Beter te kiezen dan te delen

H A P P Y  N E W  Y E A R!! Hopelijk heb je een fijne jaarwisseling gehad en wordt het een mooi jaar met veel liefde, gezondheid en geluk! Een nieuw jaar begint natuurlijk met goede voornemens en in 2017 heb ik wel een paar leermomenten gehad die ik graag in 2018 wil voortzetten. Zo wil ik proberen in 2018 goed voor mezelf te blijven zorgen op gebied van voeding, sport en ontspanning. Daarnaast zou ik graag een stuk positiever en meer tevreden in het leven willen staan. Niet dat ik op dit moment het totaal niet ben of zo, maar ik merk dat ik gewoon heel graag ons huis en de tuin helemaal af en naar onze smaak zou willen hebben, zodat we er echt optimaal van kunnen genieten. Ik vind het zo onrustig om in een huis te wonen waar je continue dingen ziet die nog gedaan moeten worden en die niet af zijn. Maar in plaats van me aan al die dingen te gaan ergeren wil ik proberen te accepteren dat dingen soms anders lopen dan je zou willen en dat je tevreden kan zijn met een warm huisje en met een dak boven je hoofd en dankbaar en blij te zijn met alles wat je wel hebt in je leven. En dan bedoel ik niet alleen in de materiële zin.

(Foto van onze slaapkamer van een paar maanden terug die al wel verbouwd is en waarin het leuke werk kan beginnen namelijk de kamer inrichten!)

Dit betekent natuurlijk niet dat ik er niet over mag dromen of fantaseren. Op Pinterest doe ik graag leuke ideeën op voor ons huisje en tuin en dat is helemaal prima. Maar het gaat gewoon stap voor stap. Je kunt niet alles tegelijk doen en in dat proces probeer ik dus wel gewoon volop te genieten en dankbaar te zijn!

Daarnaast merk ik dat het me zou helpen om in 2018 keuzes te gaan maken. “Het is soms beter te kiezen dan te delen.”, hoorde ik Dione de Graaff zeggen na de overwinning van Bob de Vries op de 5 kilometer vorige week dinsdag. Hij is zowel marathon als langebaanschaatser maar hij koos ervoor om zich te focussen op de langebaanafstand en hij won heel verrassend wat hem een ticket voor de olympische spelen heeft opgeleverd!

Beter te kiezen dan te delen. Keuzes maken. Je ergens op focussen. Ik merk dat ik graag van alles wil doen. Ik wil graag een goede moeder en een goede vrouw zijn. Daarnaast vind ik het leuk om te: werken, sporten, een goed lopend huishouden te hebben en af te spreken met familie en vrienden. Ook wil ik graag naar de kerk gaan en mijn geloofsleven verdiepen maar ik wil ook graag tijd maken voor hobby’s zoals: lezen, bloggen, fotograferen en tuinieren. En ik vind het leuk om in huis bezig te zijn met het klussen en inrichten enzo.. Het is allemaal zo veel bij elkaar. En je kunt niet alles tegelijk, je moet soms keuzes maken.

Teske heeft op haar blog een cirkel getekend waarin ze aangaf hoe haar tijdsverdeling eruit zag tussen werk, familie/vrienden en zichzelf. Ze probeert hierin een goede balans te zoeken waarin ze zich prettig voelt. Dat vond ik mooi om te zien want soms klopt de huidige cirkel niet met hoe je hem graag zou willen zien. Het is wel eens goed om zo’n cirkel te tekenen om inzicht te krijgen in je tijdsinvulling op dit moment en de gewenste situatie. En soms moet je dus keuzes maken want je hebt maar 24 uur in een dag.

Ik probeer daarom in het komende jaar de focus te leggen in eerste instantie op het moederschap want dat is denk ik de belangrijkste rol die ik heb. Daarnaast ben ik ook vrouw van… dus ik wil ook een goede echtgenoot zijn en ik wil graag een goed lopend huishouden hebben. Als deze drie dingen mij gaan lukken en iedereen tevreden is dan ben ik dat automatisch ook. En als ik dat ben dan uit zich dat ook op mijn werk en bij familie en vrienden.

Tenslotte ga ik proberen om meer van mezelf te houden in 2018. Dat kan ik dus doen door goed voor mezelf te zorgen op het gebied van voeding, sport en ontspanning. Maar ook door niet zo perfectionistisch te zijn en een beetje vriendelijker te zijn voor mezelf. Want als ik van mezelf houd dan straal ik dat uit en kan ik deze positiviteit ook weer teruggeven. En zo profiteer ik er niet alleen van maar ook mijn omgeving.

5 reacties

  1. Mooi artikel om te lezen! Een nieuw jaar maakt altijd een hoop los. Een nieuwe frisse start is altijd fijn, maar vaak blazen we het te veel op. Gezond en gelukkig leven is waar het natuurlijk om gaat. Hele goede doelen waaraan je gaat werken, je lijstje komt erg overeen met die van mij. :)

    1. Leuk om te horen dankjewel! En inderdaad dat zijn eigenlijk de belangrijkste twee! Veel succes met jou doelen!