Wijsheden van: 365 dagen Flow 2014 #(2/4)

Ik ben dol op het tijdschrift Flow en heb er een tijdje een proefabonnement op gehad! Bij de Flow van december 2013 zat een hele leuke 365 dagen kalendertje bijgevoegd. Ik vind dat er veel leuke wijsheden in deze kalender zitten die ik graag met jullie wil delen! Hier kan je de leukste wijsheden van het eerste kwartaal vinden en vandaag zijn april, mei en juni aan de beurt!

April

 • Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen (arts en politicus Frans Daels) – (1 april, feel connected)
 • Pep bloemen die snel verwelken op door een aspirientje in de vaas te doen. Of een héél klein scheutje cloor, dan gaan ze ook langer mee! (oma weet raad) – (5 april, simplify your life)
 • Onder de douche, in de bus of trein zijn we vaak maar wat aan het mijmeren en dagdromen, zonder ons op iets te hoeven concentreren. Het zijn die, op het eerste gezicht verloren, momenten die tot creatieve ingevingen leiden. (Uit het boek: Het slimme onbewuste van Ap Dijksterhuis) – (6 april, live mindfully)
 • De verpleegkundige Bronnie War eonderzocht waar mensen op het ind van hun leven de meeste spijt van hadden. OF welke dingen ze graag anders hadden aangepakt. De meeste mensen vonden het jammer dat ze niet de moed hadden gehad om het leven te leiden dat zélf wilden –leven naar eigen waarden en inzichten – in plaats van het leven dat anderen van ze verwachten. (Uit het boek: Als ik het leven over mocht doen van Bronnie Ware) – (14 april, live mindfully)
 • Ieder mens heeft geloof ik het gevoel, dat hij er eigenlijk niet bij hoort, bij het leven van de andere mensen. Dat hij op een of andere manier iets anders is, een gast, en hij doet alle mogelijke moeite om te zorgen, dat de anderen dat niet zullen merken. Dat is het gevoel, dat mensen gemeen hebben, en daardoor horen ze juist bij elkaar. (Uit het boek: Twee vrouwen van Harry Mulisch) – (15 april, feel connected)

Mei

 • In een relatie moet je duidelijk communiceren wat jij nodig hebt om gewaardeerd te voelen. Je kunt niet aannemen dat je partner weet wat hij moet doen. (Relatietherapeute Diane Sollee in Psychology today) – (1 mei, feel connected)
 • Wil je mensen echt kennen, dan moet je kijken naar hun gedrag. Negeer wat ze over zichzelf zeggen, kijk naar wat ze doen. (Uit het boek: Menselijke gebreken voor gevorderden van psychologe Roos Vonk) – (9 mei, feel connected)
 • Kwetsbaarheid is een emotie waar bijna niemand zich prettig voelt. We associeren het met onzekerheid en risico’s . Toch is kwetsbaarheid de basis van alle mooie dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde. (Uit het boek: De kracht van kwetsbaarheid van professor Brené Brown) – (11 mei, live mindfully)
 • Communicatieproblemen ontstaan omdat we niet luisteren om te begrijpen, maar om te kunnen antwoorden. (@allemaaltaal op Twitter) – (17 mei, feel connected)
 • Rond de tafel verhalen vertellen is niet zomaar een tijdverdrijf. Op deze manier wordt wijsheid doorgegeven. (Uit het boek: The little book of kitchen table wisdom van Rachel Naomi Remen) – (28 mei, simplify your life)

Juni

 • Nooit gedacht, maar het is helemaal mijn ding geworden: hardlopen. Want ik kan gaan wanneer ik wil, ik hoef niet te kletsen, ik ben in de natuur, kom herten tegen, luister niet naar muziek en probeer soms zomaar eens een nieuw pad of een andere afslag uit. (Alice van Essen, projectredacteur Flow) – (4 juni, live mindfully)
 • Stel een verplichte wachttijd van tien minuten zodra zich een verleiding voordoet. Ga tijdens de wachttijd voor jezelf na wat je op termijn allemaal wint door niet te bezwijken. (Uit het boek: De kracht van wilskracht van Kelly McGonigal) – (9 juni, simplify you life)
 • Een manier om ’s nachts het piekeren aan te pakken, is door een schriftje onder je bed te leggen. Als je dan ligt te tobben, schrijf je daarin op waarover je pieker. Dat kan in steekwoorden. Als het op papier staat, ben je het kwijt. (Uit het boek: Pieker er niet over van Veronique van Lieshout) – (13 juni, simplify your life)
 • Intense liefde meet niet, het geeft alleen. (Moeder Teresa) – (18 juni, feel connected)
 • Elk huwelijk kent z’n goede en slechte tijden. Maar als je samen door die slechte tijden heen komt, wordt je respect en liefde voor elkaar dieper. (Barack Obama) – (26 juni, feel connected)

In oktober volgen de wijsheden van juli t/m september en tenslotte in december van oktober t/m december van dit jaar!

Welke wijsheid spreekt jou het meest aan?

2 reacties

 1. Mooie wijsheden! Die over kwetsbaarheid spreekt me wel aan; het is moeilijk om je kwetsbaar op te stellen en soms doet het heel erg pijn, maar oh, wat krijg je er mooie dingen voor terug!

  Linda heeft onlangs geplaatst…Doen in Antwerpen | Rubenshuis.