Lately..

Gezien de vele ontwikkelingen die er nu gaande zijn en ik het altijd heel verhelderend vind werken om het dan van me af te schrijven leek het me leuk en verstandig om weer eens de laptop op schoot te nemen.

Wat is er allemaal gebeurt lately…? Laat ik beginnen bij januari van dit jaar toen de wereld er totaal anders uit zag dan nu. In januari heb ik me ingeschreven bij de sportschool! Na een periode van 1,5 jaar waarin ik niet gesport heb vanwege de zwangerschap en de daarbij behorende kwalen, was mijn lichaam voldoende hersteld om naar de sportschool te gaan. Ik was er dan ook heilig van overtuigd dat dit het meest sportieve jaar ooit zou gaan worden. En het begon ook allemaal erg goed! Ik sportte twee keer per week de ene keer een les BodyPump en de andere keer een les BodyBalance. Die combinatie werkte super goed voor mij en voelde me letterlijk en figuurlijk beter in mijn vel zitten en most of all: ik had er plezier in! Het was ook écht even een moment voor mezelf die ik als hardwerkende moeder verdien en waar ik naar uit keek. Ik kreeg er energie van en voelde me langzaam maar zeker fitter worden! Ik was ook zo fanatiek geweest om het abonnementsgeld voor een heel jaar in één keer te betalen. Dit deed ik misschien toch een beetje om mezelf in te dekken. Ik wilde niet maandelijks geconfronteerd worden met een incassering waarin ik de sportschool alleen maar sponsorde. Gelukkig ging ik er heen zonder dit uit schuldgevoel te doen ;-).

Maar toen kwam corona. Ik mis het gelukzalige gevoel na een work-out en dat ik mezelf een schouderklopje kan geven nadien. En dat ik trots kan zijn omdat ik van mijn lekkere plekje op de bank ben afgekomen en mijn detectives heb ingeruild voor een sportieve work-out. Nu de sportscholen weer open zijn vind ik het toch wat spannend om er heen te gaan. Tegelijkertijd ben ik ook wel benieuwd hoe de lessen nu worden vorm gegeven en welke aanpassingen er zijn gedaan. Waarschijnlijk zullen er geen 30 personen meer per les worden toegelaten en ik weet dat ik in elk geval vooraf een plekje moet gaan reserveren. Ik ben benieuwd maar hoop binnenkort weer net zo voldaan thuis te komen.

In mei werd ik 34 jaar en had een hele fijne dag ondanks dat het door corona anders verliep dan was gepland. We begonnen de ochtend met ons viertjes aan de eettafel. Lekker ontbijten en cadeautjes uitpakken. Mijn man en ik hadden al maanden geleden deze dag vrij geregeld om samen er even op uit te gaan want we zijn al heeeel lang niet meer even met z’n tweetjes geweest. We brachten de jongens naar het kinderdagverblijf en gingen samen op pad. Eerst zijn we naar de Praxis geweest om beits te halen voor de schutting die er inmiddels weer mooi bij staat. Daarna zijn we wezen toeren en hebben onderweg in Hoenderloo het lekkerste ijs van de Veluwe gehad! Het was een stralende dag dus we hebben er echt van genoten!

Omdat we niet uiteten konden besloten we om eten af te halen bij een restaurant in het mooie Deventer. Ik koos voor een Caribisch restaurant en dat was echt heerlijk! Toen ik in de stad liep om het eten op te halen ging juist op dat moment de telefoon over. Het was een video whatsapp en kreeg het niet voor elkaar om het geluid zachter te zetten. Nog voordat ik mijn ouders kon zeggen dat ik middenin de stad liep begonnen ze al te zingen! En dat op een volume zoals mijn ouders praten en lachen en ik kan je vertellen dat zijn behoorlijk wat decibel! De voorbijgangers zagen mij met schaamrood op de kaken naar het restaurant lopen onder het gezang van mijn ouders. Hahaha een moment dat ik niet snel zou vergeten. Thuis gekomen genoten we van het heerlijke eten en als toetje aten we mijn zelfgemaakte monchoutaart. Na het avondeten gingen de jongens naar bed en kreeg ik mijn schoonouders op visite. Dat was heel bijzonder want ik denk dat ik al zo´n 8 jaar mijn schoonouders niet meer op mijn verjaardag heb gehad omdat ze dan altijd in het buitenland verblijven!

Verder zijn er in de afgelopen maanden best wel wat ontwikkelingen geweest. Ik kreeg een vast contract wat in deze tijd heel bijzonder is waarin veel mensen in onzekerheid zitten of hun baan hebben verloren. Dus ben daar heel blij en dankbaar voor! Het biedt ook weer perspectief voor de verbouwing die wij op het oog hebben. Op dit moment zijn wij in gesprek met bouwbedrijven en aan het nadenken over de tekeningen en de nieuwe indeling van de benedenverdieping. Ook is de eerste offerte inmiddels binnen. Het is een beetje zoeken wanneer de verbouwing van start kan gaan aangezien mijn man in juni een mountainbike ongeluk heeft gehad en nog wel een behoorlijke poos zal moeten revalideren. We zijn erg geschrokken van de vele botbreuken die hij opliep door de botsing met de boom. Hij heeft een week in het ziekenhuis gelegen en is geopereerd op 3 plekken. Hij moet 6 weken zijn arm in een mitella dragen en krijgt ondertussen wat fysio om weer wat beweging in zijn arm en schouder te krijgen.

We hebben gekke weken gehad waarin mijn man weken lang beneden in hoog/laag bed sliep die we hadden geleend van de welzijnswinkel. Het bed nam zoveel ruimte in beslag dat er geen plek meer was voor onze paarse bank. Gelukkig was ik daar toch al enige tijd op uit gekeken dus zette ik die op Marktplaats en heb er iemand anders blij mee kunnen maken. Op Marktplaats vond ik ook weer een mooie bank terug. De verkoper heeft hem zelfs voor de deur afgezet. Ideaal. De bank staat nu nog in de schuur maar daar komt binnenkort verandering in. Wij hebben namelijk een tweedehands elektrisch verstelbaar bed gekocht waardoor mijn man weer boven kan slapen wat betekent dat het bed in de woonkamer weer terug kan naar de welzijnswinkel en de bank dus in de woonkamer kan staan.

Het zijn dus wel wat bijzondere maanden geweest de laatste tijd maar ik probeer me te focussen op de leuke dingen zoals het opdoen van inspiratie voor onze home-makeover. We komen er wel. Stap voor stap.

1 reactie

  1. Jeetje, wat een veelbewogen maanden. Succes met het herstel van je man en gefeliciteerd met je vaste contract!