Update: Moestuin #7

Het moestuinseizoen is echt tot zijn eind gekomen. Ik geef daarom een laatste update hierover. Ik kan echt terugkijken op een heel mooi seizoen. Ik had vorig jaar alleen maar aardbeienplantjes en een tomatenplantje, maar begin van dit jaar wist ik het zeker, ik wilde veel meer groenten en fruit uit eigen tuin eten. Van fruit is het niet gekomen maar qua groentes wel. Ben je benieuwd naar welke groentes en kruiden ik in mijn moestuin heb gehad? Neem dan eens een kijkje bij mijn vorige artikelen hierover: update 1, update 2, update 3, update 4update 5 en update 6.

Zoals je ziet staan de kruiden nog mooi in bloei. Peterselie, basilicum en bieslook | Een close-up van de peterselieplant. Peterselie eet ik zelf niet zo heel vaak. Heb jij nog tips bij welke gerechten peterselie lekker smaakt?

Aan de uiteinden van het bieslook groeien kleine paarse uitjes. Deze zijn inmiddels uitgegroeid tot kleine paarse bloemen! Bijzonder om te zien. | De bloemkool heeft wel blad. Maar de bloemkool is nog niet te zien. Ik verwacht niet dat hier nog een bloemkool uit voortkomt.

De komkommerplant heeft het uitstekend gedaan! De plant is enorm gegroeid en had heel erg veel bloemen waaruit de komkommers groeiden. De komkommers waren echt huge geworden en smaakten ontzettend lekker. Als je eenmaal een komkommer hebt geproefd uit eigen tuin wil je ze liever niet meer van de supermarkt. Eigen komkommers hebben veel meer bite, er zit meer smaak aan en zijn niet zo waterig. | Toen ik alle komkommers geplukt had en de plant duidelijk uitgebloeid was, heb ik deze gelijk maar rigoureus uit de moestuin verwijderd. Best een vreemd gezicht dat het moestuintje nu zo kaal is.

Volgend jaar ga ik zeker weer een moestuin beginnen en dan wil ik voor het eerst een paprikaplant, tomatenplant en munt uitproberen!

Heb jij ook eigen groentes, kruiden of fruit gekweekt?

7 reacties

  1. Leukkk!!! Ik wil volgend jaar ook een moestuintje, wel op balkon, maar met potten kom je denk ik al een heel eind. Ik gebruik altijd peterselie voor een koude couscoussalade. Ik maak dan couscous en doe daar stukjes tomaat, komkommer, beetje sla, olijven en veel peterselie doorheen. Ikzelf ben vegetarisch, maar een vriendin zei dat het met stukjes kip erdoor ook erg lekker is. :) Liefs!

  2. Leuk om je update te lezen! Die bloemkool die komt nog wel denk ik, ziet er prima uit. Kijk wel uit voor de rupsen, die vinden de bloemkool heerlijk.

    Ik heb je genomineerd voor de sunshine blogger award :)

    Jenn heeft onlangs geplaatst…De Sunshine Blogger Award