The big 30!

Ook al is het drie weken geleden dat ik jarig was, ik kan het toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Nog steeds zijn we druk aan het klussen boven en is er weinig ruimte om te bloggen, maar ik wil er toch even bij stil staan. Ik ben op zaterdag 7 mei namelijk 30 jaar geworden! Een bijzondere leeftijd, een echte mijlpaal.

De dag begon erg lekker met het zonnetje wat ’s ochtendsvroeg door de gordijnen naar binnen scheen. Ik was nog maar net wakker of ik kreeg in bed al een prachtig cadeau van mijn man, hij had namelijk een canon EF 50mm F/1.8 lens voor mijn Canon 70D camera gekocht!! Zo leuk! Ik had eigenlijk zin om de hele dag alleen maar foto’s te gaan maken! Maar ik heb me redelijk in weten te houden. Na het ontbijt zijn we op pad gegaan om de taart op te halen en boodschappen in te slaan. We gingen gelijk vroeg in de ochtend omdat het dan nog niet zo warm was en de meeste mensen op zaterdagochtend nog wel in bed zouden liggen. Gelukkig bleek dat inderdaad het geval want het was heerlijk rustig in de supermarkt en konden op ons gemakje alle boodschappen inslaan.

Bij thuiskomst was ik de koelkast aan het herinrichten toen ik een berichtje ontving van de stukadoor. Hij wilde een dag eerder langskomen dan gepland en vroeg of het ons ook maandag al schikte. Tja, hoe eerder de slaapkamers gestuukt zijn hoe beter natuurlijk, maar dat betekende wel dat we op mijn verjaardag de slaapkamers behangvrij moesten maken. Het grootste gedeelte van het behang was er wel af al maar de snippers die er her en der nog zaten moesten ook verwijderd worden anders kon de stuklaag niet goed hechten. We hebben de snippers eerst met heet water en een spons geprobeerd te verwijderen, maar dat ging zo langzaam dat we het waarschijnlijk niet op tijd af zouden krijgen. Dus mijn man heeft nog snel een stoommachine opgehaald bij de Gamma en heeft met 28 graden boven het behang er af zitten stomen. Zo sneu.. Ik had zelf ook een andere verwachting van hoe mijn 30e verjaardag zou verlopen. Omdat we al maanden ieder weekend aan het klussen waren, had ik eigenlijk met mijn man afgesproken om op mijn verjaardag een dagje het klussen te laten rusten en met mooi weer lekker er samen op uit te gaan en ergens een terrasje te pakken of even lekker naar het strand te gaan en te genieten van het zonnetje. Maar ja helaas, niets van dit alles. We hadden een beetje impulsief de stukadoor al toegezegd dat maandag geen probleem was, maar ondertussen hadden we de hoeveelheid werk onderschat waardoor mijn man alsnog de hele dag bezig was met stomen.

Ik ging vervolgens druk bezig in de tuin en met de hapjes voor die avond want die voorbereidingen moesten ook nog gedaan worden voor het verjaardagsfeest. Omdat het zulk lekker weer was konden we fijn buiten zitten met z’n allen dus ik heb de tuin versierd met ballonnen, slingers, kaarsen en lampionnen. Even de tuinstoelen afnemen met een doek en daarna de keuken in om de hapjes te maken (dat vind ik altijd ontzettend leuk om te doen!). Toen we met alles klaar waren zijn we weer naar de Gamma geweest om het stoomapparaat in te leveren en reden vervolgens naar onze favoriete pizzeria! Woaaah.. niets lekkerder dan samen in het zonnetje in de tuin zitten en een heerlijk pizza eten!!  Na het avondeten nog even de finishing touch in de tuin en het feest kon beginnen. Het was erg gezellig om iedereen weer te zien en te spreken lekker bijkletsen onder het genot van een hapje en drankje en een knetterend vuurkorfje op de achtergrond! Het was een fijne avond!

De volgende dag was het Moederdag. Een bijzondere dag. Mijn ouders, zussen en aanhang kwamen langs om mijn verjaardag te vieren. Ook die zondag was het prachtig weer en konden we weer buiten zitten! Wat een geluk! We hebben samen gebarbecued en het was ook weer een gezellige middag. Ik ben trouwens ook heel erg verwend met veel leuke en lieve kaartjes en cadeautjes! Ik heb verschillende tegoedbonnen gekregen, geld, een statief en afstandsbediening voor mijn camera, tulpenbollen met onder andere zwarte tulpen! een leuke letter bannerslinger, bodylotions en nog veel meer. Uiteraard hebben mijn zussen en ik onze moeder niet vergeten op deze bijzondere dag en gaan binnenkort samen met haar gezellig high-tea-en!

Toen mijn man en ik ’s avonds weer op de bank zaten met een kopje thee, zei ik tegen hem dat ik eigenlijk niet heel erg stil gestaan heb bij het feit dat ik geen twintiger meer ben, maar een dertiger ben geworden. Ik zag er voor die tijd erg tegenop om 30 te worden. Het klinkt zo oud en geeft mij het gevoel dat je, je leven helemaal perfect op de rit moet hebben en dat je erg verstandig moet zijn en moet weten wat je wil bereiken in het leven en dat de eerste rimpels (als die er al niet waren) beginnen te komen, het begin van de aftakeling…. Misschien had/heb ik stiekem een beetje last van het dertigersdilemma. Maar nu ik 30 ben valt het eigenlijk reuze mee. Als ik op dit moment naar mijn leven kijk ben ik ontzettend tevreden en kan mezelf een erg gelukkig mens noemen. Laten we leven in het hier en nu en genieten van elke dag!

4 reacties

    1. Dankjewel en ik kan me dat artikel dat je er toen over schreef ook nog wel herinneren! Mooi dat je er zo fijn op terug kan kijken!