Programma Tip: Van Hollandse Bodem op NPO1!

Nu, Wie is de Mol is afgelopen (Ohw my… zat ik er even naast. ;-) ) zou je, je bijna afvragen waar je dan op de donderdagavond naar zou moeten kijken. Maar gelukkig staat er weer een super leuk programma gepland op de donderdagavond en gewoon weer op NPO1. Want de EO zend namelijk het programma ‘Van Hollandse Bodem’ uit! Een programma waarin acht koppels met elkaar de strijd aan gaan in de moestuin. En ja ik weet het. Het is hip en helemaal trendy om gezond te eten en het liefst nog uit eigen tuin. Maar ook al is de hype in een paar ja over, ik denk dat ik sowieso wel blijf moestuinieren.

Bron

Het zit in mijn bloed. Mijn opa en oma hadden vroeger een groot stuk land achter het huis waar ze hun eigen groenten en fruit teelden en waren veel buiten te vinden. En ik vind het ook super leuk om te doen! Vorig jaar schreef ik hier al artikelen over, klik hier voor alle artikelen. Ik ben dan ook dol op programma’s die hier over gaan. Vorig jaar schreef ik al een artikel over Maarten’s Moestuin en ben heel blij dat we ook dit jaar weer even lekker kunnen genieten van dit degelijke programma. En laat ik daar nou net van houden. Ik geniet van programma’s zoals: Heel Holland Bakt, Door Het Oog Van De Naald en nu dan Van Hollandse Bodem!

Mijn opa en oma aan het werk op het land.

Over het programma:

Tuinieren is hot. Steeds meer mensen eten uit eigen groentetuin, op zoek naar pure smaken en eerlijke producten. In Van Hollandse Bodem gaan acht koppels met elkaar de strijd aan in de moestuin: wie verbouwt de sappigste tomaten, de mooiste bloemen en wie maakt het lekkerste gerecht met zijn of haar oogst? Iedere week besteden de teams onder leiding van Tooske Ragas veel zorg en aandacht aan hun tuintje. Zij proberen de mooiste producten op tafel te zetten, die worden beoordeeld door biologisch kweker Dieneke Klompe en chef kok Jonathan Karpathios. Tooske: “We gaan terug naar de natuur. Hoe en waarom groeit iets zoals het groeit – of niet – en smaakt het zoals het smaakt? Wie vindt de beste balans tussen grond, zon, water en liefde? Ik ga kijken, leren, proeven en genieten!” Van Hollandse Bodem is een echt Nederlandse productie, afgeleid van het succesvolle BBC-programma The Big Allotment Challenge. lieten groeien en bloeien en waren veel buiten te vinden. Bron

Het lijkt me een leuk programma omdat het toch weer een soort van wedstrijd is. Na alle talentenjachten op het gebied van zingen, dansen etc. vind ik het super dat er nu ook op het gebied van bakken, naaien en moestuinieren programma’s zijn waarin wordt gestreden voor het beste resultaat :D .

Ik ben ontzettend benieuwd naar dit programma!

Van Hollandse Bodem is te zien op 12, 19, en 26 maart, 9, 16 en 23 april 2015 op de donderdagavond om 20:30 uur op NPO1!

Welk programma kijk jij graag?

4 reacties

  1. Met moestuinen zelf heb ik niet zoveel, maar ik vind het concept van dit programma wel heel erg leuk voor alle mensen die zich er zelf wel mee bezighouden! En dat het koppels zijn maakt het alweer tien keer zo leuk, haha. Ook nog lekker in de BZV-sfeer!
    Hester heeft onlangs geplaatst…De inburgeringsweek