Laatste loodjes

Nog 2 dagen werken en dan begint mijn 20 weken durende verlof! Heerlijk! Ik kijk er echt naar uit. Begrijp met niet verkeerd ik vind het heerlijk om aan het werk te zijn en ik doe mijn werk ook met veel plezier, maar ik merk wel dat ik er aan toe ben om me helemaal te focussen op de komst van ons tweede kindje. Ik heb enorm last van nesteldrang en er moeten toch nog wel wat dingen gebeuren. Ik ben niet zo van alles op het allerlaatste moment regelen dus heb besloten om 6 weken van te voren met verlof te gaan. Je weet immers nooit wanneer de kleine zich aandient dus liever het zekere voor het onzekere nemen.

Ons zoontje (die inmiddels al 2,5 is), blijft gewoon zijn eigen ritme aan houden. Dat betekent dat hij de ene week 2 en de andere week 3 dagen naar de opvang zal gaan en ik dus die dagen even het domein voor mezelf heb. De rest van de tijd als hij gewoon thuis is probeer ik dan optimaal samen met hem te genieten want als de baby er is zal ik er toch wat minder voor hem kunnen zijn.

Maar hoe ga ik de dagen dat ik alleen vrij ben dan invullen? Dit is natuurlijk een beetje afhankelijk van hoe ik me voel. Ik heb wel wat zwangerschapskwaaltjes zoals bloedarmoede waardoor ik sneller vermoeid ben en waarvoor ik ijzertabletten slik. Daarnaast heb ik bekkenbodemklachten waardoor ik niet lang kan staan. Ik moet dus goed naar mijn lichaam luisteren en rust en activiteit zien af te wisselen. Weer even een balans vinden. Maar de onderstaande dingen heb ik wel op mijn to-do-list staan.

To-do-list:

 1. Een Marie-Kondo ronde in huis doen! Meaning… opruimen! En dan bedoel ik met name uitzoeken van alle spullen in huis en het wegdoen van onnodige spullen door het weg te geven, te verkopen of naar de kringloop/stort te brengen.
 2. Alle ruimtes in huis even een goede poetsbeurt geven!
 3. De babykamer inrichten: wiegje en commode plaatsen en kamertje verder leuk inrichten!!
 4. Overige babyspulletjes van zolder halen zoals: box, maxi-cosi en het babybadje en deze schoonmaken en klaarzetten.
 5. Kleertjes, slaapzaken, dekentjes, kleden, speelgoed etc. uitwassen.
 6. Praktisch dingen doen: flessen/borstkolf uitkoken, bed op klossen zetten, douchestoel bestellen, adresetiketten uitprinten voor geboortekaartje.
 7. Traktatie verzinnen voor het kinderdagverblijf :)
 8. Met goed weer een beetje tuinieren afgewisseld met relaxen in de tuin.
 9. Met vriendinnen afspreken en hopelijk nog een terrasje te pakken of samen te lunchen/ergens een ijsje halen.
 10. Samen met mijn man uit eten gaan / samen iets leuks ondernemen.
 11. Ontspannende activiteiten doen: lezen, van het zonnetje genieten, fotoboeken maken, films kijken.
 12. Naar de kapper / schoonheidsspecialiste gaan.
 13. Lekkere en gezonde gerechtjes uitproberen met mijn keukenmachine!
 14. Proberen ontspanningsoefeningen te doen, te blijven bewegen en nog wat informatieavonden op te zoeken voor een juiste mindset voor de bevalling.

We zullen zien aan hoeveel van bovenstaande punten ik toe ga komen. De kleine kan zich ook veel eerder aandienen natuurlijk. Of misschien loop ik net als met onze oudste zoon wel over tijd. Wie weet de tijd zal het leren.

3 reacties

 1. Wat fijn dat je verlof bijna begint, geniet ervan! Ik moet zelf nog 3.5 week en dan heb ik ook eindelijk verlof. Kijk er erg naar uit. Veel plezier en succes met je to do list! <3

   1. Wat leuk om te lezen dat je weer in verwachting bent! Ik kwam toevallig weer op je pagina terecht en las dit leuke nieuws! Gefeliciteerd en succes met de laatste loodjes. Hopelijk krijg je de tijd en energie om je to-do list af te werken! Groetjes Kirsten (uit Apeldoorn :-) )