Moestuin 2015 #2 Waarom het zo stil is…

Misschien vraag je, je af waarom het zo stil is rondom de ontwikkelingen van mijn moestuin. En dat heeft eigenlijk twee simpele redenen, namelijk: omdat de plantjes nog niet echt willen groeien en omdat ik wegens onze verhuizing de moestuinbak heb opgeruimd….

De natuur loopt wat achter vanwege een relatief koud en nat voorjaar en dat is te zien in mijn tuintje, of eigenlijk is dat dus niet te zien :) . Daarnaast heb ik de zaadjes iets te vroeg in het voorjaar gepoot, want het heeft toen nog enkele keren gevroren en ik denk dat het daar is mis gegaan. Wel heel jammer, want ik had me zo verheugd om weer lekker sla en groenten uit eigen tuin te eten!

Een goede les is, om voor volgend jaar, de zaadjes niet te vroeg te poten. En de zaadjes moeten eerst in de kas waar het lekker warm is en dan pas in de moestuinbak. Daarnaast gaan we binnenkort verhuizen en dan is zo’n houten moestuinbak vol met aarde en plantjes niet heel handig om te vervoeren. Ik heb daarom besloten om de beste plantjes eruit te halen, de aarde in de tuin te verspreiden en de bak schoon te maken..

De plantjes die ik van de ondergang heb gered zijn: basilicum, een wannabe komkommerplant, peterselie en het muntplantje. Deze heb ik overgepoot in bloempotjes in de hoop dat ze dit overleven. Al lijken de komkommerplant en het muntplantje het niet zo leuk te vinden. Ze hangen er wat slapjes bij. Hopelijk herpakken ze zich weer!

Zodra ik verhuisd ben zal ik de bak weer met potgrond vullen en nog een paar planten poten die in de zomer groeien in de hoop dat deze wel een succesvolle oogst opleveren! Tot die tijd zal het redelijk stil zijn rondom de moestuin.

Verpoot jij je eigen plantjes?

4 reacties

  1. Jammer, maar wel logisch dat je nu even niet echt een moestuintje hebt. Volgend jaar beginnen wij ook aan onze tuin. Heb 3 jaar geen moestuintje gehad omdat het op mijn balkon niet zo goed gaat. Maar volgend jaar komt mijn moestuintje weer terug! :D
    Simone heeft onlangs geplaatst…Project Huis #2: Eindelijk rond!

    1. Wat ontzettend leuk zeg! Veel plezier met je moestuintje volgend jaar. Fijn dat het nu weer kan!