Update Moestuin #6 Inglorius groenten

Vandaag weer een update van de moestuin! Want de komkommers zijn bijna eetbaar!! De bailicum en de peterselie doen het ook goed! Benieuwd naar de ontwikkelingen? Lees dan gauw verder!

Oogst: Wortel & Ui

Ik heb zowaar wortels en uien geoogst uit mijn moestuin! Ik ben er zo blij mee! Echt leuk dat je van een klein zaadje zelf je eigen plantjes kunt zien groeien en vervolgens zelf kan opeten! Het maakt me stiekem best trots terwijl het enige wat ik moet doen is het plantje water geven en gewillige beestjes wegslaan!

Okey, ze zien er niet perfect uit, maar dit komt doordat de moestuinbak heel erg ondiep is waardoor de groenten in een bocht groeien :). Maar who cares?? Ze lijken op wortels en ze smaken heerlijk! Ik ben er in elk geval heel erg blij mee!

De wortels uit eigen tuin smaken heerlijk. De uien zijn ook iets pittiger dan die je in de supermarkt koopt. De radijsjes vond ik uit eigen tuin ook pittiger dan ik normaal gesproken gewend ben!

Overzicht:

Even een overzicht van de planten die nog op dit moment  in de moestuin staan. De rucola is niet meer wat het geweest is. De bloemkool heeft slechts 3 grijsgroene bladeren gekregen maar ik zie verder geen ontwikkelingen van de kool zelf. De komkommer daarentegen doet het supergoed. De lovage of ook wel maggiplant genoemd groeit redelijk. Hij is al een poosje van dezelfde grootte. Ik denk dat deze binnenkort wel te eten is. De peterselie en basilicum groeien ook volop!

Komkommerplant

1. Eerst slingerde de komkommerplant over de plantenkas heen, maar toen had mijn zwager het idee om ze met ijzerdraad op te hangen. Een dat was een heel goed idee! 2. De komkommerplant zit nog zo’n 15 á 20 cm onder de bloemenbak aan de schutting.

1. De komkommers groeien goed!! 2. De komkommerplant grijpt zich overal aan vast en krult zich er om heen. Het is een echte klimplant met stekelige stengels en gele bloemen! Ook het blad is vrij ruw.

Basilicum & Peterselie

1. De basilicum ruikt heerlijk en heeft prachtige glanzende bladeren. 2. De peterselie is ook huge!! geworden.

Ik vind het eigenlijk wel jammer dat er nu bijna een eind komt aan het oogsten van mijn moestuin. Na de komkommerplant zal er denk ik niet meer veel geoogst worden. De basilicum en peterselie blijven wel steeds doorgroeien maar echte groenten kan ik pas volgend jaar weer verwachten. Ik weet wel zeker dat ik volgend jaar weer graag een moestuin zou willen hebben want het is mij uitstekend bevallen en het valt me reuze mee hoeveel tijd en werk je er aan hebt.

Welke groente zou jij graag willen kweken?

5 reacties