Wedding #2 – De trouwlocaties kiezen

Zoals je in het vorige trouwartikel hebt kunnen lezen gaven wij dus op twee dagen een feest. En dat betekent ook dat er twee locaties gekozen moesten worden. De locatie voor vrijdag 18 juli 2014 was al bekend. Dat werd in de tuin van mijn ouders gevierd! Maar wat we nog wel moesten uitzoeken, was de trouwlocatie voor maandag 14 juli 2014. Op Internet hebben we veel research gedaan en eigenlijk was er eentje die er meteen al met kop en schouders boven uit stak!

Maandag 14 juli 2014: De Boschvijver Apeldoorn

We wilden een rustige, mooie, romantische en groene omgeving. Het liefst in het bos of in een park, want daar zijn wij samen ook vaak te vinden en past dus goed bij ons. Toen we zagen dat het mogelijk was om bij Restaurant De Boschvijver in Apeldoorn te trouwen, wat gelegen is in het park Berg & Bos met uitzicht op een prachtige vijver, waren we meteen verkocht. Dit moest het plekje zijn waar wij zouden gaan trouwen! We maakten een afspraak met de eigenaar om de mogelijkheden te bespreken. Hij was per ongeluk de afspraak vergeten maar gelukkig konden we diezelfde dag op een later tijdstip als nog terecht. Hij liet de verschillende zalen zien en we vonden de zaal 1 met uitzicht op de vijver het allermooiste! We reserveerde per direct en kregen enkele weken later een schriftelijke bevestiging hiervan.

Omdat de huwelijksceremonie op maandag vooral een “formaliteit” was, hadden we verder geen aandacht besteed aan allerlei decoratie en tierlantijntjes. De eigenaar gaf aan dat zij namens De Boschvijver een boeketje zouden aanbieden als felicitatie en vroeg of wij nog wensen hadden wat betreft de kleurstelling van het boeket. We kozen voor pastelkleuren, dus lichtroze, lila en wit omdat dit ook de themakleuren zijn van ons trouwfeest op vrijdag 18 juli 2014.

De eigenaar vroeg ons ook hoe wij de ceremonie wilde vormgeven. We besloten om 11:00 de dag te beginnen met de toespraak van de babs. Na het ja-woord wilden we graag een toast uitbrengen met prosecco om vervolgens samen te gaan lunchen aan de grote stamtafel. Aansluitend zouden we dan nog enkele groepsfoto’s maken omdat we de dag natuurlijk wel mooi wilde vastleggen. We hadden in de omgeving al mooie plekjes gevonden om foto’s te maken! Wat wil je ook met zo’n bijzonder mooie omgeving. Na de fotoshoot wilden we weer huiswaarts gaan om nog ff bij te kletsen en een kop koffie te drinken om zo de dag leuk af te sluiten.

Vrijdag 18 juli: Tuinfeest

De locatie voor de vrijdag was al bekend. Dat zou in de tuin van mijn ouders gevierd worden! Ik wilde al van jongs af aan trouwen op een locatie waar ik me 100% op me gemak zou voelen! Een plek met betekenis en die ik helemaal naar eigen smaak zou kunnen inrichten. Waarin niets te gek is, een informele en ongedwongen sfeer zou hangen en waar onze vrienden zich ook gauw thuis zouden voelen. En ik kan je vertellen, dat is gelukt!

In de maanden voor de bruiloft zijn mijn ouders ontzettend druk geweest in de tuin. Ze hebben het gras keurig onderhouden en verzorgd, onkruid gewied, de schuur opgeruimd, planten en bomen weggehaald, graskanten geknipt en het een en ander gesnoeid. In en om huis waren ze dus erg druk bezig om het op vrijdag 18 juli spik en span af te leveren. Op woensdag 16 juli zei mijn vader:”Zo ik ben klaar! De tuin is voor jullie, ga je gang met het inrichten en decoreren voor het feest!”. Echt zo lief!

Tuindecoratie:
Samen met mijn zus heb ik allemaal glazen potten gevuld met decoratiezand van de Xenos en hebben wij met washitape en cadeaulinten de glazen potten versierd. Tenslotte nog een leuk kaarsje erin en klaar is kees. Leuke en goedkope oplossing voor tuinverlichting!

We zijn ontelbare keren naar de Action geweest om decoratie te kopen. Kaarsen, servetten, houten bordjes met leuke teksten en quotes, olielampen,tafelkleden, vaasjes, nepbloemen, papieren lampionnen, batterijen, etc. etc. En dat was natuurlijk geen straf om te doen!

Wij hebben via onedayfly twee partytenten gekocht van 3×6 meter, want stel dat het met bakken uit de lucht zou komen dan stonden onze gasten in elk geval droog. Daarnaast konden we de partytenten ook goed gebruik om alle decoratie, slingers, lampionnen en lichtsnoeren op te hangen!

De tuin zag er prachtig uit! Binnenkort volgt er een artikel met foto’s van de dag zelf en zie je alle details en een sfeerimpressie van de locaties!

Tot gauw!

Wat lijkt jouw een mooie locatie om te trouwen?

5 reacties