New Home #3 Getekend en verhuisd!

Het is een poosje stil geweest op mijn blog vanwege de verhuizing en het feit dat we even zonder Internet zaten, maar ik ben weer online! En vanaf vandaag zullen er weer regelmatig blogjes verschijnen!! Uiteraard zullen er veel artikelen gaan over ons nieuwe huisje, dus hopelijk verveelt het je niet!

Koopcontract getekend!

Allereerst hebben we op vrijdag 12 juni ons koopcontact van het huisje getekend! Ik was al een paar dagen aan het aftellen en vorige week vrijdag was het dan zover! Het was een warme dag, zo’n 29 graden en het deed ons weer terugdenken aan onze trouwdag. Het was toen ook een spannende en bijzondere dag en ook erg warm en nu dus weer :). We gingen eerst de woning nog checken om te zien of deze helemaal naar wens wordt opgeleverd. We liepen met de makelaar en de verkoper alle ruimtes door en konden geen bijzonderheden vinden (gelukkig maar :)). Daarna reden we naar het notariskantoor om de koopakte te ondertekenen. De notaris nam het woord er kwam een officieel verhaal en toen mochten we de akte tekenen. Een bijzonder moment! Na felicitaties overhandigde de verkoper de sleutels aan ons en waren we vanaf dat moment officieel huizeneigenaren! De makelaar en verkoper verlieten de ruimte en wij bleven achter met de notaris. Na nog wat officiële handelingen kregen wij het eigendomsbewijs en een overdrachtsbewijs mee! Met de sleutels in de hand reden we naar ons eigen huisje! We konden het nog niet geloven maar het was echt zo! Ons eerste echte koophuisje is een feit! Het verhuizen kon beginnen!

Verhuizing

We hadden een busje gehuurd die we tot 3x toe konden vullen met onze spullen en in één dag was ruim 95% van al onze spullen verhuisd! Wow!! Ik had eigenlijk verwacht dat we alleen de grote meubelen zouden verhuizen en dan in de loop van de 2,5 week die we nog hadden, de rest van de spullen. Maar het ging rigoureuser dan gepland :).

Aan de ene kant ben ik daar super blij mee want het scheelt ons een hoop sleepwerk en benzinekosten voor het heen en weer rijden, maar anderzijds had ik nog heel veel spulletjes niet ingepakt en die werden lukraak in dozen gestopt waardoor alles door elkaar zat! Toen de dozen in de garage van het nieuwe huis werden neergezet was ik het overzicht totaal kwijt! Het voelde voor mij even alsof ik meedeed aan het programma mijn leven in puin! Ondanks het vele weggooien en weggeven van de spullen stond de hele garage vol en besefte ik dat er nog veel meer weg zou kunnen.

Door de rigoureuze aanpak heeft het iets langer geduurd voordat ik alle spullen weer terug kon vinden en een plekje kon geven, maar dat is nu al grotendeels gelukt. En achteraf gezien ben ik maar wát blij dat het zo snel gegaan is!

Eerste mankement

Tijdens de verhuizing stuitte we gelijk op een probleem want de riolering was verstopt. Het water liep tot de rand en sijpelde daarna langzaam weg. Niet zo fijn voor degenen die gebruik van het toilet wilde maken en zeker niet als je een grote boodschap deed, want die spoelde niet weg. Iehw! Lekker ongemakkelijk voor degenen die ons hielpen met klussen, maar helaas moesten we het er mee doen. Na wat geïmproviseerde handelingen kon het toilet weer gebruikt worden, maar helaas niet voor lang. Een dag later was het weer hetzelfde verhaal. We hebben die maandag gelijk een rioleringsbedrijf langs laten komen en die heeft de put opgegraven, de toiletpot van de plek gehaald en alle buizen met een camera doorlopen.

Terwijl de reparateur bezig was zat ik rustig op de bank af te wachten tot dat de klus geklaard was. Leo vond het maar wat interessant wat er allemaal in de gang gebeurde!

De leidingen waren verkalkt en dit werd weg geboord, maar omdat er ook veel kalkvorming aan de pot zelf was en dit de oorzaak was dat het allemaal niet wilde wegspoelen, was de conclusie om een nieuwe toiletpot te kopen. Dus diezelfde avond zijn we naar de Gamma gegaan om een nieuwe pot aan te schaffen. Gelukkig had ik nog cadeaubonnen van mijn verjaardag en die heb ik hier voor gebruikt. Nadat het toilet vervangen was lag de oude en verkalkte pot schaamteloos in de tuin, gereed om naar de stort te brengen.

Na deze ietwat tijdrovende en vervelende onderbreking ging ik weer de garage in om dozen uit te pakken en het huis verder in te richten. Gelukkig hoefde ik qua schoonmaakwerk niet veel te doen want naast dat alles spullen zijn verhuisd is ook het behang in alle drie de slaapkamers verwijderd, zijn zowat alle ramen gelapt en zijn de badkamer en keuken schoongemaakt. En dat alles in één dag! We zijn iedereen die geholpen heeft erg dankbaar en genieten nu van ons nieuwe huisje en van de prachtige bloemen die we hebben gekregen!

Binnenkort volgt er een blog van ons nieuwe huisje!

8 reacties

  1. Gefeliciteerd! Dat is lekker snel gegaan! Bij ons zat tussen de sleutel en het verhuizen zo’n 3 maanden aan klussen en verbouwen. Na het verhuizen duurde het nog een maand voordat alles op zijn plek stond, denk ik. Een hele bevalling dus!
    Ben erg benieuwd naar de sneakpeek!
    Ester heeft onlangs geplaatst…Kasteeltuinen in Arcen

  2. Gefeliciteerd! Wel vervelend met de riolering, maar gelukkig is het opgelost! Ik ben benieuwd naar de sneak peak :)