Personal Update: Augustus / September 2014

Het is alweer eventjes geleden dat ik een personal update heb geschreven. De laatste keer was van juli! Ik wil nu dan even een update geven van de maanden augustus/september 2014.

Voeding

In augustus ben ik op vakantie geweest en daar ben ik een beetje buiten het boekje gegaan wat betreft eten ;-) . Pizza, patat, lasagne, lekkere puddingbroodjes :) zijn maar een paar voorbeelden van de guilty pleasures die ik at! Daarnaast heb ik enkele feestjes gehad en heb daar voor de gezondere alternatieven gekozen dus i.p.v. een handje chips koos ik voor de paprikareepjes e.d. Dus dat ging gelukkig goed. Het punt wat ik echt nog moet verbeteren zijn de tussendoortjes ik neem nog te vaak koek, snoep en ’s avonds knabbeltjes. Ik zorg er nu voor dat ik voldoende fruit in huis heb en wat gezondere tussendoortjes. Dus bananen, kiwi’s, peren, cherrytomaatjes, komkommer, rijstwafels, en ongezouten noten. Als ik tussendoor trek krijg probeer ik sterk te zijn en voor dit soort alternatieven te kiezen. Daarnaast heb ik weer een etensplanning gemaakt om toch wat meer houvast te hebben zodat ik niet zo snel kies voor een snelle afhaalmaaltijd of ovenfriet :) .

Sport

Tja, sport… wat zal ik er nu eens over zeggen.. :) . Het blíjft voor mij een uitdaging om regelmatig te sporten. Hardlopen vind ik oprecht leuk maar ook hierin geldt dat ik ritme en regelmaat nodig heb. Misschien moet ik de sportmomenten gewoon plannen en er ruimte voor maken in mijn agenda. Misschien moet ik wat meer afwisselen met hardlopen, wandelen en mountainbiken. Daarnaast vind ik af en toe baantjes trekken en squashen ook leuk om te doen! De laatste tijd heb ik ook weer nagedacht over de sportschool, het lijkt me erg leuk om mee te doen aan groepslessen zoals yoga, body balance en/of pilates! Ik weet nog niet zeker of ik mij hiervoor ga aanmelden want ik heb eerdere lidmaatschappen gehad waar ik weinig tot geen gebruik van heb gemaakt en dat is natuurlijk echt zonde geld. Genoeg om over na te denken dus.

In augustus en september heb ik in totaal 7 sportmomenten gehad. Waarvan je de wandelingen niet eens echt sportmomenten kan noemen. Dus al met al heb ik 3 keer hardgelopen in twee maanden tijd. Niet echt een prestatie :).

Mindfulness

In augustus had ik een beetje het gevoel dat ik achter de feiten aan hobbelde.. Het huishouden en de administratie was een rommeltje, ik sliep te weinig, sportte minder dan ik wilde, had weinig tijd voor familie, vrienden en de kerk gemaakt en at niet echt gezond. Dit gaf me een ontevreden en gefrustreerd gevoel. Het gevoel geen grip te hebben. Hier wilde ik graag verandering in aanbrengen door wat meer structuur toe te passen. Ik maakte weer een etensplanning en een keurig boodschappenlijstje waar ik me ook aan hield :) en ik ging op tijd naar bed. Het deed me erg goed om weer gezond te eten en lekker op tijd mijn nest in te duiken. Daarnaast heb ik na de vakantie wat afspraken ingepland met vrienden en familie! Het gaf me een fijn gevoel om ze op te zoeken en gezellig samen te zijn! Ook heb ik weer een what-to-do lijstje gemaakt met allerlei dingen die steeds bleven liggen! Zo heerlijk om dingen van je to-do-lijstje af te strepen!

6 reacties

  1. Wat goed om te lezen dat je weer wat beter de boel ( voor jezelf )onder controle hebt…regelmaat is vaak zo belangrijk om in balans te blijven…zelf voel ik mij ook altijd erg fijn met structuur en overzicht…
    Petra heeft onlangs geplaatst…Opgebruikt in September….