Wijsheden van: 365 dagen Flow 2014 #(3/4)

Ik ben dol op het tijdschrift Flow en heb er een tijdje een proefabonnement op gehad! Bij de Flow van december 2013 zat een hele leuke 365 dagen kalendertje bijgevoegd. Ik vind dat er veel leuke wijsheden in deze kalender zitten die ik graag met jullie wil delen! Hier kan je de leukste wijsheden van het eerste kwartaal vinden en hier van het tweede kwartaal. Vandaag zijn de maanden juli, augustus en september aan de beurt.

Juli

 • Schrijf drie dingen op die je ongelukkig maken en bedenk een manier om er iets aan te doen. Geluk verlengt je leven met maar liefst negen jaar. Uit het boek Blijf eeuwig jong van Trisha MacNair. (1 juli, live mindfully)
 • Let us learn to appreciate there will be times when the trees will be bare, and look forward to the time when we may pick the fruit. Schrijver Anton Tsjechov. (13 juli, live mindfully)
 • Kijk in je voorraadkast en zet vanavond een maaltijd op tafel die uitsluitend bereid is met producten die de weg naar jouw maag al maanden eerder hadden moeten vinden. Goed voor je portemonnee en goed voor je overvolle voorraadkast. Uit het boek vrolijk huishouden van Els Jacobs. (14 juli, spoil yourself)
 • Vandaag maak ik mij geen zorgen. (18 juli, simplify your life)
 • Stel jezelf tijdens het opruimen drie vragen: 1. Ben ik er gek op? 2. Krijg ik er energie van wanneer ik eraan denk of ernaar kijk? 3. Is het echt nuttig? Als je niet ten minste één vraag met ‘ja’ hebt beantwoord, kun je het voorwerp beter wegdoen. Uit het boek Weg met de warboel van Karen Kingston. (23 juli, simplify your life)

Augustus

 • Maak je leven simpeler. Een goed en eenvoudig leven volgens Epicurus was: een leven met een paar vrienden, een paar boek en een bepaalde hoeveelheid voedsel. Bepaal wat echt belangrijk is en doe de rest weg. Uit het boek Filosofie voor het leven en andere gevaarlijke situaties van Jules Evans. (6 augustus, simplify your life)
 • Vriendschapsweetjes: 1. Openheid is één van de belangrijkste manieren om een vriendschap te verdiepen. 2. Mensen die op het werk vriendschappen onderhouden, leven langer omdat ze minder last hebben van stress. 3. Vrienden die elkaar al meer dan 15 jaar kennen, blijven waarschijnlijk levenslang bevriend. (9 augustus, feel connected)
 • Sporten vergroot niet alleen je spieren en je conditie, maar ook je brein. Dat wil zeggen: de hippocampus het deel van het brein waarin ruimtelijk inzicht en nieuwe herinneringen liggen opgeslagen. En hoe groter je hippocampus, hoe beter dat je specifieke geheugen is. Uit het tijdschrift Hippocampus. (15 augustus, spoil yourself)
 • Praten is net als fietsen, als je erover na gaat denken, val je om. Schrijver en cabaretière Paulien Cornelisse. (18 augustus, live mindfully)
 • Na de vakantie geen zin om aan het werk te gaan? Denk niet aan je salaris (dat werkt demotiverend), maar aan de betekenis van je werk: wat zet je neer? Een wat betekent het voor andere mensen? Psycholoog Dan Ariely op Ted.com (24 augustus, simplify your life)

September

 • Adem ik in, dan kalmeer ik mijn lichaam. Adem ik uit, dan glimlach ik. Me bewust van dit moment, weet ik dat het een wonderbaarlijk moment is. Ademhalingsmeditatie van de boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh. (1 september, live mindfully)
 • Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind. Staatsman Bernard M. Baruch. (3 september, live mindfully)
 • Laatst las ik een overzichtelijke quote over wat mindfulness is:’Mindfulness is vooral anders met je eigen gedachten leren omgaan, de drukte in je hoofd stoppen.’Dat vond ik heel herkenbaar. Door te oefenen lukt het je echt anders tegen je gedachten aan te kijken; er komt een afstandjes tussen jou en je gedachten en dat is fijn! Irene Smit, creatief team Flow. (5 september, live mindfully)
 • Kijk eens naar wat je werk nog meer met zich meebrengt. Het is gezellig, je krijgt de kans om je te ontwikkelen en mede dankzij jou komen er diensten of producten tot stand waar andere mensen iets aan hebben. Hoe vaker je aan deze positieve aspecten denkt, hoe energieker je thuiskomt. Uit het boek Ode aan de arbeid van filosoof Alain de Botton. (9 september, live mindfully)
 • Loop je nog steeds te piekeren? Laat het dan nu los. Bedenk wanneer je er weer over na wilt denken. En neem je dus voor: pas als het volgende week, volgende maand over drie maanden nog zo voelt, ga ik er iets mee doen. Bijna altijd is het probleem dan allang opgelost, vanzelf. Irene Smit, creatief team Flow. (11 september, live mindfully)

Dat waren mijn favoriete uitspraken en quotes van de Flowkalender van juli tot en met september. Tenslotte zal ik eind december de favorieten weergeven van de maanden oktober t/m december van dit jaar!

Welke wijsheid spreekt jou het meest aan?

9 reacties

 1. Be who you are and say what you feel, because those who mind don’t matter, and those who matter don’t mind.
  Vind ik een geweldige quote :).

  En die over het opruimen vind ik handig!
  Stel jezelf tijdens het opruimen drie vragen: 1. Ben ik er gek op? 2. Krijg ik er energie van wanneer ik eraan denk of ernaar kijk? 3. Is het echt nuttig? Als je niet ten minste één vraag met ‘ja’ hebt beantwoord, kun je het voorwerp beter wegdoen.
  Inge heeft onlangs geplaatst…5 musthave basic items!

 2. Die vriendschaps-weetjes zijn fijn (:
  En wat er door alle wijsheden eigenlijk heen klinkt: maak je druk om wat er écht toe doet en laat de rest zoveel mogelijk achterwege!
  Linda heeft onlangs geplaatst…Hoi oktober!