maak drie stapeltjes uit die ene grote stapel: weggooien, doen en opbergen. De stapel ‘weggooien’ kan direct naar het oud papier. (7 juni, simplify your life)
 • Voel je je opgejaagd en gestrest, ga dan even zitten en focus op je ademhaling. Adem rustig in en uit en observeer je gedachten en gevoelens zoals ze komen en weer gaan. (8 juni, live mindfully)
 • Een aantal van de briljantste en creatiefste mensen die ik ken, deden het niet zo goed op school. Velen van hen ontdekten pas wat ze konden (en wie ze eigenlijk waren) nadat ze van school gingen en waren ‘hersteld’ van het onderwijs. Uit ‘Het Element’ van Ken Robinson. (18 juni, feel connected)
 • Hardlopen… Da’s voor mij dé manier om mijn hoofd leeg te krijgen. Ik pak het relaxed aan. Ik hoef niet ver, niet lang, niet sneller. Hardlopen is voor mij alleen maar: ontspanning in de buitenlucht. Als het niet gaat, mag ik dus best een stukje wandelen tussendoor. Al lopend probeer ik oog te hebben voor mijn omgeving, hoe het ruikt en hoe de lucht eruitziet. Fijn, iets waar ik niet de beste in hoef te zijn van mezelf! Irene Smit, creative director Flow. (21 juni, feel connected)

Dat waren mijn favoriete wijsheden van de Flowkalender van het tweede kwartaal van het jaar. In oktober zal ik de leukste dagen uit de Flowkalender met je delen over de maanden: juli, augustus en september bespreken en tenslotte in januari volgend jaar de maanden: oktober, november en december.

Welke van bovenstaande quotes spreekt jou het meeste aan?

5 reacties

 1. Ik heb het kalendertje dit jaar zelf ook, leuk dan om te lezen welke wijsheden jou het meeste aanspreken!
  Ik vind die van Seneca, ‘hoe je over jezelf denkt is veel belangrijker dan hoe anderen over je denken’ heel mooi en vooral ook heel waar! Tof dat dat in die tijd ook al zo was, mooi om te zien dat mensen van alle tijden dat ervaren.
  Linda heeft onlangs geplaatst…Rome | Dag 4: dierentuin en nog meer stad!

  1. En ik vind het weer mooi dat je benoemt dat jij het zo mooi vind dat mensen dit van alle tijden ervaren! Vind ik ook tof om op te merken!