♥ Mijn vriendje! ♥

Vandaag is het 14 december 2012 en dat betekent dat mijn vriend en ik alweer 6 jaar samen zijn! De langste en hopelijk ook de laatste liefde in mijn leven :). (naast mijn lieve kater Leo natuurlijk!) Vandaag dus even een persoonlijk artikel, ik hoop dat jullie het leuk vinden! Ik heb een prachtig boeket van hem gekregen! Heel erg lief! We hebben nog geen plannen gemaakt wat we gaan doen, aangezien we meestal vrij impulsief een besluit nemen op de dag zelf. Maar we houden van lekker eten, samen gezellig toeren of een wandeling maken dus waarschijnlijk zal het zoiets worden! In dit artikel het verhaal over hoe het allemaal begon.

Hoe we elkaar hebben leren kennen:
Ik volgde in 2005 de opleiding Propedeuse Toegepaste Psychologie. Dit was een jaar waarin je leerde kennismaken met 5 verschillende opleidingen en waarvan je in het tweede jaar daadwerkelijk ging instromen in 1 van deze opleidingen. Ik besloot voor Personeel en Arbeid te kiezen, dus in het tweede leerjaar kwam ik in een nieuwe klas terecht. Deze klas bleek te klein en werd vervolgens opgesplitst in kleine groepjes en toegevoegd aan andere klassen. Ik kwam toen bij mijn vriend in de klas. Het was een best wel gênant moment.Want tijdens de les werd ik samen met nog 2 klasgenootjes voorgesteld aan de nieuwe klas waar we in kwamen.

Die dag heeft nogal indruk op me gemaakt want ik weet nog precies wat ik aan had. Een zwarte plooirok met een donkerbruin hempje er boven. De klas zat in een U-vorm dus ik kon mooi iedereen goed bekijken. En toen viel mij oog op een knappe, blonde en vooral heel lange jongen (mijn vriend is 1,93 lang)! Hij keek mij ook erg lang aan en ik had gelijk een gevoel van: “Wauw, jou wil ik wel beter leren kennen!”. En dat gevoel bleek wederzijds! Ik heb ook een goede vriendin leren kennen tijdens het tweede jaar van mijn studie en zij zei dat ik heel zelfverzekerd en ontspannen overkwam maar dat was ik natuurlijk totaal niet!

Eerste date:
Tja de eerste date dat is eigenlijk wel een giller… :D Ik deed namelijk een beetje hard to get, dus liet mijn vriend niet weten dat ik hem leuk vond. Maar ondertussen organiseerde ik allerlei activiteiten met de klas onder het mom van gezellig met de klas wat doen (en zorgen dat ik bij hem in de buurt kon komen :D). We gingen gezellig met de klas uit eten, naar de bios, drinken op terrasjes en bowlen. En iedere keer zorgde ik ervoor dat ik naast hem zat of bij hem in de buurt was. Ook de schoolopdrachten wilde ik graag met hem samen doen! Maar ik ging ook “gewoon gezellig” met hem afspreken (zo bracht ik het dan!). Dus ik zei tegen hem:”De schaatsbaan in De Scheg is open, zullen we een keertje samen gaan schaatsen? Hij heeft namelijk eens gezegd dat hij erg van schaatsen houd en ik ook (nou ja vooral van de warme chocolademelk daar en zo). En ik ben behoorlijk goed in bluffen en zei dat ik het ook wel aardig kon. Hij vond het een leuk idee en hij wilde me ophalen bij mijn huis met de auto. Hij belde me op en zei dat hij voor de deur stond. Ik dacht waarom belt hij gewoon niet aan? Dus ik keek uit het raam maar zag hem niet voor de deur staan. Ik keek naar links en naar rechts, en wat bleek …hij stond voor de verkeerde deur!! Hihihi :D. Nou goed ik stapte in de auto en (het zag er uit als een lijkwagen Seat Cordoba Station) en het rook onwijs naar hond… Ik vond dat zo vies maar ik bleef natuurlijk lachen :D.

