Let’s go for it…

Lekker op zondag wandelden in het mooie bos! Mijn favoriete moment met mijn gezin. Hier kom ik altijd helemaal tot rust!

Na een periode waarin ik vooral tuingerelateerde artikelen heb geschreven en over onze vakantie, leek het me ook weer eens goed om een meer persoonlijke blog te schrijven. De laatste keer dat ik dit deed was in mei dit jaar waarin ik een terugblik gaf op de eerste vier maanden van het jaar. En ondanks dat ik in eerste instantie in dit artikel wilde schrijven over de periode van mei tot en met september vond ik het eigenlijk eerst hoogtijd voor een blogje over het hier en nu.

Op dit moment ben ik herstelende van een bijna twee-weken-durende buikgriep. Ik ben er zo goed als bovenop maar merk nog wel wat restverschijnselen. Zo kan ik nog steeds niet alles eten zonder weer wat klachten te krijgen en ook ben ik nog niet helemaal op mijn normale energielevel. Wel ben ik 2,5 kilo lichter! ;-)

Ons zoontje begon met het buikgriepvirus. Hij was niet helemaal fit op zijn verjaardag (hij is onlangs 2! geworden) en in de week erop had hij elke nacht overgegeven en soms meerdere keren per nacht! Zo zielig!! Mijn man en ik hadden gewoon een routine gekregen, hij haalde zoonlief uit bed en verschoonde hem en ik haalde het beddengoed eraf, draaide de wasjes midden in de nacht en verschoonde het bed om vervolgens weer de nachtrust proberen te hervatten. De timing van dit virus was sowieso niet lekker want mijn man was net die week begonnen met zijn nieuwe werk! Gelukkig heeft hij die week goed doorstaan op 1x boven het toilet hangen na. Ons zoontje knapte binnen een week op en is afgelopen week gewoon naar het kinderdagverblijf gegaan. Dat was voor mij ook fijn want slechte nachten terwijl je zelf buikgriep hebt, is echt niet best voor je eigen herstel.

Ik was dus nog steeds geveld door het virus. Ik vond het vooral erg lastig om niet naar mijn werk te kunnen. Het werk stapelde zich op en dat terwijl ik eigenlijk niet ziek genoeg was om de hele dag thuis te blijven, maar anderzijds ook net niet fit genoeg om naar mijn werk te gaan vanwege het onvoorspelbare karakter van mijn maag en darmen. Bovendien liep ik het risico om daar de boel aan te steken. Dus bleef ik noodgedwongen thuis. En dat terwijl we net een weekje vakantie hebben gehad (die overigens super leuk was waarover in een later artikel meer)! Ik was dus 2,5 week niet naar het werk geweest.

Toen ik toch een poging had gedaan om naar mijn werk te gaan, en ik aan mijn collega’s vertelde dat ik onderweg even contact had gehad met de doktersassistente en zij aangaf dat als het nog langer aanhield ze een kweekje wilde maken en mij wilde testen op het norovirus, bleven ze een beetje uit mijn buurt. Ik mocht wat werk mee naar huis nemen waarna ik vriendelijk werd verzocht het pand weer te verlaten. Zuchtend in de regen stapte ik in de auto met een paar tassen vol werk om vervolgens dezelfde weg terug naar huis te rijden.

Thuis was ik best productief! Ik merk dat ik in een omgeving zonder teveel afleiding lekker meters kan maken. Het moet niet helemaal stil zijn dat werkt voor mij ook niet, maar ik zat aan de eettafel met een kopje thee, beschuitje en ik had op de achtergrond de detectives van BBC First aan staan. Niet dat ik deze afleveringen heb kunnen volgen, maar dan is er toch wat geluid op de achtergrond zonder dat dit mij teveel afleid.

Afgelopen donderdag was dan de eerste echte werkdag van mij. Ik merkte dat mijn energielevel laag was en dat ik nog niet zoveel puf had. Maar ik wilde graag naar het werk want ik had ook ‘s avonds afgesproken met 3 (oud)-collega’s. We zouden samen uiteten gaan. Gelukkig was het heel rustig in het restaurant want teveel prikkels kon ik nog niet handelen. Ondanks dat het een gezellige avond was, was ik blij op tijd thuis te zijn want ik was wel erg moe.

Ik vond het fijn om weer mensen te hebben gezien en gesproken. Ik heb namelijk heel wat leuke uitjes en afspraken moeten cancelen waar ik naar uit keek.. Maar ja that’s life.. Hopelijk dat ik de komende weken weer mijn normale uren kan gaan werken en het ‘gewone leven’ weer kan oppakken. Ik heb ook echt zin om weer lekker alles te kunnen eten waar je zin in hebt en dan met name allerlei gezonde dingen want een periode van ziek zijn stimuleert meteen ook om weer even scherper te zijn op de inname van de vitaminen en mineralen. Daarnaast heb ik zin om weer te gaan sporten. De laatste keer was in de eerste week van september. Inmiddels is er al een nieuwe release van BodyPump en zal ik weer wat conditie moeten opbouwen. Haha, ja.. het zal waarschijnlijk wel zwaar zijn en de nodige spierpijn geven ;-).

De planning voor de komende tijd is relatief rustig. Maar dat is gezien de afgelopen periode ook wel lekker. De agenda staat niet bomvol en dat geeft ruimte voor verder herstel. Ik probeer de komende periode vooral op de momenten dat het kan lekker buiten te zijn en te genieten van de mooie natuur die steeds meer rood / goud kleurt. De tijd waarin ik weer veel in de bossen te vinden ben en nadien kan genieten van warme chocolademelk met slagroom. En in de avonden samen met een kleedje op de bank kruip om onder het genot van een kopje thee en kruidnootjes naar Boer zoekt Vrouw of een goede film/serie te kijken. Ook heb ik onverklaarbaar meer zin dan normaal in de kerstperiode. Maar dat duurt nog 11 weken. En in die 11 weken ga ik eerst maar weer eens genieten van een beetje rust, reinheid en regelmaat. Let’s go for it!

5 reacties

  1. Wat vervelend zo’n buikgriep ugh. Ik heb er nog geen last van gehad (even afkloppen) en ben benieuwd naar het artikel over jullie tripje!

  2. Vervelend zeg! Vriendinnetje van mij heeft ook thuis al weken een ziekenboeg met zieke man en kids.. Hoop dat je snel weer opknapt en ben benieuwd hoe jullie vakantie is geweest :-)

    1. Indd, niks aan die ziekenboeg, hopen dat ze weer gauw opknappen! Gelukkig ben ik inmiddels weer helemaal opgeknapt!