Wijsheden van: 365 dagen Flow 2014 #(4/4)

Bij de Flow van december 2013 zat een heel leuk 365 dagen kalendertje bijgevoegd. Ik vind dat er mooie wijsheden in deze kalender zitten en daarom heb ik van elke maand er vier uitgekozen die ik graag met jullie wil delen. Vandaag zijn de maanden oktober, november en december aan de beurt. Neem ook nog eens een kijkje bij de leukste wijsheden van het eerstetweede en derde kwartaal.

Oktober

 • You only live once, but if you do it right, once is enough. Actrice Mae West. (1 oktober, live mindfully)
 • I love people who can make me laugh when I don’t even want to smile. Pinterest. (3 oktober, simplify your life)
 • Zonder poes komt het nooit helemaal goed. Bioloog Midas Dekker. (4 oktober, feel connected)
 • Als je twijfelt over de aankoop van nieuwe schoenen doe het dan niet! Je kunt van dat geld beter naar de film gaan of uit eten. Troostkopen werkt misschien even, maar uiteindelijk word je gelukkiger van het kopen van ‘ervaringen’. Bron: Society for personality and social psychology. (13 oktober, live mindfully)

November

 • Heb je het koud? Denk dan eens aan mooie dagen uit je verleden. Onderzoek wijst uit dat nostalgische gedachten letterlijk hartverwarmend kunnen zijn. Bron: Tilburg University. (1 november, live mindfully)
 • Love is when you take away the feeling, the passion, the romance and you find out you still care for that person. Uit het boek 100 quotes that make you think van Wolfgang Riebe. (5 november, feel connected)
 • Las techvrije avonden in, of zet je computer en mobieltje uit op zondag. Volgens relatietherapeute Silvina Irwin geeft dit je relatie een boost. Bron: psychcentral.com (9 november, feel connected)
 • De herfst is bij uitstek geschikt om tijd aan jezelf en je gezin te besteden. Ga uitgebreid samen eten, speel een spel of kruip met een boek op de bank. Het zogenaamde cocoonen werkt stressverlagend en geeft een gevoel van troost en veiligheid. Bron: tijdschrift Psychologies. (14 november, feel connected)

 December

 • Als er een boek is dat je wilt lezen, maar dat nog niet is geschreven, schrijf het dan zelf. Schrijfster en Nobelprijs-winnares Toni Morrison. (6 december, simplify your life)
 • Ons probleem met liefde is dat we vooral een fascinatie hebben voor het begin. Filosoof Alain Badiou. (11 december, feel connected)
 • Fantasie is geen vlucht uit de realiteit, het is een manier om het te begrijpen. Auteur Lloyd Alexander (1924-2007). (live mindfully)
 • Wat een geweldig feest! Wat heeft ze dat goed gedaan! Wil je dat je gasten dát denken of is het voldoende als ze het gewoon gezellig vinden? Dat laatste scheelt een hoop stress in de voorbereiding én tijdens Kerst. (22 december, simplify your life)

Dat waren mijn favoriete wijsheden van de Flowkalender van het afgelopen kwartaal en daarmee is ook een einde gekomen aan de Flowkalender van 2014! Maarrrrrrr… in de laatste Flow zat ook weer een nieuwe Flowkalender en ook die heb ik weer in elkaar gezet! Dus ook in 2015 kan je weer een nieuwe reeks verwachten!

Welke wijsheid spreekt jou het meest aan?

8 reacties

 1. Mooie wijsheden! Mij spreekt die van denken aan nostalgische momenten wel aan. Ik heb het vaak koud namelijk!

 2. Wat een goede en fijne wijsheden! Ik vind voornamelijk de tweede van oktober erg mooi. Er zijn een aantal mensen in mijn leven die dit kunnen bewerkstelligen en ik ben heel dankbaar voor deze mensen.
  Janine heeft onlangs geplaatst…Totale stompzinnigheid

 3. Techvrije avonden inlassen probeer ik ook meer te doen – niet Facebook’en scheelt al heel erg – zo kunnen mijn man en ik meer tijd voor elkaar nemen en dat is natuurlijk wel heel belangrijk!
  Fijne wijsheden! Ik heb het kalendertje dit jaar natuurlijk ook, ben benieuwd! (: Vandaag stond er dat perfectie saai is: helemaal mee eens!
  Linda heeft onlangs geplaatst…Ik werd op een idee gebracht.

  1. Techvrije-avonden vind ik ook heel belangrijk. Mijn man en ik gaan regelmatig na het avondeten een wandeling maken en hebben juist dan hele fijne gesprekken. En de imperfectie op het kalendertje vond ik ook heel leuk om te lezen.