Take a break

Mijn man en ik zijn er wel even toe aan een break maar dat is helaas een beetje lastig dit jaar. Begin juni heeft mijn man een ongeluk met de mountainbike gehad waardoor hij 13 botbreuken opliep. De breuken zitten met name in zijn schouderblad, ribben, sleutelbeen en rug. Hij heeft een week in het ziekenhuis gelegen en is op 3 plekken geopereerd. Op zijn rug slapen is nog lastig, hij heeft daarom 5 weken lang in de woonkamer op een hoog-laagbed geslapen. Maar de vroege ochtendzon en de kat zorgden ervoor dat hij niet lekker kon slapen, bovendien met twee kinderen in huis kon hij overdag ook niet echt bijtanken. Via marktplaats hebben we een elektrisch verstelbaar bed gekocht en dat bevalt prima. Mijn man hoeft niet meer in de woonkamer te slapen waardoor het hoog-laag-bed weer terug kon naar de uitleenservice van Medipoint.

Het was een hilarisch moment om zo’n bed naar boven te tillen. Ik weet niet wat het is maar ik krijg altijd spontaan de slappe lach als ik iets zwaars moet tillen. En laat dat nou niet echt bevorderlijk zijn voor je tilkracht hihi.

Ons huidige bed wilden we niet verkopen dus die moest naar zolder toe wat ook een behoorlijk uitdaging was op een vlizotrap haha. Maar met de hulp van mijn schoonvader en zwager was het zo gepiept! Ik heb wel 2 dagen flinke spierpijn gehad maar ben al lang blij dat mijn man nu weer gezellig boven kan slapen!

In de periode dat het hoog-laagbed nog in de woonkamer stond was er geen ruimte voor onze paarse bank. Dus die stond in de garage. Ik was eigenlijk al een hele poos uitgekeken op de bank. De kleur stond me niet aan en er zaten vlekken in van de flesjes melk die onze jongste zoon vaak midden in de nacht nog kreeg. Dus de bank had ik op marktplaats gezet en na een week was die opgehaald! Heerlijk! Gelukkig zag ik ondertussen een mooie grijze tweedehands bank en die staat nu pronken in de kamer! Ben er super blij mee!

Ik vind het heerlijk dat onze woonkamer nu steeds meer “ons” begint te worden qua inrichting. Dan kunnen we er ook lekker van genieten als we in de zomerperiode gewoon thuis zijn. Want doordat mijn man niet op zijn rug kan liggen is het lastig om een nachtje weg te gaan. Maar in deze tijd waarin het coronavirus nog steeds om zich heen grijpt merk ik ook dat de behoefte om weg te gaan minder groot is omdat het verstandiger is om niet op drukke toeristische plekken te komen. Maar om de hele vakantie nou thuis te blijven dat ben ik dan ook weer niet van plan. Dus we gaan lekker dagjes uit om leuke dingen te ondernemen samen als gezin en samen met vrienden en familie zover dat lukt!