Q-day 2013!

Jaja, vandaag 2 artikelen! Het komt niet vaak voor maar het is vandaag een bijzondere dag…Koninginnedag of moet ik al zeggen Koningsdag? Of Kroningsdag? Wat is het eigenlijk? Nou ja wat maakt het uit.. het is in elk geval weer tijd voor een feestje :)! Hoe ga jij deze feestelijke dag invullen?? Of moet je eerst nog bijkomen van Prinsennacht / Koninginnen8 / Oranjebal o.i.d.??

Check even die glitters in dit toetje! So cute!

Queensday 2013:
Ik ben niet zo dol op grote groepen en drukte, dus Amsterdam of andere grote steden bezoeken wordt hem niet. Wat mijn plannen zijn?? Nou ik ga ’s ochtends eerst de kleedjesmarkten/vrijmarkten bezoeken, lekker even rommelen en neuzen tussen alle spulletjes! ’s Middags wil ik om 14:00 uur toch even voor de TV zitten met uiteraard een tompouche! om de beëdiging en inhuldiging te zien en te luisteren naar de toespraak van P-wax (tja je mocht hem noemen zoals je wilde en zo noemde ik hem altijd!)

‘s Middags ga ik misschien even de stad in om wat activiteiten te doen (Paleis het Loo bezoeken, even op de kermis neuzen, misschien een terrasje pakken of iets dergelijks). Rond het avondeten ga ik weer naar huis toe, even bijkomen van de drukte. ’s Avonds gaan we meestal kijken bij de vuurwerkshow!

Voorgaande jaren:
Ik heb Koniginnedag op veel verschillende manieren gevierd! Ik heb wel eens op een zeilboot in Sneek gevaren met 6 vrienden (2009), ik ben in Groningen geweest bij mijn zussen (2008, 2010) en vorig jaar ben ik met mijn moeder op pad geweest en hebben we gesnuffeld op rommelmarkten en heb daarna bij hun in de tuin in het zonnetje een boek gelezen!

Dit jaar blijven we een keertje in onze eigen woonplaats is de verwachting. Mijn vriend en ik zijn nog wel eens impulsief dus het kan ook zomaar weer veranderen :D.

Koninginnedag nostalgie:
Ik heb vanuit mijn jeugd erg leuke herinneringen aan Koninginnedag! Ten eerste is het dan meivakantie en het is meestal vrij zonnig, bovendien ben ik ook nog eens jarig rond die tijd wat het allemaal net wat feestelijker maakt! Ik vind het er ook zo vrolijk en gezellig uit zien met al die vlaggetjes en versieringen! Ik weet nog wel dat ik ’s avonds moeilijk kon slapen omdat ik door de wind de vlaggetjes hoorde klapperen en dat ging soms behoorlijk tekeer! Jammer genoeg haalde iedereen net 1 of 2 dagen voor mijn verjaardag de vlaggetjes weg.. dat vond ik altijd zo zonde.

Bij Koninginnedag denk ik aan lampionnenoptochten en spelletjes die op de schoolpleinen worden georganiseerd. Ik mocht ’s avonds ook langer opblijven i.v.m. avondvierdaagse (waarin ik gelijk denk aan snoepzakken, rozen, medailles etc.)

Op Koninginnedag ging ik altijd met mijn ouders en zusjes naar het park lopen om onze oranje gasballonnen op te laten met nog heel veel andere kinderen! Welke gasballon zou het verste komen? En welke zou ook nog worden teruggestuurd? Wat een spanning! Ook vond ik het Wilhelmus zingen bij de Aubade altijd erg indrukwekkend! Op de kermis was ik ook veel te vinden! Je zakgeld vergooien in grijpautomaten, in de botsauto’s en draaimolens zitten en me misselijk eten aan kaneelstokken, grote lollies en wijnballen!

Toen ik wat ouder werd ging ik meestal de avond voor Koninginnedag naar het Oranjebal in het Dorpshuis (een paar jaar geleden was ik er ook geweest maar de muziek stond echt beláchelijk hard en ik voelde me niet helemaal meer tot de doelgroep behoren ;-)). Nu ga ik liever na het café of bespaar me de energie en het geld voor Koniginnedag zelf!

Om het jeugdsentiment wat vast te houden heb ik buiten de traditionele oranje vlaggetjes opgehangen (als enige in de straat!). Maar goed.. I don’t care.. ik vind het leuk.. Het bleek wel dat ze het hier niet gewent zijn… “Mevrouw u heeft oranje vlaggetjes in de tuin!! Ik zeg:”Ja klopt want het is morgen Koniginnedag”. Zegt ze:”Maar de Koningin viert het in Amsterdam hoor!” Hihi….#bijdehand buurmeisje!

Ik heb vorige week nog een vlaggenstok en een wimpel gekocht bij de Gamma (€ 5,-). Een vlag had ik al en nu is het setje eindelijk compleet! Die gaat vandaag dus ook uit!

Kleding:
Op Koninginnedag probeer ik meestal wel een beetje rood-wit-blauw-oranje kleding aan te trekken, omdat je meer opvalt als je het niet doet dan wanneer je het wel doet :D. Voor vandaag is het deze combinatie geworden.

1. Nou dit is wel leuk uitgezocht toch? Wat trek jij aan? 2. Op de nageltjes gaat vast ook nog een kleurtje! 3. Een feestelijke oranje ring!

Ik wens jullie allemaal een hele fijne Koninginnedag! Geniet ervan! De weersvoorspellingen zijn gunstig dus dat is al mooi meegenomen!

Wat ga jij doen op Koninginnedag?

5 reacties

  1. Ik heb niets gedaan met Koninginnedag, aangezien ik in België woon ;-) maar ja jongens….wat straf hoe het er op die dag in NL aan toe gaat ! Zo'n feest voor het Belgisch koningshuis kan ik mij echt niet voorstellen , hahah

  2. Leuk! Vandaag ga ik ook weinig doen. Heerlijk genieten van de rust thuis, in plaats van de drukte in te moeten (wat ik overigens vele jaren met veel plezier heb gedaan) Wel ben ik al de hele dag gekleed in mijn oranje jurkje :)

  3. ja echt leuk hoor…

    smvdm.wordpress.com <<< chek ff mijn blog!!

    everythinandmore.wordpress.com<<< en die van mij vriendin!!

    Xxx

  4. Ik heb er ook onwijs goede herinneringen aan, vroeger gingen we altijd barbies enzo kopen op de vrijmarkt en dan waren we daar de hele middag mee aan het spelen! Nu ga ik niet meer zoveel bijzonders doen maar wel even over de rommelmarkt en een tompouche eten, en rood-wit-blauwe kleding aandoen natuurlijk.