Yay! Ik heb een “moestuintje” gemaakt! #1

Vorig jaar wilde ik al graag een moestuintje beginnen maar ik besloot klein te beginnen en pootte alleen een tomatenplantje. Ondanks alle liefde die ik het plantje gaf kwam er in september slechts één tomaatje aan de plant. Erg teleurstellend, hihi. Dit jaar ga ik weer een poging doen en heb het wat professioneler aangepakt ;-). Ik heb een heuse kweekkas gekocht bij de Xenos (€14,99) en daarin zitten 6 vakken voor groenten en kruiden! Benieuwd naar “poging 2” van mijn moestuin? Lees dan verder!

Het kweekkasje vind ik echt super handig! Eerst wilde ik de zaadjes gewoon in de tuin poten maar: ten eerste hebben wij een kat die soms heel wild in de tuin loopt te graven waardoor alle zaadjes door de lucht vliegen en ten tweede plast en poept mijn kat in de tuin. Ondanks dat het waarschijnlijk heel biologisch is, vind ik het toch niet zo’n fris idee! Dus deze kas leek me uitstekend om als beginneling mee te starten.

1. De kas bestaat dus uit 6 vakken met daarin een stukje plastic. Zo sijpelt het water niet gelijk door het hout. De deksel heeft houten plankjes met daaroverheen een plastic kap. Zo kunnen vogels en katten er niet bij. 2. In deze Action shoplog heb ik de kruiden en groenten laten zien voor in de moestuin! Ik heb de uien, radijsjes, basilicum, peterselie, rucola en wortels gepoot. Deze groenten heb ik bewust gekozen omdat ze in april gepoot moesten worden en vrij snel zullen groeien! Ik ben benieuwd! 3. Ik heb wat potgrond in de vakjes gedaan en de zaadjes gepoot. Er zaten ook hele handige kaartjes in zodat je in elk vakje kan zien wat erin zit!

1. De zaadjes van peterselie. Ik vind het toch heel wonderlijk hoe uit zo’n klein zaadje een mooie plant kan ontstaan. 2. Bij de Action had ik deze kant en klaar potten gekocht. Ik heb: komkommer, basilicum en een bonsai boompje. Ik ben benieuwd of hier iets van opkomt :D. 3. De kweekkas naast de potjes lekker in het zonnetje!

Ik ben echt super benieuwd of er überhaupt wat van op komt! Je weet het natuurlijk nooit helemaal zeker! Heb jij al wel ervaring met een moestuintje? En heb je tips voor me waar ik op moet letten en wat ik juist wel of niet moet doen?

Wat vind jij van een eigen moestuin?

13 reacties

 1. Oh super leuk zeg! Ik had bij mijn ouders een redelijk grote kas staan (staat er nog). Hier op mijn balkon heb ik het vorig jaar ook geprobeerd. Het ging wel, maar niet van harte. Dit jaar doe ik denk ik even geen moestuintje maken.
  Simone heeft onlangs geplaatst…Wij doen aan burgerlijk

 2. Wat leuk zo'n klein kasje. Ik stond laatst met 7 verschillende kweekpotjes van Intratuin in mijn handen, maar wij hebben 2 hele dikke duiven in onze tuin die altijd komen vreten, dus ik was bang dat het kweken voor niets was. Ben benieuwd hoe het afloopt met je kweekkunsten!
  Cindy heeft onlangs geplaatst…Picture Time – april #1

 3. Ik wil dat ook heel graag doen, maar ik heb helaas nog geen fatsoenlijk plek om er aan te beginnen. Choas nog steeds in onze tuin. Hopelijk volgend jaar. Erg leuk zo in zo'n mini kas. Hopelijk gaat er veel groeien bij je!
  Wendy heeft onlangs geplaatst…InstaMaart ‘14

 4. Wat een leuk kastje van de xenos! Ik doe het ook altijd, maar dan gewoon in de tuin. Vind de producten vaak veel lekkerder dan uit de winkel.

  Liefs x