Wedding #1 – Het aanzoek + huwelijksdatum

Vorige week ben ik GETROUWD! En omdat ik er zo enthousiast over ben, heb ik een reeks gemaakt met artikelen die in het teken van ons huwelijk staan. Ik was hier helaas nog niet eerder aan toegekomen omdat we zo druk waren met de voorbereidingen van dit feest, maar vandaag dan eindelijk deel 1! Aangezien ik wel graag in chronologische volgorde schrijf, zal ik vandaag beginnen met het aanzoek! Hoe Koen en ik elkaar hebben leren kennen kan je in dit artikel lezen (om nou helemaal 7,5 jaar terug in de tijd te gaan vond ik een té lange aanloop :)).

Scène uit de hilarische film: The Proposal! Echt een aanrader!!!

Huwelijkscursus, augustus 2011

Mijn vriend en ik wonen sinds 2009 samen en eigenlijk wilde ik toen al zo snel mogelijk trouwen. Eerlijk gezegd wilde ik eerst gaan trouwen en dan pas samenwonen maar het liep anders dan gepland. Ik was 23 en leerde toen dat het leven niet altijd te plannen valt en dat niet alles volgens je eigen ‘schema’ verloopt, hoe graag je dat ook zou willen. Ik moest nog even geduld hebben. Dat we met elkaar wilde trouwen wisten we al vanaf het begin van onze relatie.

In het voorjaar van 2011 konden we via mijn kerk deelnemen aan een huwelijkscursus. We besloten deze cursus te gaan volgen, nog voordat er überhaupt een huwelijksaanzoek wat geweest. Toen was het voor mij duidelijk dat het aanzoek vast ook niet meer lang op zich liet wachten :). Ik hield mijn kaken op elkaar, want ik wilde heel graag dat hij het initiatief nam. Ik ben daarin toch wel wat traditioneel, hij moest mij vragen en dat wist hij ook ;-). De vraag was alleen, wanneer en hoe gaat hij mij vragen?

(BTW: Als je het trouwens leuk vind om te weten wat de huwelijkscursus inhoudt en wat wij hiervan geleerd hebben, wil ik hier zeker een artikel over schrijven maar wil het hier niet uitgebreid beschrijven omdat het anders een heel lang artikel wordt).

Portugal, augustus 2011

Toen ik eind augustus terugkwam na een weekje vakantie in Portugal met een vriendin, haalde mijn vriend ons op bij het vliegveld. Bij thuiskomst zaten we op de bank bij te kletsten. We waren nog nooit langer dan 2 dagen zonder elkaar geweest vanaf het begin van onze relatie, dus dat ik een week in Portugal zat, was voor ons allebei even wennen. Ondanks dat mijn vriend een weekje zonder mij best lekker vond en ik mezelf uitstekend heb vermaakt in Portugal, hadden we allebei wel heel erg veel zin om elkaar weer te zien. We misten elkaar. Dat is toch weer een teken dat het goed zit tussen ons. Op de bank zaten we lekker tegen elkaar aan en toen zei Koen: “Tamarah wil je met mij trouwen?”.

Waahhh! Wat onverwachts, dit kwam toch nog even als donderslag bij heldere hemel! Wat gaaf! Ik werd er emotioneel van en zei natuurlijk JA!

Koen was zelf eigenlijk ook wel verrast van zijn ietwat spontane verzoek aan mij en realiseerde dat hij geen ring of iets dergelijks bij zich had. We besloten dit aanzoek nog even stil te houden en er eerst samen van te genieten en tot ons door te laten dringen :).

Het huwelijksaanzoek was dus gewoon lekker thuis op de bank. Koen en ik zijn ook echte huismussen dus dit aanzoek past eigenlijk heel erg goed bij ons :). Ik hoef geen spectaculair aanzoek te hebben zoals een vliegtuigspandoek of iets dergelijks ^-^. Bovendien kregen Koen en ik ook verkering op de bank :) dus dit was helemaal in lijn met hoe het ook allemaal begon.

Seniorenwoningcomplex, 14 december 2011

Enkele maanden later, om precies te zijn 14 december 2011, hadden we 5 jaar verkering. Ik had er een lange werkdag op zitten en had geen energie meer om iets te ondernemen. Mijn vriend wilde perse iets leuks gaan doen om ons jubileum te vieren. Hij drong behoorlijk aan en stelde uiteindelijk voor om naar zijn ouders te gaan en dat leek me nog wel een leuk idee. We reden naar het seniorencomplex waar ze wonen stapte uit en Koen zei:”Wacht even Tamarah”. Ik draaide me om en daar stond Koen met een doosje en zei:”Tamarah wil je met mij trouwen?”. Waaahh, weer zo onverwachts! JA! Tuurlijk! Hij wist het antwoord natuurlijk al en ik deed de mooie zilveren ring om. Het was nu officieel. Ik was natuurlijk helemaal EXCITING!! en had een grijs van oor tot oor! Maar ja, we zouden op visite gaan bij mijn toekomstige schoonouders en dat valt wel een beetje op natuurlijk! De ring wilde ik eigenlijk niet af doen, dus die verborg ik onder de trui die ik aan had! Bij binnenkomst waren daar ook mijn zwager en schoonzusje! Maar ik wilde het eigenlijk nog niet vertellen. We wilden weer even samen genieten van ons geheimpje. Bovendien wilde ik het graag eerst mijn ouders vertellen. Een dag later zijn we naar mijn ouders gegaan en hebben ze het verteld! Wat waren ze enthousiast!! Heel leuk om mijn ouders zo blij te zien! Even later vertelde we het ook aan zijn ouders, aan broer en zussen en de rest van de familie! Al die enthousiaste reacties, echt super leuk!

