Update moestuin #5

De laatste moestuin update was 15 mei en in de tussentijd is er weer veel gebeurt! Kijk mee in mijn moestuintje! Mijn eerste echte moestuinoogst is namelijk een feit! De radijsjes en de aardbeien zijn prima gelukt. Zoals je misschien in mijn picture diary hebt gelezen, smaakten de radijsjes helaas veel te scherp en uiig maar de aardbeien waren daarentegen juist heerlijk zoet! Verder zijn de overige planten vooral heel groot geworden en begint mijn rucola een beetje te verwilderen en krijgt ze bloemen (die ik volgens zeggen ook kan eten).

Ik heb de volgende groeten en kruiden in mijn moestuin:

 • bloemkool
 • ijsbergsla
 • ui
 • rucola
 • komkommer
 • oregano
 • lavas
 • tijm
 • wortels
 • peterselie
 • radijsjes
 • basilicum
 • rucola

Zoals je ziet gebeurt er nog weinig bij de bloemkool en bij de ijsbergsla. Het blijft verdacht stil en ik denk niet dat deze groenten het dit jaar zullen doen. De uien vertonen al wel enkele sprietjes maar het nadeel van deze groente is dat deze onder de grond groeit en je dus niet kan zien hoever deze ontwikkeld is. Ik denk dat het gewoon een gokje wordt en ik hem eerdaags uit de grond pluk.

De rucola is zoals ik al schreef heel hard aan het groeien en woekert zich links in de moestuinbak uit over de drie bovenste vakken aan de linkerkant. De rucola is heerlijk en gebruik ik veel tijdens pasta gerechten en salades! De komkommerplant is ook aan het groeien! Hij doet aardig zijn best maar ik zie er nog geen vruchten aan.

De oregano is nu overwoekert door de rucola en daar blijft het ook stil. De lovage of lovas laat sindskort kleine plantjes zien! Zo leuk ik ben heel benieuwd naar deze groente of is het een kruid? Ik heb het nog nooit eerder gegeten. Bij de tijm is het ook nog rustig.

De wortels doen het prima maar ook hier is het probleem dat ze onder de grond groeien en ik niet weet of ze volledig ontwikkeld zijn. Dus dit wordt ook een gokje. De peterselie doet het net als de rucola heel goed! Heel lekker bij de vis of in een soep of ander warm gerecht!

De radijsjes heb ik geoogst maar die smaakten mij niet zo goed dus die zijn de groencontainer in gegaan. De basilicum heeft een moeilijke start gehad en die blijf ook nog achter. En helemaal rechtsonder zit nog een keer de rucola. En die doet het ook daar prima!

Oneerlijke start

Ik ben in april begonnen met mijn moestuin en heb toen eerst 6 plantjes proberen groot te brengen. En van deze 6 plantjes heeft alleen de basilicum het nagelaten maar de andere 5 plantjes hebben wel een mooie groei laten zien. De andere planten en kruiden heb ik veel later gepoot in de grote moestuinbak. Dus ze hebben een oneerlijke start gehad. Het is daarom ook niet zo gek dat die andere plantjes nog nablijven in de groei. Misschien moet ik er volgend jaar gewoon iets eerder bij zijn.

Beginneling

Ik ben eigenlijk helemaal niet ontevreden over hoe het nu gaat. Dit is mijn eerste moestuinjaar en ik moet gewoon nog heel veel leren. Ik heb nog helemaal geen ervaring en dat komt in de loop van de tijd nog wel. Ik blijf de plantjes gewoon goed verzorgen en ik zie wel wat ervan terecht komt. Al doende leert men toch?!

Ben jij ook aan het moestuinieren?

6 reacties

 1. Je mag zeker niet ontevreden zijn. Ik denk dat het de beste met een moestuin nog wel eens overkomt dat het niet helemaal wordt zoals hij/zij het had gewilt. Je moet ook een beetje geluk hebben met het juiste weer voor de plantjes. De ene wil droogte en de andere weer niet bijvoorbeeld.

  Ik ben vooral ook benieuwd wat je met je groenten gaat maken. Misschien kun je daar, als ze zover zijn, ook een blogje van maken? :)
  Simone heeft onlangs geplaatst…Furry friend tag

  1. Ja inderdaad dat is ook zo! Gelukkig hebben we mooi zonnig weer, ik hoef ze alleen maar regelmatig water te geven. Ik heb tot nu toe alleen de rucola gebruikt en de aardbeien. Van de aardbeien heb ik smoothies gemaakt en de rucola heb ik in een salade verwerkt en voor een garnalencocktail.. Maar het is wel een leuk idee om te fotograferen van hetgeen wat ik heb gemaakt! Ik hoop dat ik er aan denk ^-^.

 2. Erg leuk, zo’n moestuintje. Groenten uit eigen tuin is toch het lekkerste! Mijn opa en oma hadden vroeger altijd een grote moestuin, daar aten wij veel van. Zelf heb ik er geen tijd (en geen zin, want ik ben lui) voor :razz:
  Cindy heeft onlangs geplaatst…Fotoverslag: Middagje Deventer

  1. Ik denk ook echt dat je het leuk moet vinden om het te doen (zoals met wel meer dingen ;-). Maar leuk dat je bij je opa en oma vroeger ook uit de tuin at!

 3. Leuk een moestuin, mijn tante heeft dat ook en ging vroeger haar altijd meehelpen, als ik nu zelf een moestuin zou hebben of zelfs in een potje een groenten of fruit zou moeten laten groeien dan zijn ze snel dood haha. Je moet er echt je tijd voor nemen .

  Manon heeft onlangs geplaatst…Max Factor Lipfinity – Shimmer Finish Top Coat