Wijsheden van: 365 dagen Flow 2015 #(1/4)

Bij de Flow van december 2014 zat een heel leuk 365 dagen kalendertje bijgevoegd. Ik vind dat er mooie wijsheden in deze kalender zitten en daarom heb ik van elke maand er vier uitgekozen die ik graag met jullie wil delen. Vandaag zijn de maanden januari, februari en maart aan de beurt. Neem ook nog eens een kijkje bij de leukste wijsheden van het kalendertje van vorig jaar. Hier het eerstetweedederde en vierde kwartaal.

Januari:

 • With freedom, books, flowers and the moon, who could not be happy? Oscar Wilde (1854-1900). (1 januari, feel connected)
 • Angst en twijfel aan jezelf beinvloeden je vermogen om rationeel te denken. Niet alleen overschat je de kans dat er iets misgaat, je negeert of onderschat ook je vermogen om een probleem het hoofd te bieden. Uit ‘Gezond zelfvertrouwen’ van Melanie Fennell. (5 januari, live mindfully)
 • Het is nooit zo dat de natuur het ene zegt en wijsheid het andere. Romeins dichter Juvenalis (60-130 na Christus). (17 januari, feel connected)
 • Opruimen doen we niet door op te bergen, maar door los te laten! Sanne Wallis de Vries. (27 januari, simplify your life)

Februari:

 • Je leert zo veel als je stil bent en luistert. Sylvia Plath (1932-1963). (2 februari, feel connected)
 • Ik geloof heel sterk dat de natuur troost biedt voor alle zorgen …… Anne Frank (1929-1945). (3 februari, live mindfully)
 • Bijna nooit zie je een vogel in de lucht zich bedenken, zwenken, terug. Uit ‘Dagrest’ van Judith Herzberg. (4 februari, feel connected)
 • De natuur haast zich niet, en toch is alles af. Filosoof Lao Tzu (604-531 voor Christus). (10 februari, feel connected)

Maart:

 • We zijn vaak geneigd om vervelende en tijdrovende klussen uit te stellen, maar als je ze eerst doet, levert dat zo’n goed gevoel op dat je daarna meer energie hebt om andere dingen aan te pakken. Uit ‘Ruimt geeft rust’ van Claudy Voskens. (12 maart, simplify your life)
 • Tip van collega Jocelyn, die echt werkt voor mij: je begint je dag anders als je heel even buiten in de tuin of op je balkon hebt gestaan. Met een kop koffie in je handen, of thee. Even wakker worden, voelen wat de temperatuur is, ochtendgeluiden van buiten horen, en dan pas naar binnen, douchen het ontbijt maken de ochtendspits in. Ja ook in de winter! (Al lukt me dat niet altijd). Astrid van der Hulst. Creative director Flow. (16 maart, live mindfully)
 • We kunnen niet voorkomen dat gedachten als zwart vogels boven ons hoofd cirkelen. Wel kunnen we voorkomen dat ze nesten bouwen in ons haar. Chinees spreekwoord. (17 maart, feel connected)
 • Dieren geven troost, afleiding en warmte. Tien minuten knuffelen en spelen met je favoriete huisdier is effectiever tegen stress dan met iemand praten over je spanningen. Uit ‘Relaxed en in balans’ van Cindy Lammers. (22 maart, spoil yourself)

Dat waren mijn favoriete wijsheden van de Flowkalender van de eerst drie maanden van het jaar. In juli zal ik de leukste dagen uit de Flowkalender met je delen over de maanden: april, mei en juni. En in oktober zal ik de maanden: juli, augustus en september bespreken en tenslotte in januari volgend jaar de maanden: oktober, november en december.

Welke van bovenstaande quotes spreekt jou het meeste aan? 

4 reacties

 1. Het Chinese spreekwoord – bijna helemaal onderaan – is denk ik mijn favoriet.
  Ik heb het kalendertje ook dit jaar en er zitten soms héle mooie stukjes of quotes bij! Soms ook niet haha, sommige dingen heb ik niets mee :’) Mijn man vind het 9 van de 10 keer ‘zweverig’, haha!
  Linda heeft onlangs geplaatst…Day Zero Project | update maart.

  1. Haha zweverig, tja soms vind ik dat ook wel een beetje met de de Flow, maar over het algemeen kan ik me er wel in vinden.