Crisis

We zouden op 14 juni 2012 gaan trouwen, maar helaas liep ook dat anders als gepland! De crisis raakte ook ons! We konden niet sparen en ik liep al een paar maanden op het randje van overspannenheid en kwam uiteindelijk een poosje bij huis te zitten. Ik werkte 40 uur per week met ruim 1,5 uur reistijd enkele reis en wilde daarnaast ook nog: een perfect lopend huishouden, mijn sociale leven onderhouden, een leuke relatie met mijn vriend hebben, genoeg tijd maken voor mijn hobby’s en dat ging gewoon weg niet op het tempo als wat ik wilde. Ik heb in de afgelopen 2 jaar geleerd om een betere tijdsindeling te maken, leren los te laten, niet alles tegelijk willen doen en een goede balans te vinden tussen rust en activiteit.

14 juli 2014

Het heeft ongeveer nog 2 jaar geduurd voordat we weer een nieuwe datum gingen prikken voor ons huwelijk. In het voorjaar van 2014 besloten we om weer een nieuwe poging te doen. Ik wilde het graag in de zomer vieren omdat ik van jongs af aan al een feest bij mijn ouders in de tuin wilde vieren. Toen ik op de blog van Rosanne zag dat zij het ook bij haar ouders in de tuin vierde dacht ik: “Ach waarom zou ik het ook niet gewoon aan mijn ouders vragen?” Ze zeiden volmondig “JA”! Toen we de goedkeuring van onze ouders hadden wilden we in eerste instantie trouwen op 14 juni 2014. We vinden de getallen 7 en 14 heel erg mooi. En op 14 juni 2014 zouden we precies 7,5 jaar verkering hebben. Maar 14 juni viel op een zaterdag en dat kwam budgettair gezien niet uit. We besloten het een maandje op te schuiven en zo kwamen we op 14/07/2014. Eigenlijk vonden we deze datum nog mooier ook! Deze dag viel wel op een maandag en dat vonden we niet zo´n mooie dag om dan ook het feest in de tuin te houden. We besloten een splitsing te maken tussen de Burgerlijke Stand op maandag 14 juli 2014 en het kerkelijk huwelijk en het tuinfeest op de vrijdag erna, dus vrijdag 18 juli 2014. Toen de beide data bekend waren hebben we deze gelijk ook maar aan iedereen verteld in onze omgeving omdat we over 5 maanden zouden gaan trouwen en ook nog eens in de vakantieperiode! Gelukkig kon iedereen en stond de datum gepland! De voorbereidingen konden beginnen!!!

Wat is jouw droomaanzoek?

12 reacties

 1. Wat leuk om dit te lezen :D ik ben ook alweer 2 jaar geleden gevraagd, maar ook nog niet getrouwd :) gaat ook nog wel een paar jaar duren. Wel toevallig, onze relatie is gestart op 14 juni :) het zou leuk zijn als wij ook op die dat gaan trouwen!
  Stephanie heeft onlangs geplaatst…Tag | 25 Random Questions

 2. Mijn vriend heeft ooit eens gezegd dat hij het romantisch vind om op het strand, met ondergaande zon, een huwelijksaanzoek te doen. Nu gaan wij in september op vakantie naar Samos en mijn schoonzus denkt al helemaal dat hij mij dan gaat vragen. Maar al had ie het gisteren in de tuin gedaan, terwijl wij in het zwembad lagen en daarna lekker aan de bbq gingen, dan had ik het ook prima gevonden hoor. Het hoeft echt niet heel speciaal. Als hij het maar uit de grond van zijn hart doet, dat is het belangrijkste!
  Ik ben reuze benieuwd naar de rest van je verslagen over trouwen.

  Cindy heeft onlangs geplaatst…New in: Vogue zonnebril

  1. Oehw ik ben heel benieuwd! Hoe leuk zou dat zijn als hij je daar vraagt :D. Maar wat je zegt vind ik heel mooi, oprecht van de grond van zijn hart. Dat is inderdaad het allerbelangrijkste!

 3. Wat een heerlijk eenvoudig maar daarom niet mooier en romantischer aanzoek! :) Leuk dat je hier over vertelt! Ik ga morgen trouwen (!!!), dus daarna (als ik terug ben van de huwelijksreis) misschien ook nog over schrijven, lijkt me wel leuk.
  Wij wilden ook eind 2012 al trouwen, maar konden toen ook niet trouwen wegens financiële problemen. Bijzonder om te zien dat jullie dit ook overkomen is. Fijn dat jullie nu alsnog konden trouwen! :)
  Linda heeft onlangs geplaatst…Wat je kan leren van een bezoekje aan Dierenpark Amersfoort.

  1. Wat bijzonder om te horen dat jullie ook in 2012 zouden trouwen! Soms loopt het anders dan gepland. Maar mooi dat jullie nu ook alsnog (inmiddels al) getrouwd zijn! Geniet er lekker van!