Update: Vakantie

Inmiddels heb ik bijna twee weken vakantie achter de rug en die heb ik grotendeels gebruikt om het huisje op orde te krijgen. Ruim dertig dozen heb ik uitgepakt en veel spulletjes heb ik inmiddels een plekje gegeven.

Er waren ondanks mijn opruimacties van vóór de verhuizing nog best wel veel spullen die ik toch nog weer heb weggedaan of verkocht. Dan had ik de spulletjes in handen en dacht.. ach waarom had ik dit ook al weer ingepakt? Het kan eigenlijk ook gewoon wel weg.

We hadden de eerste week geen internet, tv of telefoon en dat hielp ook wel mee om flink wat meters te maken. Mijn man is niet vrij, hij is aan het werk. Met zijn gebroken schouder heeft het niet zoveel zin om te helpen uitpakken laat staan te klussen. Bovendien zou ik dan steeds de plek veranderen waar hij de spulletjes neerzet omdat mijn idee en plekje natuurlijk veel logischer is ;). Ik vind het wel lekker dat ik nu op mijn eigen tempo mijn eigen gang kan gaan in huis.

Leo

Onze kater Leo is ook wel aardig gewend in de nieuwe woning. We hebben hem een kleine week binnen gehouden en zijn daarna een paar dagen met hem aan de lijn naar buiten gegaan. Even de buurt verkennen. Hij liep best ver weg maar wist de weg naar huis te vinden. Ik vond het nog wel spannend om hem los te laten zonder hem dus aan de lijn te hebben, maar toen de jehova’s aan de deur stonden en ik een moment niet oplette schoot de kat weg! Ik bleef rustig want ik had wel het vertrouwen dat hij het huis wel terug zou vinden. Gelukkig bleef hij veel in de buurt en zag ik hem rondlopen. Hij meldde zich om het uur even bij de achterdeur, alsof hij mij wilde laten weten, “Baasje, hier ben ik weer, ik weet de weg nog hoor!”.

Regen

De eerste 1,5 week van mijn vakantie was voornamelijk regenachtig. In mijn omgeving zeiden mensen:”Wat balen joh, heb je lekker vakantie en dan regent het”. Terwijl ik dat eigenlijk heel anders zag. Ik zat namelijk rustig boven dozen uit te pakken. En ik was op zolder de spulletjes aan het opbergen die we niet direct nodig hadden. Als het dan buiten lekker weer was terwijl ik binnen aan het uitpakken was dan zou ik meer balen! Nu hebben de meeste spulletjes hun plekje in huis gevonden en kan het echte genieten beginnen! En er komt mooi weer aan volgens de voorspellingen, zelfs tropisch! Dus ik ga de komende week met een boek in de tuin zitten en genieten van onze nieuwe plek.

Heb jij bijna vakantie en wat zijn jouw vakantieplannen?

9 reacties

 1. Top dat het al zo opschiet, ik ben stiekem ook wel benieuwd hoor haha! Ik vond het toch wel eng toen Coco voor het eerst los buiten liep, maar eigenlijk is het helemaal geen punt – ze weten prima de weg. Geniet nog even van je vakantie! (dan ga ik dat ook doen, haha)
  Hester heeft onlangs geplaatst…My favorite feeling

  1. Binnenkort volgt er een sneak preview dus kan je alvast een digitaal kijkje nemen ;-) . En ja Leo weet gelukkig de weg prima, al blijft hij nog steeds dichtbij huis. Maar dat vind ik alleen maar fijn!

 2. Lekker bezig zeg! Fijn dat jullie – en ook Leo – al zo goed gewend zijn in jullie nieuwe huis! Nu lekker genieten :)
  Ik heb mijn vakantie er net op zitten, zijn vorige week teruggekomen van 10 dagen Rome en Wenen (6 dagen Rome en 4 dagen Wenen), dat was heerlijk!
  Linda heeft onlangs geplaatst…DIY | Uiltjesklok van de Action.

 3. Ik heb voorlopig nog geen vakantie, maar ik ga wel een weekendje weg. We zijn nog volop bezig met klussen in ons huis, maar het komt steeds verder af. Ik heb een lang weekend volgende week en kaartjes voor Back to the 90’s, maar misschien bedenk ik wel dat ik vrijdag naar Zeeland ga voor een weekendje. Fijne vakantie!
  Cindy heeft onlangs geplaatst…Boek: Eibertje Kiest Meer…

  1. Weekendjes weg zijn ook fijn. Dan ben je er toch weer even tussenuit. En de vakantie die heb je dan nog lekker tegoed :) ook niet verkeerd.