Update zwangerschapsverlof

Inmiddels ben ik 37 weken in verwachting en dat betekent dat er dus al drie weken van mijn zwangerschapsverlof zijn verstreken. Ik vind het heerlijk om bij huis te zijn om zo lekker tot rust te komen en de laatste dingen te regelen voordat de baby komt. Ik heb al heel wat dingen van mijn to-do-lijstje kunnen afstrepen. Het zijn voornamelijk de meest noodzakelijke dingen die gedaan zijn zoals het schilderwerk in de babykamer en het inrichten ervan. Misschien dat ik binnenkort wel even een blog schrijf waarin ik ook een paar foto’s van het resultaat van het babykamertje plaats! Goed dat terzijde. De adresetiketten voor de geboortekaartjes zijn geprint en ook de enveloppen zijn besteld dus binnenkort kan ik die alvast verzend gereed maken. Daarnaast hebben we de box in de woonkamer neergezet en het babybadje en de Maxi-Cosi van zolder gehaald. Ook het bed staat op klossen en de vluchtkoffers staan klaar dus het begint nu wel serieus te worden ;-). Naast de praktische dingen heb ik ook heel veel opgeruimd, (kleding)kasten anders ingedeeld, het huis schoongemaakt en de onnodige spullen naar de kringloop/stort gebracht. Je kunt wel zeggen dat de nesteldrang behoorlijk aanwezig is, hihi.. Ook probeer ik nu nog zoveel mogelijk af te spreken met familie/vrienden en nog naar de geplande afspraken te gaan want hoe dichter ik bij de 40-weken kom, des te dichter ik bij huis wil blijven (tenminste dat is mijn ervaring van de vorige zwangerschap). Ik moet het er dus nog echt even van nemen voor mijn gevoel.

Dit klinkt allemaal wel erg actief maar ik heb ook wel elke dag mijn middagslaapje nodig. Een dag van 06:30 – 22:00 uur trek ik niet meer zo goed zonder even te liggen/slapen. En dat is ook prima want nu kan ik nog profiteren van die extra rust en slaap, want dat zal over enkele weken wel anders zijn. Ik heb het geluk dat mijn 2,5 jarige zoontje ook nog tussen de middag slaapt, dus zodra ik hem in bed heb gelegd, ga ik een deurtje verder ook even liggen. De laatste weken van mijn zwangerschap wil ik ook besteden aan ontspanning en momentjes voor mezelf. Even langs de schoonheidsspecialist en genieten van de ontspannen zwangerschapscursus waarin ik echt even in contact kom met de baby en me mentaal voorbereid op de bevalling. Het is een combinatie van yoga en theorielessen waarin vooral de ademhalings- en ontspanningstechnieken centraal staan. Super fijn om heen te gaan!

Toch merk ik de laatste dagen ook wel de extra hinder van de zwangerschap. De laatste loodjes zijn het zwaarst en dat is bij een zwangerschap letterlijk en figuurlijk zo. Ondanks dat ik niet veel ben aangekomen merk ik dat ik een beetje klaar ben met mijn extra omvang. Samen met je zoontje douche is lastig want hij krijgt nauwelijks water vanwege een afdak boven zijn hoofd ;-), ook het uit bed komen is wat minder soepel en mijn conditie is niet meer wat het is geweest. Ik kan niet meer optimaal met hem spelen in de speeltuin of lekker gek doen en achter hem aanrennen o.i.d. Ik kan niet meer lang staan vanwege bekkenbodemklachten en om die reden is fietsen ook geen optie meer. Gelukkig heb ik een klein autootje waar ik me prima mee red en waardoor ik niet helemaal gebonden aan huis ben.

Daarnaast verlang ik er stiekem ook wel een beetje naar om gewoon mijn eigen lichaam terug te hebben en mijn eigen kleding weer te dragen, want de keuze in kleding wat ik nu kan dragen is vrij beperkt. Vanaf 15 weken zaten mijn broeken niet meer lekker en draag dus sindsdien zwangerschapskleding. Ik vond het om meerdere redenen zonde om veel zwangerschapskleding aan te schaffen maar daardoor loop ik nu veel in hetzelfde en omdat je toch te maken hebt met verschillende seizoenen vind ik het soms een uitdaging om weer een leuke combinatie te maken ;-).

Als ik in de stad ben en een leuke outfit zie dan realiseer ik me weer even dat aanpassen nu geen zin heeft. Gelukkig geldt dit niet voor schoenen! Terwijl ik tijdens mijn vorige zwangerschap veel vocht vast hield en op het laatst zelfs de slippers niet meer lekker zaten, draag ik nu nog steeds mijn gewone schoenen. Alhoewel mijn collectie hiervan ook aardig is uitgedund aangezien ik tijdens mijn nesteldrangbui ook de schoenen kritisch heb bekeken en degenen die versleten waren in de oude-schoenen-container gestopt en degenen die ik nooit meer droeg aan de kringloop gegeven.

Op dit moment geef ik de voorkeur aan sneakers omdat het verstandig is om na een zwangerschap (met bekkenklachten) op stevige schoenen te lopen. Comfort is everything, maar ze moeten er natuurlijk wel leuk uitzien! Ik heb me dus vooral georiënteerd op sneakers bijvoorbeeld de 574 serie van New Balance. Het zijn mooie sneakers die er sportief uitzien en verkrijgbaar zijn in tal van kleuren. De pastelkleuren vind ik erg mooi maar een wat basic kleur zoals grijs vind ik ook altijd makkelijk te combineren. Zo is er altijd wel een paar sneakers die uitstekend bij je outfit past. Het zijn kwalitatief goede sneakers die comfortabel zijn en goede ondersteuning aan je voeten bieden, dit vanwege de tussenzool die veel demping biedt. Daarnaast zijn de zolen erg duurzaam en bieden voldoende grip. Dus wie weet dat ik binnenkort een nieuw paar comfortabele sneakers ga aanschaffen! Op de site van Sportshowroom is er een breed aanbod te vinden.

Ik heb niet de illusie dat ik na de zwangerschap gelijk het sporten weer kan gaan oppakken. Ik moet mijn lichaam de rust en tijd geven om te herstellen en daarnaast zal ik in het begin ook niet de tijd en energie hebben om weer de sportschool te bezoeken.

Eerst maar eens genieten van de laatste weken van de zwangerschap omdat de weken voorbij vliegen en omdat het naast soms wat lastig ook heel bijzonder en mooi is om dat getrappel in je buik te voelen van zo’n klein wondertje! Daar kan ik ook echt van genieten en ben er heel dankbaar voor!

2 reacties

  1. Leuk om te lezen! Mijn verlof is nét deze week begonnen (tik vandaag de 34 weken aan) Spannend allemaal.. Ben ook zeker bezig met de laatste dingetjes doen en wil zeker wat dingen in huis gaan opruimen, zoals onze rommel dressoir. Maar vooral rust nemen, aangezien de afgelopen maanden best wel hectisch zijn geweest en mijn energielevel tot -10 is af en toe. Geniet van de laatste weekjes<3 Erg leuk om al je zwangerschapsupdates te lezen!

    1. Wat fijn dat je verlof ook is begonnen. Het is de kunst om rust en activiteit af te wisselen, soms is dat best lastig. Probeer in elk geval maximaal te genieten want het is even een heerlijk tijd voor jezelf!