Daar is hij dan..!

Het was even stil op typischtam en dat had natuurlijk wel een reden! Want twee weken geleden zijn mijn man en ik trotse ouders geworden van onze zoon Chris! We zijn zo blij en dankbaar dat hij er is! De bevalling liep in het begin erg voorspoedig maar toen stagneerde het en uiteindelijk heb ik met wat assistentie onze zoon op de wereld gezet! Maar het gaat gelukkig erg goed met ons. We hebben de kraamweek inmiddels achter de rug waar we erg plezierig op terugkijken en ook de eerste week zonder kraamhulp zijn we goed doorgekomen.

Het is allemaal nog wel erg wennen zo met z’n drieën. We leren onze kleine man en elkaar steeds wat beter kennen. Het is ook gek om na 10 jaar met z’n tweeën te zijn geweest, nu ineens een gezinnetje te zijn met z’n drieën. Je kijkt er 9 maanden na uit en dan ineens is het zover. We konden ons er maar moeilijk een voorstelling van maken. Maar het ouderschap bevalt ons tot op heden goed, we zijn allebei verliefd op ons mannetje! Die schattige geluidjes die hij maakt, dat lieve koppie wat hij heeft, de leuke gezichten die hij trekt, die mooie lange vingertjes en dat snoezige neusje… Smelt!!!

Ook kruip ik steeds meer uit mijn cocon waar ik de afgelopen weken in heb gezeten. Een week na de bevalling stak ik voor het eerst mijn hoofd even buiten de deur om vervolgens na 5 minuten weer naar binnen te gaan. Gisteren ben ik iets langer buiten geweest, even in de tuinstoel zitten in het zonnetje en de vuilnis buiten zetten etc. Langzaam aan weer de ‘gewone’ dingen doen. Binnenkort wil ik graag even met man en onze kleine man een blokje om maken met de wandelwagen, even van het najaarszonnetje genieten. Even frisse lucht! Langzaam maar zeker mijn kleine wereldje waarin ik leef weer wat groter maken, babysteps…

6 reacties