Twenty Something…

Afgelopen donderdag was ik jarig en ben alweer 29 jaar geworden!! Ik was die dag vrij en moest samen met mijn man naar het ziekenhuis voor controle. Hij heeft namelijk op Koningsdag zijn schouderblad gebroken. We moesten lang wachten in het ziekenhuis en stonden tegen een uur of twaalf weer buiten met de conclusie, bouw je pijnstillers af en begin met fysiotherapie. Je hebt er het komende half jaar nog wel pijn aan. Na deze ietwat droge mededeling (kon dit niet gewoon telefonisch?) gingen we weer op weg naar huis en reed ik even langs de stort en de kringloop want deze lagen toch op de route.

Mijn man bleef in de auto zitten en ik bracht de spullen naar de juiste containers. Het voelt heerlijk om ons huisje op te ruimen en onnodige spullen weg te doen (scheelt weer met een eventuele verhuizing). Het was die dag vrij zonnig en we hebben lekker in de tuin gezeten. Je kunt ook niet veel als je schouderblad is gebroken bovendien heeft hij er behoorlijk veel pijn aan. Ik deed nog wat boodschappen en bij terugkomst zag ik verjaardagskaarten op de mat liggen! Super leuk want ik voel me daardoor toch nog een beetje jarig! Aan het handschrift kan ik al zien van wie de kaarten zijn! Snel maak ik de kaarten open en zie ook een grote enveloppe liggen. Deze is van mijn ouders ze hebben er een berenfeestslinger ingestopt! Deze slinger was nog van vroeger van mijn vorige verjaardagsfeestjes! Ontzettend leuk dat ze deze heeft opgestuurd. Ik had de avond ervoor al twee slingers opgehangen voor het verjaardagseffect, maar dit maakt het extra speciaal. Half klauterend en balancerend op een stoel/vensterbank bevestigde ik de slinger aan de verwarmingsbuis en aan de trappilaar. Ook kreeg ik heel wat what’s app en Facebook felicitaties en nam even de tijd om iedereen hiervoor te bedanken :) . We aten boontjes met een vegetarische schnitzel en opgebakken aardappeltjes want we hadden op Bevrijdingsdag al chinees opgehaald, dus vond het een beetje overdreven om weer wat op te halen. Bovendien doen we een poging tot sparen ;) .

’s Avonds had ik afgesproken met mijn zusje en die nam onderweg ook mijn ouders mee! Ook kwam geheel onverwachts mijn schoonvader op visite. Mijn schoonouders zitten namelijk grotendeels in Frankrijk en komen alleen in de wintermaanden weer terug naar Nederland. Ik had mijn schoonvader dus helemaal niet verwacht maar hij moest toevallig in Nederland zijn vanwege een defect onderdeel aan de camper. Een hele fijne verassing! We dronken samen een kopje koffie/thee kletsen wat. Taart was er niet want ik vierde mijn verjaardag officieel pas zaterdag en zondag en heb toen voor de visite een aardbeienkwarktaart en een monchoutaart gemaakt. Voor mijn werk had ik koeken gekocht waar ik de volgende dag op zou trakteren. Ik vind het trouwens altijd lastig om een traktatie te verzinnen, maar dit keer maakte ik het mezelf maar even makkelijk. Er waren nog 2 koeken over dus waarschijnlijk zal het wel gesmaakt hebben ;-) .

Nadat de visite was vertrokken lag ik in bed na te denken over mezelf. Ik ben op mijn verjaardag altijd wat sentimenteler dan normaal gesproken en denk dan aan hoe ik me het afgelopen jaar voelde en hoe ik me heb ontwikkeld en kijk ik terug op de hoogte- en dieptepunten en pinkte een traantje weg. Gelukkig kon ik concluderen dat het een mooi en goed jaar is geweest met meer hoogte dan diepte punten! Met als mooiste moment onze bruiloft! Daarnaast hebben we een concept koopakte ondertekend, hebben we allebei weer een contractverlenging gekregen op ons werk, en hebben we een tweede autootje aangeschaft in verband met ons werk en zijn we lekker op vakantie geweest naar Frankrijk! Naast deze dingen zijn er natuurlijk ook veel dingen waar je dankbaar voor kunt zijn die je misschien als vanzelfsprekend kan ervaren. Hier probeer ik ook heel bewust bij stil te staan. Zeker als ik in mijn omgeving kijk waarin niet altijd alles op rolletjes loopt. Tuurlijk hebben mijn man en ik ook de nodige moeilijke momenten gehad maar over het algemeen meer goede dan minder goede momenten. Ik dacht ook na over dit nieuwe levensjaar en hoe we deze graag willen invullen. We vinden het leuk om vooruit te kijken en om plannen te maken, we zijn nu erg gericht op ons koophuisje wat er mogelijk aan zit te komen. Dit zijn ook weer spannende maar leuke ontwikkelingen. Ik hoop op een prachtig nieuwjaar en daar proost ik op!

4 reacties

  1. Oh au! Mijn mijn heeft een paar jaar terug ook zijn schouder gebroken. Helaas moesten ze bij hem zelfs een stukje bot uit zijn heup gebruiken om het met schroeven weer aan het schouderblad te zetten. Hij heeft er een half jaar fysio voor moeten doen en zal nooit zijn arm nog op zijn rug kunnen leggen. Heel veel sterkte met de revalidatie.
    En natuurlijk ook alsnog gefeliciteerd met je verjaardag!!!
    Margriet heeft onlangs geplaatst…Bed wordt tuinbankje

    1. Ai, dat klinkt inderdaad niet best zeg! Mijn man hoeft gelukkig niet geopereerd worden zoals nu blijkt. Hopelijk blijven ze bij deze conclusie. Klinkt namelijk als een heftige ingreep. Fysiotherapie zal het voor hem zeker ook worden we hopen en bidden voor een voorspoedig herstel in elk geval! En dankjewel!