Lentevibes + update tuin en huis

Ondanks dat de temperaturen erg winters zijn merk je vooral aan de langere dagen dat de lente er aan komt! Wat een héérlijk vooruitzicht!! Om 06:30 uur begint het in de slaapkamer al een stuk lichter te worden en is het niet meer zo aarde duister als een paar weken geleden. Ook aan het einde van de dag als ik naar huis rijd is nog gewoon licht! Tijdens het avondeten genieten wij van de zonsondergang die wij vanaf de eettafel kunnen zien. Love it!! Ik ben nog steeds helemaal blij met het mooie plekje waar we wonen! Aankomend weekend wordt de tijd weer verzet naar de zomertijd en is het ’s avonds nog langer licht! Ik verheug me dan ook op wat zonniger weer en warmere temperaturen zodat je zonder jas naar buiten kunt en lekker lang in de tuin van het zonnetje kan genieten!

Ik ben een echt lentekind, niet alleen omdat ik in mei geboren ben maar vooral ook omdat ik erg kan genieten van de natuur! Het gefluit van de vogels maakt mijn dag echt goed! Ook heb ik al weer enkele ooievaars gespot en hun geklepper gehoord. Ze zitten op de lantaarnpalen langs de snelweg maar ik zie ze ook al op de nesten zitten! Prachtige beesten vind ik het.

Moestuin

Verder verheug ik me op het nieuwe moestuinseizoen wat in de lente volop van start gaat. Ik had er eerlijk gezegd even helemaal niet meer bij stil gestaan dat het alweer maart is en dus hoogtijd om de zaadjes te planten, maar gelukkig herinnerde de Albert Heijn me hieraan met de actie van moestuintjes! Op 7 maart heb ik de plantjes gepoot en een week later waren de radijsjes al ontkiemt en niet veel later volgde ook de zonnebloem en heel voorzichtig zie ik ook al iets van de komkommerplant verschijnen! Ik kan niet wachten om de plantjes buiten verder te laten groeien maar ik heb geleerd van mijn fouten in de afgelopen jaren. De vorst kan soms genadeloos toeslaan en dan is al die liefde en zorg voor niets geweest.

Op de verpakking van de moestuintjes zag ik tot mijn verbazing staan dat er slechts 5 soorten verkrijgbaar zijn dit jaar, namelijk; de komkommer-, tomaat-, radijs-, wortel,- en zonnebloemzaadjes. Nou lust ik al deze groenten wel maar ik vind het toch jammer dat de kruiden in dit rijtje ontbreken. Vooral peterselie, bieslook, basilicum en munt gebruik ik regelmatig. Maar goed die kan ik zelf natuurlijk ook aanschaffen. Dan heb ik weer een goede reden om naar de Welkoop, Intratuin of de Tuinland te gaan ;-). Ik was hier laatst ook heen gegaan om ons huis op te vrolijken met allerlei mooie planten! Mijn 1,5 jaar oude zoontje kan nu redelijk goed de verleiding weerstaan om alles wat op de vensterbank en op tafel staat er niet meer af te schuiven, dus ik kon weer planten aanschaffen en decoratie neerzetten. De planten die gesneuveld waren had ik ook al 8 jaar en waren wat verwaarloosd in de afgelopen tijd en om eerlijk te zijn was ik er ook wel een beetje op uit gekeken ;-). Nu ziet de kamer er gelijk weer een stuk gezelliger en huiselijker uit!

Tuin

Verder heb ik een opvangzak voor de grasmaaier gekocht omdat het ook niet meer zolang zal gaan duren voordat het gras hard zal groeien. En sinds afgelopen zomer hebben wij behoorlijk wat gras in onze tuin. We hebben namelijk een grote metamorfose gedaan! In september hadden mijn man en ik vakantie en hebben toen een zeer grote container laten komen om de hele tuin leeg te halen. Van te voren had ik wel in onze omgeving gevraagd of er nog interesse was in enkele planten. Deze planten hebben we uitgegraven en weggeven en de rest is in de grote container gegaan en afgevoerd. Het was wel vrij rigoureus maar de vorige bewoners waren een gepensioneerd echtpaar die een mooie siertuin hadden met ontzettend veel haagjes, struiken, planten, bloemen en een vijver! Je kon wel zien dat er de laatste jaren weinig aandacht aan was besteed want het was wel een beetje verwilderd. Ondanks dat ik zulke tuinen erg mooi vind kon ik het niet de aandacht en liefde geven die het verdient. De tuin was echt niet onderhoudsvriendelijk en als werkende ouders heeft helaas de tuin op dit moment weinig prioriteit. De tuin vraagt in onze levensfase om een praktische indeling waarin onze 1,5 jaar oude zoon de ruimte heeft om lekker te kunnen spelen. Dus met een beetje pijn in mijn hart ging alles eruit en hebben we een groot grasveld er voor teruggelegd. Er zal in de loop der tijd ook wel wat borders worden aangelegd waarin planten en bloemen wat ruimte krijgen maar het zal niet meer worden zoals het was. Ik kan me nu al verheugen om het hele winkelwagentje vol te stoppen met wat mooie bloemen om de tuin toch wat gezellig aan te kleden.

Verder zal de tuin nog opnieuw bestraat moeten worden want er liggen nu veel (gebroken) grindtegels in en dat is niet fijn als ons zoontje daar op valt en daarbij is het nu een beetje een allegaartje en loopt het water niet goed weg. We zullen binnenkort even op pad moeten om hopelijk niet al te dure tegels aan te schaffen want er moeten heel wat vierkante meters worden gelegd. Ook gaan we op zoek naar een paar fijne tuinstoelen. We hebben jaren lang de tuinstoelen van mijn opa en oma gebruikt maar deze waren behoorlijk op en namen veel ruimte in beslag in de schuur. Ik vind het leuk om dan op pinterest hiervan ideeën op te doen :).

Verbouwing

Maar voordat we in de tuin bezig gaan zullen we eerst de derde slaapkamer verder afronden. We zijn bijna klaar!! De muren en het plafond zijn gestuukt en inmiddels wit gesausd en er hangen ook al gordijnen! Maar de kamer moet nog verder afgemaakt worden met behang en een mooi kleurtje op de muur. De plinten en kozijnen moeten nog geschuurd en geschilderd worden. Dan de plinten nog bevestigen en de finishing touch geven aan het elektra. De overloop en de trapopgang zijn ook gestukadoord en hebben in plaats van de steenstrips nu een frisse witte look. De overloop en trapopgang moeten ook nog gesausd worden en de trap zelf nog gerenoveerd maar dat komt allemaal wel. We kunnen niet alles tegelijk. We wonen hier nu een paar ja en doen alles stap voor stap. Ondertussen proberen we vooral lekker te genieten van het mooie uitzicht de leuke buurt en de dingen die we al wel gedaan hebben! Het is leuk om een huisje helemaal eigen te maken ook heb je hier soms wat geduld voor nodig!

Nou dat was een behoorlijk update dat met name over de tuin en ons huis ging. Binnenkort maar eens een persoonlijke update geven want daar zijn ook genoeg ontwikkelingen gaande!

Fijne week!

Liefs Tamarah

1 reactie