Update: Moestuin #2

Het leek me wel leuk om jullie op de hoogte te houden van de ontwikkelingen van de moestuin. Vorige jaar was de tomatenplant niet zo’n succes maar dit jaar gaat het na een paar dagen heel goed! Kijk mee!

Allereerst kwamen de rucola plantjes boven en niet lang daarna lieten ook de radijsplantjes zich zien!

Rucola:
Rucola is een hele makkelijke groente. Je kunt hem net als tuinkers op een schoteltje kweken. Na een dag of tien heb je dan al eetbare plantjes. Maar in de tuin zaaien is ook leuk. Dan kunnen de planten wat groter worden. Vooral de jonge blaadjes zijn lekker. Ze smaken een beetje nootachtig. Meng ze bijvoorbeeld door een salade. Als het warm weer is bloeit rucola in de tuin al snel. Die bloemen kun je gewoon opeten! Maar je kunt ze ook aan de plant laten zitten. Dan komen er gratis en voor niks zaadjes aan. Die kunnen het volgende jaar weer gezaaid worden.

Radijsjes:
Het eetbare deel van de radijsplant is een klein knolletje in de grond. Het plantje groeit heel snel. Al zo’n 4 weken na het zaaien kun je de radijsjes oogsten. Ze hebben een pittige smaak. Je kunt ze zo als tussendoortje eten of door een salade mengen. Snij voor je het knolletje opeet eerst het worteltje en het topje van de radijs af. Het is trouwens handig om radijsjes en worteltjes door elkaar te zaaien. Omdat de plantjes van de radijs zo snel opkomen kan je dan ook meteen zien waar de worteltjes op zullen komen.

Ik ben benieuwd wanneer de uien, basilicum, peterselie en worteltjes opkomen :).

Heb jij wel eens je eigen plantjes gekweekt?

9 reacties