Sweet memories of 2014

Het jaar 2014 was voor mij een erg mooi jaar! Om je niet te overladen met een enorme opsommig met wat ik allemaal heb meegemaakt in de afgelopen twaalf maanden, heb ik een vijftal momenten uitgekozen waar ik met veel plezier en een heel fijn gevoel op terugkijk! Enjoy!

1. Moestuin(ieren):

In het begin van 2014 besloot ik om een moestuintje te beginnen. Ik vind het ontzettend leuk om zelf groenten te poten, ze te verzorgen en vervolgens te eten uit eigen tuin! Het hele proces vind ik erg mooi om te volgen! Elke dag liep ik weer even naar mijn kleine plantjes toe om ze water te geven en om de groei te zien. Ik leerde ook heel veel over de verschillende planten. Je weet hoe het groeit, wat je juist wel of niet moet doen en hoe het zich ontwikkeld. Ik word er helemaal enthousiast van! De ene groente deed het uiteindelijk iets beter dan het andere, maar desondanks wil ik dit jaar weer een moestuin beginnen met een heleboel nieuwe plantjes en dus ook uitdagingen! Ik heb er zin in!

Ik schreef er heel wat artikelen over!

2. Ondertrouw:

Het jaar 2014 stond vooral in het teken van onze bruiloft. We zijn op 14-04-2014 om 14:00 uur in ondertrouw gegaan, om precies 3 maanden later te trouwen! We hebben echt genoten van de periode die we naar het huwelijk hebben toegeleefd.

In ondertrouw gaan vond ik een heel intiem moment, omdat je met z’n tweetjes naar het gemeentehuis gaat, waar je eigenlijk voor het eerst officieel ‘ja’ tegen elkaar zegt en dit ondertekend. Je bent samen en niemand is er verder bij (op de ambtenaar na dan ;-) ). Omdat ik zelf op afdeling Burgerzaken werk, weet ik precies hoe een ondertrouw in zijn werk gaat, maar dat maakte het niet minder spannend of minder bijzonder. De ambtenaar die onze ondertrouw deed vond ik ontzettend aardig, spontaan en enthousiast en dat zorgde er ook zeker voor dat wij de ondertrouw als een heel mooi moment hebben ervaren.

In dezelfde periode (maart/april) heb ik samen met mijn moeder de jurk uitgezocht. Wat een bijzonder moeder-dochter moment was dat! Ik heb dit als heel speciaal en waardevol ervaren! Later heb ik nog een afspraak gemaakt voor het “Say-yes-to-the-dress-moment” en dit keer waren ook mijn (schoon) zussen erbij aanwezig.

Ik schreef erover in deze artikelenreeks.

3. Vrijgezellenfeest:

Wat ik ook heel speciaal vond is om door mijn vriendinnen en zussen verrast te worden met een super leuk vrijgezellenfeest. Ik vond het erg bijzonder dat je zoveel aandacht van ze krijgt en je even helemaal in het middelpunt van de belangstelling staat. Ondanks dat ik daar niet zo gek op ben, vond ik het wel een hele gezellige dag waarin we allemaal leuke dingen deden terwijl ikzelf helemaal geen idee had hoe de dag zou verlopen. En normaal gesproken ben ik best wel controlfreak :) , maar deze dag heb ik gewoon helemaal over me heen laten komen… Ik schreef erover in dit artikel.

4. Trouwen:

We hebben besloten om onze trouwdag in twee dagen op te splitsen. Op 14-07-2014 zijn we getrouwd voor de wet en daar waren alleen onze ouders, broer, zussen + aanhang bij aanwezig! Een heel intiem gezelschap waar we erg van hebben genoten. Op 18-07-2014 zijn we getrouwd voor de kerk, hebben we de officiële trouwfoto’s gemaakt en hebben wij ’s avonds een tuinfeest gegeven!

Het organiseren en plannen van zo’n dag (in ons geval dagen!) was erg leuk om te doen! Je moet aan een heleboel dingen denken, maar we vonden het heerlijk om deze dagen precies zo in te richten zoals we zelf voor ogen hadden. We hebben geen druk gevoeld of lastige keuzes moeten maken. We hebben gedaan wat goed voelde en we kijken terug op twee prachtige dagen!

Voor het verslag van 14-07-2014 klik je hier.

Voor de verslagen van 18-07-2014 klik hier en hier.

5. Vakantie Frankrijk:

We hebben ook nog mogen genieten van een heerlijke vakantie in Frankrijk. We hebben een tent gekocht en hebben voor het eerst samen gekampeerd! En het vraagt om meer :) ! Het was onze eerste vakantie als getrouwd stel, dus eigenlijk onze honeymoon…, maar zo zie ik deze vakantie eigenlijk niet. Een honeymoon zie ik als een vakantie waarin je ver(der) weg gaat met z’n tweeën voor minimaal een week of twee. Dat zat er financieel niet in, maar desalniettemin hebben we samen een super fijne vakantie gehad en hebben veel gezien en gedaan. We hadden prachtig weer en hebben genoten van het vrije en relaxte sfeertje wat er heerst op een camping. Heel anders dan een vakantie in een appartement of hotel. Benieuwd naar deze artikelen? Klik dan hier, hier en hier.

En dat waren dan vijf momenten, of beter gezegd gebeurtenissen, waar ik met een fijn gevoel op terug kijk. Natuurlijk zijn er veel meer dingen geweest die heel bijzonder en mooi waren, maar om dit artikel niet ellenlang te maken (en omdat ik stiekem ook een beetje bang ben dan iets te vergeten) wil ik het hier bij laten!

Op welke mooie momenten/gebeurtenissen van 2014 kijk jij terug?

7 reacties

    1. Wat leuk zeg dat jullie dat ook gedaan hebben. En bij een huwelijksreis denk je inderdaad niet meteen aan kamperen in Frankrijk. Maar we hebben er van genoten en dat is denk ik het belangrijkste!