Zin in het najaar 2012!

We moeten er toch echt aan gaan geloven…. het najaar staat voor de deur… herfst en winter zijn de komende twee seizoenen. De zon komt later op en gaat ook eerder onder, er is meer wind, regen en soms zelfs sneeuw, de temparturen dalen… Maar eerlijk gezegd vind ik het niet heel erg. Er zijn ook genoeg dingen die de herfst en winter zijn charme geven. De volgende “maatregelen” neem ik als deze periode weer voor de deur staat.

1.    Gezelligheid en warmte
Als de dagen korter worden probeer ik het in huis maar gezellig te maken. Vaker een bosje bloemen op tafel, kaarsjes aan en leuke waxinelichtjes op de vensterbank of op tafel. Op de foto rechtsboven zie je een leuk waxinelichthoudertje waar je bovenin wat geurolie kan doen. Als je dan het kaarsje eronder aan steekt gaat het heerlijk in huis ruiken! Wat ik ook zo fijn vind is het dikke 4 seizoenendekbed dat weer uit de kast mag en de kruik en de elektrische deken die je bedje alvast voorwarmen zodat ik mijn ijsklompen wat kan laten ontdooien. Ook trek ik graag lekkere dikke sloffen aan en zit dan met mijn fleecekleedje en een kop warme chocolademelk (en apfelstrudel) op de bank, of een keer een lekker rood wijntje er bij, kaarsjes aan….

2.   Vitamines
Doordat het kouder en natter buiten wordt is het belangrijk om je lichaam een handje te helpen om je weerstand te vergroten. Ik zorg dat er voldoende fruit in huis is zodat de vitamines goed hun best kunnen doen. Heerlijk om even een vers geperste jus ‘d Orange te maken. Ook koop ik wat multivitaminen tabletten (meestal van Davitamon) om mijn weerstand te verhogen. Ook drink ik zo nu en dan een yakult flesje om mijn darmpjes in de winter een beetje te helpen. Je lichaam is hard bezig om op temperatuur te blijven en virussen/bacteriën buiten te houden dus is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen.

3.   Kleding
Persoonlijk vind ik de kleding in de winter leuker om te dragen. Want je kan meer dingen tegelijkertijd aan: een hempje, shirtje en dan een leuk vest er overheen. Er is volop keuze in panty’s, maillots, leggings, treggings, sokken, sjalen, handschoenen, mutsen en pyjama’s. Fijn om de economische crisis te lijf te gaan! ;-)

4.   Vrije tijd
De vrije tijd word nu ook anders ingevuld. Het is niet meer zo lang licht en het weer lokt ook niet altijd om naar buiten te gaan. Daarom verzin ik meestal wat klusjes om in het najaar te doen. Zo werk ik graag mijn fotoboeken bij en plak en knutsel dan lekker. Ook maak ik wel eens kerstkaarten of zorg dat de adressenstickers al vast klaar liggen. En in het najaar heb je mooi de tijd om in huis wat overgebleven klusjes op te pakken. Er moet hier nog een trap geschuurd en geverfd worden en op sommige plekken willen we graag een leuk behangetje plakken.

5.   Natuur
Ondanks het weer probeer ik wel regelmatig naar buiten te gaan. De bomen kleuren zo prachtig in de herfst! De paddenstoelen, en alle beukennootjes en kastanjes die overal verspreid over de grond liggen. Ik vind het een prachtig gezicht. Gewoon lekker warm aankleden en lekker naar buiten gaan en genieten! Ook in de winter als er een pak sneeuw ligt kan ik wel genieten van het geknisper onder de voeten en is het leuk een rondje door de wijk te lopen. Al die gezellig (kerst)versieringen, je kan er zelf ook nog ideeën van op doen.

Wat vind jij leuk aan de hefst/winter?