Eenmaal aangekomen op de ijsbaan trok hij zijn schaatsen aan… en ik ben geen kenner maar die dingen zagen er niet uit alsof ze bij de Scapino waren gekocht. En ik keek naar zijn kleding en hij bleek een compleet schaatspak te hebben met sponsors.. Hmpfs… ik begon hem toch wel een beetje te knijpen…. ;-). Maar toen hij ook nog vloeiend het ijs op ging en ik nog zat te knooien met welk been ik het eerste op het ijs zou gaan stappen dacht ik.. dit is verdacht… en wat bleek..hij schaatste op NK niveau en zat in de regionale selectie en heeft verschillende prijzen gewonnen. Een bekende ploeggenoot van hem was Stefan Groothuis :D hèhè… nou dan weet je genoeg. Hij kon nog harder achteruit schaatsen dan ik vooruit en ik stond een beetje gênant te doen op die kunstschaatsen van me. Dit was natuurlijk zijn kans om het mij te leren en dat deed hij maar al te graag :). Gelukkig hebben we niet al te lang geschaatst en gingen we gauw een kop chocomel drinken. Hij heeft me na die tijd weer thuis afgezet en daarna gingen we veel smsen en belden we nog een uur!

Vervolg:
Er volgenden meer afspraakjes met name in de bruine kroegen van Deventer zoals De Vier Jaargetijden en de Sjampetter. Ieder keer deed ik een beetje vaag van we zien wel waar het schip strand etc..etc… maar ik kon er niet meer om heen. Ik vond (en vind) hem een super leuk jongen. Tegen mijn vriendin zei ik dat ik hem wel aardig vond maar niet verliefd was en maakte hele flauwe grappen over zijn foute kledingsmaak met geruite broeken enz.. Maar ondertussen vond ik hem heel leuk natuurlijk. Het was zelfs zo erg dat toen hij 24 werd ik hem niet durfde te feliciteren want dan moest ik hem 3 zoenen geven en dat vond ik doodeng haha!

Op 14 december zijn we wat wezen drinken in de stad en toen is hij bij mij op kamers geweest.. Hij kreeg toen smsjes van zijn broertje.. Ik was nieuwsgierig en vroeg.. wie smst je.. want mijn vriend moest heel erg lachen. Hij liet het smsje van zijn broertje lezen, daar stond zoiets van: Hebben jullie nou al gezoend?? We moesten allebei lachen en besloten er niet meer om heen te draaien en hebben toen voor het eerst gezoend! Het was officieel!

Bekendmaking:
Tja en dan zit je bij elkaar in de klas en dan ga je toch niet zo snel het aan de hele klas verkondigen dat je een stelletje bent. Ik was bang dat ik er de hele dag mee geplaagd zou worden of zo. Maar tijdens een college hield de docente ineens op met praten keek naar mijn vriend en mij en zei met harde stem door de hele hoorcollegezaal (met zo’n 60 studenten):”Goh, zijn jullie een stelletje??”. Iedereen begonnen te juichen en te joelen maar ik zei heel hard:”Nee hoor helemaal niet!”. Best lullig van me want het was natuurlijk al wel aan. Later hebben we het maar gewoon gezegd tegen iedereen maar dat was voor bijna niemand een verrassing meer..:D.

Inmiddels zijn we dus 6 jaar samen en hebben al veel met elkaar mee gemaakt! Ik hoop nog heel veel jaren gelukkig en gezond met hem samen te zijn!

8 reacties

  1. Haha geweldig, vooral de bekendmaking door die docent, (hoe heet ze ook alweer??) dat vergeet ik echt nooit meer. En het commentaar op de geruite broek uiteraard ook niet. :p Vond het erg leuk om vanaf het begin dit te zien ontstaan. Van harte gefeliciteerd!

    1. Hey Inge! Ja dankjewel! Ik vond het ook erg leuk dat jij het van zo dichtbij hebt meegemaakt! Hihi.. .en de docente heet volgens mij Ageeth Tesselaar :D

    1. Dankjewel! En nee ik kan nog steeds niet schaatsen! Ik houd er ook niet van, te koud voor mij en ik kan me gewoon niet lekker voortbewegen op die gladde ondergrond… :D